香港龜友論壇

查看: 8151|回復: 52

稀.鰭 買了阿達拍拉 :: 阿達就快死了

稀.鰭   ,,,,買了阿達拍拉 :: 阿達就快死了
本人      在       元朗      稀.鰭 Exotic Creatures    -     元朗南又新街35-51P號富祐閣16號地下
  分 3 次  購買-
  一共買了    5 隻  亞達伯拉 ( invoice  007751,  007752,  007758 ,  014206)  permit  049341
有一隻 阿達 - 就快死,,,,,    回去問店員,,,,,  可能是 [阿康-]--
他就話無事,
無事, 無事,          無得換返錢,架,,  無得換返錢,架,, 無得換返錢,架
    [    我跟本    沒有想過換返錢,,,,,,,,,只想請教你們,,,怎樣可以,,救回阿達]]]]]
本人跟本不要想換返錢,,,,,,,,,,想問問店員,怎樣可以治好阿達,,,,

請問有沒有其他--高手指教,,   怎樣  可以,,救回小阿達      
本人不是心痛 那   14000   元
因不想這麼一個生命就快完結 ,,,  現在,還未死,,,,,,,,,,看上去,很象好快死,,,  可能在, 1-2 星期內死,,,看上去,,死了,7成

照片中,,,上方  ,,最少的那一個,

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
EV-DAY + 1 去支持學生 大家都來吧

查看全部評分

回復

睇獸:醫吧

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
EV-DAY + 1 出動防暴警察驅學生 政府只話好遺憾.

查看全部評分

回復

認真 你幾萬蚊買返泥,帶去睇醫生 唔差個幾千蚊,加油呀師兄
回復

明天落土瓜灣揾余醫生,驗左血再睇點醫!
回復

好彩無幫襯呢間野買活體
回復

其實個店員又唔係獸醫, 隻龜病, 你搵個店員問點醫, 佢都唔知隻龜咩事架, 就算佢答你, 你都唔好信到十足啦, 我覺得你形容到隻龜病情禁嚴重, 盡快搵獸醫啦, 如果說話有咩得罪,請見諒, 因為我都好中意丫達, 不過冇錢買,  希望你隻達達早日康復
回復

打咁多字不如直接打過電話約睇醫生啦
回復

chiuchiu1234 發表於 2014-9-26 20:48
稀.鰭   ,,,,買了阿達拍拉 :: 阿達就快死了
本人      在       元朗      稀.鰭 Exotic Creatures    -   ...

你唔好緊張住,你比多點資料先得。
回復

快睇terry yu ,有得救!一千蚊咁上吓
回復

14000咁平? 當年18000 up,
<---------我隻16800買返黎, 肥肥白白, 冇病過, touch-wood,
阿達好易養, 但係阿達好中意獨居同乾淨, 有其他龜在旁就會好緊張, 爆原蟲.  你有6隻龜一起養, freak'n crazy!  而且又唔清理D屎  一定係爆原蟲, 再唔睇醫生, 食M藥(metronidazole), 好快死
回復

土瓜灣動物醫院~余志軒醫生
北帝街139號地舗
預約電話27119909
回復

師兄,明天早點出門去睇醫生。

部分龜販其實只系負責賣龜,他們也許對龜的認知能力還沒有玩家高的多。

比如金魚街的各大龜販。

所以不能怪他們。他們只是一個商人罷了。當初,除了中鋒和水中情老闆除外。他們兩位真的很用心。
回復

有錢買龜, 冇錢睇醫生? ..

回復

當你發現阿達有事點解唔第一時間帶去睇獸醫,仲去稀.鰭度問,你知唔知獸醫同寵物店嘅分別,如果唔知你最好唔好養寵物,仲有浪費時間post呢編野上網,唔好張D問題推晒比人!

回復

多謝回答, 和指教,那我盡快去,看吧,
  主要不是想要  追究,,退錢,           因為龟店員工,看龟的經驗多,,,    起馬比我,多經驗
  想佢幫下手,,,,,,,想佢指教一下,,,,,,,,,,,,,,            ,,,,,,,,,, [  好似好担心我要退錢咁,,,,],

我都無想過要退錢,,只想你  店員--  教下,路,[ 怎樣 救,,,            ...   以下是,,,剛才拍的照片
因為大的那2個阿達,,,  識得跑步[ 好快 ] ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  但呢個小達快死了,,,天天不動,,,一動也不動,,

回復

............. 我成日去稀.鰭, 佢有一隻達仔病左好耐,但又唔死, 唔知係唔係依隻~~~~~
回復

認真,勸你快啲睇余醫生。龜龜既病有時俾你表面既仲嚴重。我隻龜都係今日睇完先知大件事。唔好睇其他龜店,直接揾醫生吧。
回復

kit666 發表於 2014-9-26 21:43
............. 我成日去稀.鰭, 佢有一隻達仔病左好耐,但又唔死, 唔知係唔係依隻~~~~~ ...

即是明知有病都賣比人??
回復

祝你好運! 快d帶佢睇24!刻不容緩
回復

除隔開病龟之外,你要留心其它龟精神狀態,有機會傳染!希望你冇喇!
回復