香港龜友論壇

返回列表 發新帖
樓主: chiuchiu1234
打印 上一主題 下一主題

稀.鰭 買了阿達拍拉 :: 阿達就快死了

金金 發表於 2014-9-27 00:21
阿達出名捱得,可能巳經病咗好耐,快去睇醫生,唔好令佢繼續受苦

我都係第一次聽見有阿達病到死死下, 可能真係病左好耐!
回復

咩都好啦。睇左醫生先。。睇龜個樣都好似真係五得了
回復

回復 chiuchiu1234 的帖子

親愛的顧客,你買完龜拎得返黎我地一定會解答你既問題。好多謝3月至6月期間,你向我地買左5隻阿,因事件已有一段時間,就算不能一一詳細說出,但你拎番黎起碼基本點都會問你咩事同基本條件既養飼要求,到真係解決唔到時也會提意你去睇獸醫。道理上每個客人養飼方法、環境、器材等不同而無法更換,我們一貫做法,客人返黎問到他真係無信心時,無條件放在我們觀察幾天再給意見是沒什麼大問題,但相信只是在提及最壞打算時才會說到不可以退錢或更換,無必要在你查詢養飼時自己重覆強調的。不會什麼也沒說吧, 加上轉換環境龜只有不適應是正常的,之後沒有再回來,兩個月後出此文會唔會有D不公平呢?
*回覆中,$14000賣出不是他不健康而是因應客人要求的品質(甲殼高/圓,非健康因素)和客人購買數量而定

*回覆中, 店中其中一隻健康較差的阿達(絕非事件中那只)是沒有出售和報價的(9月已經就診),如果我們要賣就不會單獨拿它出來單養,一有問題我們一定抽起寧願不賣,如我們也無法處理也會立刻帶去看獸醫。
最後也希望事件中阿達能得到治療和合適的環境。

look 潮  發表於 2014-9-27 21:18
產青red hair 高廋 i feel him好型  發表於 2014-9-27 21:18
你賣甘多阿達大把人眼红你呀!  發表於 2014-9-27 10:13
回復

快睇醫生,祝好運
回復

樓主你應回應一吓,看來你對稀鰭有點不公。
買開龜的人都知,貨物出門,除非短時間(最多幾天)有問題可向店舖追討,但不一定受理,要看原因。你成幾個月先去找人,人家滿足唔到你要求就在此唱人,還有,唔好無話幾個月,養得唔,健康的龜幾日都收得工。
我都希望你隻龜吉人天相,但看來不是一兩天的事,你應早點帶它看獸醫。
回復

祝達仔早日康復, 康復後, 日後, 請你抽多D時間照顧及改善哋嘅生活環境!!!
回復

明買明賣,你覺得會有1年保養嗎?經驗,環境,人為,意外,都有機會令到幼龟生病。有心救龟,速睇醫生。
回復

回復

樓主真有少少誤解了整件事, 真正的爬虫鋪其實巳不多,望給稀鰭一點公平,不要秣殺它們生存空間(聲譽很重要啊!)
另外,樓主的飼養環境亦必須再小心處埋好,避免其它達仔有問題,俾心機!
回復

買左隻龜半年先有病,都認為係店既問題會吾會太吾講道理呢??
回復

希奇兩邊產青red hair  高廋  眼鏡 街外 吸煙 咩名  ?  今日球場偷望見到一陣  好型
回復

看完醫生未?
你給予龜龜的生活環境,也是一個很大問題!
是誰教你用這樣惡劣環境養龜的呢?
用心改善吧!
你把商號告知大家,原意是什麼呢!
老實說:凡事,有因必有果!
快救龜吧!
等你好消息!
回復

我反而想 g d 亞達大左會點處置
回復