香港龜友論壇

查看: 42050|回復: 100
打印 上一主題 下一主題

你餵緊邊隻龜糧*~?

樓主
我喂緊命脈水龜糧,M糧和ZOOMED REPTI STICKS 糧

我只草仔基本上3種都食(雜食怪XD),東錦係極度肚餓 REPTI STICKS 先會咬幾條

最近半個月前收養的小地圖都同草仔一樣3樣照咬XD,得閒再放相

西錦就麻煩少少,比我隔離治療,我懷疑緊他係唔係感冒/肺炎(浮水有DD側側地),暫時請教左某師兄,他教唔用黑藥比射燈照,每日比他浸15MIN睇下點先,再唔WORK我再用黑藥@@

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
龜龜ying + 2 多謝分享

查看全部評分

回復

沙發
龜龜ying 發表於 2014-5-31 13:56
回復 Miai 的帖子

你家龜龜真係乖,唔會挑食。。

應該初-中期,好活躍但唔肯食野,今朝仲慘個10吋魚缸唔小心跌爛左得番個14吋=.=

好彩仲有小膠盒但要試下夾唔夾到燈= =
回復

板凳
龜龜ying 發表於 2014-6-1 16:17
回復 Miai 的帖子

咁唔小心喔>自己冇整親嗎??

我考慮緊買大膠箱還是魚缸,無整親呀XD

最怕玻璃缸換水+清潔麻煩

咁YINGYING你用緊邊只?
回復

地板
龜龜ying 發表於 2014-6-2 11:27
回復 Miai 的帖子

睇你想美觀定實用吧~~~

今日佢好番好多,自然療法有用,而家1大3細一起住無打架XD

不過西錦開始大個,D爪仔幾長,我懷疑緊佢係公,遲多幾個月再問下人先
回復

龜龜ying 發表於 2014-6-2 19:09
回復 Miai 的帖子

好返好多咪好囉~^^好快冇事架喇~唔洗擔心。。

未有時間量住應該呢個星期日會量重和CM
回復

龜龜ying 發表於 2014-6-3 17:08
回復 gloriakhju 的帖子

嘩都好豐富啵~~龜龜們一定好開心~有咁多好野食~

YINGYING,你要我可以比D M糧你試下呀

唔知道你邊區呢?我而家葵涌區,呢邊只得急凍紅蟲賣= =如果你方便可約出來比你呀,我寄都OK~

明天出開去荃灣睇下有無豐年蝦先XD
回復

龜龜ying 發表於 2014-6-9 11:46
回復 Miai 的帖子

我住紅磡區架~~^^

只得急凍紅蟲和魚糧,要買糧和豐年蝦要去荃灣或者出旺角,如果出旺角可順便去行下XD

你屋企D糧先食得7788先再考慮買M糧試下
紅磡區個邊有龜糧賣?

回復