香港龜友論壇

查看: 4513|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

發現Zoomed Basking Spot Lamp 40W 冇UVA

樓主

為了通告大家, 特此獨立PO一次, 我今晚買左個 ZOOMED Basking Spot Lamp 40W, HK$78, 個鋪頭職員話有UVA, 係用UVA 幫龜龜加熱, 會開胃D, 點知返黎用UVA+UVB錶測下, 發現冇UVA 冇 UVB !!!!!!!!!   同我個Philips 40W 射燈膽差唔多, Philips HK$24 咋, Zoomed HK$78, 即時吐血!!

http://www.youtube.com/watch?v=sYYKq3GpiE0
沙發
Norrishill 發表於 2011-8-23 04:57
佢地個網話有UVA..............

快啲寫信去消費者委員會投訴佢!

佢包裝冇寫UVA, 好難告 ==
回復

板凳
真正的訪客 發表於 2011-8-23 07:08
個人覺得樓主戴埋手套有小小作樣...

我仲帶埋防UV眼鏡tim....平時玩開UVC燈..消毒pillow & 照Eprom洗data...習慣左保護自己...sorry...唔係扮野

(如果係Philips UVC 燈, 要離開房間照)
回復