香港龜友論壇

標題: 新買梅花....update緣仔 [打印本頁]

作者: man_lung    時間: 2013-7-10 14:46
標題: 新買梅花....update緣仔
星期一去左超人到買龜..得返3隻...唔識點睇好唔好,,3隻放洛水..最快伸出龜頭既..我就買左..第2晚..就開口食香蕉
兩隻緣..養了差不多2年...主食..龜量..細麥虫..車茄..香蕉..

作者: man_lung    時間: 2013-7-10 14:48
睇返之前出post相..原來兩隻緣大左好多
作者: samyung0117    時間: 2013-7-10 15:21
ching你個膠兜咩size?
係邊到買?
thx
作者: man_lung    時間: 2013-7-10 16:01

回復 samyung0117 的帖子

係大埔中心一田既紅橋..行過對面有間日本城..好多大膠兜買
已買年多...中意佢易清潔
size就要回家度下..總之我就買最大果個
作者: samyung0117    時間: 2013-7-10 16:12
回復 man_lung 的帖子

簡單D,間鋪叫咩名?
作者: 一蚊一隻龜    時間: 2013-7-10 16:16
samyung0117 發表於 2013-7-10 16:12
回復 man_lung 的帖子

簡單D,間鋪叫咩名?

人地咪話係日本城LO
作者: samyung0117    時間: 2013-7-10 16:18
回復 一蚊一隻龜 的帖子

sor,係我錯,睇D五睇D。
作者: chim    時間: 2013-7-10 20:05
緣仔好靚啊...
作者: colala    時間: 2013-7-10 23:23
全部都好靚、好精靈
ching, 平時有冇用底材?
作者: man_lung    時間: 2013-7-10 23:27
回復 colala 的帖子

第1年就用泥KEEP溫過冬..第2年就咁用大膠兜自然過冬

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2