香港龜友論壇

標題: 交易版新改革 (7月10日) [打印本頁]

作者: 龜痴    時間: 2011-7-10 16:53
標題: 交易版新改革 (7月10日)

由於交易版帖數越來越多... 日益混亂... 令用戶帶來不便...
所以交易版將再一次進行改革... 方便大家... 以下係三項改革內容:

1. 取消置頂
由於太多人使用置頂卡, 令交易區第一版差不多全部都被置頂帖霸佔, 妨礙正常運作, 所以我會取消大家在交易版置頂的權限... 大家如想吸引人流可以使用變色卡或提升卡代替置頂卡, 效果一樣好, 而又不會妨礙論壇運作...  

2. 帖子會根據發帖時間排序, 而非最後回覆時間排序
此舉可讓大家真正了解貨物在甚麼時間開始出售... 免得有人把一些已售出的陳年舊帖推上來... 混淆其他買家...

3. 分拆出售活口及器材兩個區域...
讓大家可以更快捷, 清楚找到自己想找的東西...

以上三項改動將於本星期四起開始實施...
作者: 力蘇仔    時間: 2011-7-10 17:05
從此推帖...NO WAY嚕
作者: avdavdavd    時間: 2011-7-10 17:05
幾好, 支持!
作者: jojo    時間: 2011-7-10 17:31
好呀
作者: kenny555    時間: 2011-7-10 17:35
幾好bor=]每次入交易版....霸灑
作者: anthonywoo    時間: 2011-7-10 17:44
咁啲師兄師姐,放草放葉放糧放藥,應放邊區?
作者: Kabc    時間: 2011-7-10 17:46
好好........ 分拆出售活口及器材兩個區...
作者: 啊橙    時間: 2011-7-10 19:40
咁洗唔洗將D舊POST都移番入去?
作者: 龜痴    時間: 2011-7-10 21:12
回復 啊橙 的帖子

論壇重開至今只20日... 已經有七百幾個 POST 在交易區...
我唔相信有人會想去分囉...

作者: KK.    時間: 2011-7-10 23:01
支持
作者: harrypoi    時間: 2011-7-10 23:07
好~做得好
作者: 龜痴    時間: 2011-7-14 22:42

已完成了改革 1, 2...
改革 3 會明天再做..

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2