香港龜友論壇

標題: 自製保温箱 [打印本頁]

作者: kinsumc    時間: 2011-11-22 23:33
標題: 自製保温箱
自製保温箱,試驗中......

zzz....

zzz....

開咗好弱紅暖胆,

開咗好弱紅暖胆,

室外23度對比...

室外23度對比...

32吋做試驗,天氣未到最凍,唔知校果好唔好....

32吋做試驗,天氣未到最凍,唔知校果好唔好....

用包冷氣喉的物料,張爬缸做保温

用包冷氣喉的物料,張爬缸做保温

作者: kkiop    時間: 2011-11-22 23:40
通風la??        
作者: kenbb    時間: 2011-11-22 23:42
這是焗爐吧???
作者: kinsumc    時間: 2011-11-22 23:42
咗邊上面有抽氣.....
作者: 史提芬    時間: 2011-11-22 23:47
kinsumc 發表於 2011-11-22 23:33

唔係好明,姐係包哂成個箱?
作者: kinsumc    時間: 2011-11-22 23:57
回復 史提芬 的帖子

冇錯,張玻璃包保温...致在用最少電力,,如果校果理想,會用木文紙包好睇d..
作者: cocteau    時間: 2011-11-23 02:01
其實樓主咁思路,可以簡單用文具店foam board仲有效。
作者: ashbone    時間: 2011-11-23 11:10
自製保温箱
作者: ah林-3-    時間: 2011-11-23 18:21
kinsumc 發表於 2011-11-22 23:33

而家出面都得果20幾度,而我個木箱都有開溫控,都有成31-32度左右`
作者: kinsumc    時間: 2011-11-23 20:18
ah林-3- 發表於 2011-11-23 18:21
而家出面都得果20幾度,而我個木箱都有開溫控,都有成31-32度左右`

木箱當然保温啦...但本身有個玻璃爬缸,想用番,所以玩下改下....
作者: ah林-3-    時間: 2011-11-24 08:56
kinsumc 發表於 2011-11-23 20:18
木箱當然保温啦...但本身有個玻璃爬缸,想用番,所以玩下改下....

嗯;.
你呀;@@?

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2