香港龜友論壇

標題: 黄缘分类 [打印本頁]

作者: 新生命    時間: 2011-9-23 15:58
標題: 黄缘分类

缘有好多种
河南种

作者: ericboy    時間: 2011-9-23 16:07
真係咁易分咩?
作者: 新生命    時間: 2011-9-23 16:13
回復 ericboy 的帖子

仲有好多,近年人工杂得乱七八糟了。看品相定龟
仲有咩安缘鹰嘴,捉返来,在水泥池度养两个月咩嘴都无左
作者: mm0116    時間: 2011-9-23 16:24
都不是好明白!有圖解釋一下嗎!,謝謝師兄
作者: law200530    時間: 2011-9-23 16:36
回復 新生命 的帖子

師兄...可否幫我看下這幾隻是安緣嗎....謝謝

作者: 新生命    時間: 2011-9-23 16:46

发~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 新生命    時間: 2011-9-23 16:49
呢只系安,皖南种,背线唔连

作者: law200530    時間: 2011-9-23 16:50
即是一隻是嗎..謝謝
作者: 新生命    時間: 2011-9-23 16:52
其它的无睇清楚,就发个壳边个敢保证系咩种?
作者: 火水.    時間: 2011-9-23 17:04
回復 新生命 的帖子

請教是否金線能到第一块盾的就是安種,唔該
作者: mobl    時間: 2011-9-23 18:50
good....thx..........
作者: go02105395    時間: 2011-9-24 15:12
安good....
作者: 新生命    時間: 2011-9-24 23:27

回復 火水. 的帖子

唔系,系安种分类
作者: chrischung    時間: 2011-9-25 11:33
好專業噃!
作者: victer    時間: 2011-9-25 14:48
有咁多,好難分
作者: markchu    時間: 2011-9-29 23:27
有無一位c兄可以細節分類一下   

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2