香港龜友論壇

標題: 中蜂ws群踢人事件 [打印本頁]

作者: kahung    時間: 2015-8-2 18:27
標題: 中蜂ws群踢人事件
希望ws群師兄入嚟講下

Post得上嚟預咗被删除似Post

Post得上嚟預咗被删除似Post

作者: 751    時間: 2015-8-2 18:41
嘩……邊個c師咁大胆挑戰中蜂兄
作者: cwl    時間: 2015-8-2 18:45

樓上應該問錯問題了,正解是中峰點解咁大膽挑戰各路師兄,這是香港,給人獨裁共產黨的感覺。
作者: 神郎    時間: 2015-8-2 18:46
嘩,師兄有勇氣又有熱誠,是個正氣大孩子
作者: cwl    時間: 2015-8-2 19:01
標題:

若然,天真的假設,whatapp群是完全屬於群主,群友只是淪為被利用造勢,增加營利的棋子。開群望助生意並無不對,但喜歡點就點,唔o岩聽或被偏離"石金",就私下地將群友選擇性地分AB,有無尊重過入群分享討論的群友?
被人用此開玩笑或諷刺一下,值得硬食了吧 :)

而不是店主所說的一群人無事起浪,什麼小人,唔係男人。
正確來說,不如店主直接開個群叫
[友緣龜上架專用,用以等一眾客人心急互搶新返龜,帶動營利,帶動北石買賣氣氛"群"]吧。。。咪會少d誤會,被人拉左入黎睇到咁既群名咪識趣閃囉。
而不是什麼又研究又學術又解剖等掛羊頭賣狗肉的字眼。

作者: owin    時間: 2015-8-2 19:07
簡單講即係中峰開群想賣石金,點知俾人走入去爭生意就嘈嘈閉,仲要殺錯良民?
作者: co2_arius    時間: 2015-8-2 19:09
看來這post快要被消失吧,先cap定圖穩陣。
作者: 751    時間: 2015-8-2 19:14
開群好……但係只係買賣上出帖連D龜友D龜有病請教下點醫點做都無人教呢D群入嚟中咩呀……唔通開呢個群係為咗賺錢……連真心交流都無……我完全估唔到……
作者: co2_arius    時間: 2015-8-2 19:16
無人幫手答點醫?不是很出名醫龜的嗎?
作者: 751    時間: 2015-8-2 19:21
其實有無c師cap哂D group 入面D對話……有相有真相……唔好比佢剷除D對話
作者: 751    時間: 2015-8-2 19:25
Kahung兄……你點解會咁清楚嘅……你係group邊位???
作者: 娃娃    時間: 2015-8-2 19:39
cwl 發表於 2015-8-2 19:01
若然,天真的假設,whatapp群是完全屬於群主,群友只是淪為被利用造勢,增加營利的棋子。開群望助生意並無 ...

你宜家先知,5年前已經知啦,你班傻仔幫人炒龜
作者: 751    時間: 2015-8-2 19:40
成個群得幾個c兄幫D龜友解答問題……如果唔係嗰幾位c兄唔出聲……跟本個群係癈嘅……由石金群……賣D龜友豬去專注石金群到又係咁唔出聲又唔應又只係出相賣龜又變咗癈群……其實有實物商店店主真係唔應該……有呢類組群出現……
作者: 751    時間: 2015-8-2 19:43
娃娃 發表於 2015-8-2 19:39
你宜家先知,5年前已經知啦,你班傻仔幫人炒龜

我哋被利用???
作者: 751    時間: 2015-8-2 20:04
751 發表於 2015-8-2 19:43
我哋被利用???

真係唔知我哋幫人做緊市……只係群中有人問野……我哋幫手答……中蜂出D賣買Post比個like佢……完來幫佢炒龜??

作者: cwl    時間: 2015-8-2 20:13
娃娃看天下
作者: 冰川    時間: 2015-8-2 20:17
751 發表於 2015-8-2 19:14
開群好……但係只係買賣上出帖連D龜友D龜有病請教下點醫點做都無人教呢D群入嚟中咩呀……唔通開呢個群係為 ...

簡單黎講,無幫親仲要阻住佢做生意咪踢你地走,系群入面都睇得出啦,

邊系真系交流,達哥睇開d啦,一笑而過!!
作者: 751    時間: 2015-8-2 20:28
冰川 發表於 2015-8-2 20:17
簡單黎講,無幫親仲要阻住佢做生意咪踢你地走,系群入面都睇得出啦,

邊系真系交流,達哥睇開d啦,一笑而過!! ...

我都唔知自己衰咩……我將一句話send錯群就比中蜂踢走……我可以上傳圖比大家睇睇
作者: 751    時間: 2015-8-2 20:33
我估唔到send錯群即死

作者: 神郎    時間: 2015-8-2 21:10
我係死於莫需有
作者: 751    時間: 2015-8-2 21:10
唉……………………
作者: 神郎    時間: 2015-8-2 21:11
冰川 發表於 2015-8-2 20:17

邊系真系交流,達哥睇開d啦,一笑而過!! ...

甘都比你發現到
作者: 神郎    時間: 2015-8-2 21:15
點解中蜂兄唔出來講幾句?因咩事要踢人?
作者: SecRet    時間: 2015-8-2 21:20
唉 其實你地做過啲咩自己知啦 唔好話人地小氣 只係道不同不相為謀者
作者: Yingpig1129    時間: 2015-8-2 21:36
Post對話啦。有相有真相。
作者: 751    時間: 2015-8-2 22:04
SecRet 發表於 2015-8-2 21:20
唉 其實你地做過啲咩自己知啦 唔好話人地小氣 只係道不同不相為謀者

c兄你係群到?你可以POST相、我哋做過乜你係口未覺得係咪我哋係石金群到講大陸D石金大跌可能影響你中蜂兄出貨如果係咁我sorry
作者: hung1106.c    時間: 2015-8-2 22:04
果個係專注石金群,但有師兄當左係吹水區,
作者: 751    時間: 2015-8-2 22:07
可能係咁

作者: SecRet    時間: 2015-8-2 22:21
唔係呢樣野啦 只係你地講左啲野激到中鋒 我識左中鋒幾年都未見過佢發脾氣
作者: 751    時間: 2015-8-2 22:24
hung1106.c 發表於 2015-8-2 22:04
果個係專注石金群,但有師兄當左係吹水區,

c兄係群中人?專注群群主只係早晨一個Post同買龜出Post之外基本上零交流……c兄你係群中人可否講句公道話
作者: cwl    時間: 2015-8-2 22:30
SecRet 發表於 2015-8-2 22:21
唔係呢樣野啦 只係你地講左啲野激到中鋒 我識左中鋒幾年都未見過佢發脾氣 ...

自己理虧,都可以發皮氣;一個人一向無在人前動怒,突然動怒生氣唔代表佢係o岩,師兄,搞清楚
作者: 751    時間: 2015-8-2 22:35
SecRet 發表於 2015-8-2 22:21
唔係呢樣野啦 只係你地講左啲野激到中鋒 我識左中鋒幾年都未見過佢發脾氣 ...

c兄凡事多D溝通咪無咁多吾會囉……咁你同佢識得奈同佢講講開左自己群……咪多D睇吓囉……有好多c兄入群都係想佢回答下問題架……c兄對你有咩模範唔好意思
作者: 神郎    時間: 2015-8-2 22:38
如來我地左住人地發財,真係唔好意思
作者: 陳有根    時間: 2015-8-2 22:39
商業意味重囉!交咩流丫……
作者: 神郎    時間: 2015-8-2 22:46
751 發表於 2015-8-2 22:35
c兄凡事多D溝通咪無咁多吾會囉……咁你同佢識得奈同佢講講開左自己群……咪多D睇吓囉……有好多c兄入群都 ...

可能嬲我地討論石金會跌價
作者: 751    時間: 2015-8-2 22:52
陳有根 發表於 2015-8-2 22:39
商業意味重囉!交咩流丫……

c兄有意思
作者: hung1106.c    時間: 2015-8-2 22:55
751 發表於 2015-8-2 22:24
c兄係群中人?專注群群主只係早晨一個Post同買龜出Post之外基本上零交流……c兄你係群中人可否講句公道話 ...

其實中蜂都要搵食架,佢得閑先回覆幾句都好正常
群友可以post相佢都可以的,有D師兄係咁係度吹水,佢已經話左好多次了,所以呢次要踢人,我吾係幫邊個,都係有個句講果句啫

作者: 751    時間: 2015-8-2 23:03
hung1106.c 發表於 2015-8-2 22:55
群友可以post相佢都可以的,有D師兄係咁係度吹水,佢已經 ...

c兄你有舊post可否send上嚟睇吓…………除咗早晨之外我數過大大話話成個10人問佢野……無回個人嘅……根本就零交流……你可以數數佢係群有幾多句話
作者: SecRet    時間: 2015-8-2 23:17
我只可以講 導火線唔係在石金兩個群內發生 另回cwl師兄, 我無講邊個岩邊個錯, 不過我曾講 道不同不相為謀
作者: cwl    時間: 2015-8-2 23:41
hung1106.c 發表於 2015-8-2 22:55
群友可以post相佢都可以的,有D師兄係咁係度吹水,佢已經 ...

師兄言下之意,像這一兩星期該群中活躍留言的師兄全都是游手好閒之輩,其實香港地有邊個唔洗搵食,留言是因為交流龜,中峰又真的看不出有幾忙,漏夜玩群友大轉移,這不是一個大忙人能處理的事情,有心人這稱呼更貼切。唔答野或唔交流是因為忙,還是覺得對"生意"無幫助 :)

我是被拉進第一個中峰群的人之一,在此之前沒有對中蜂有什麼反感,大家留留言,說說龜跟其他群沒兩樣。但隔幾日後,就突然發生群主大規模移除群友件事,原來群主在挑選指定群友去第二群中,咁剩落黎的我們呢 ? 沒"石金"價值 ? 還是沒資格玩龜 ? 無端端被AB GROUP呢。

不難去想,是否分享的龜令中蜂客戶開了眼界而影響生意;而生意才是開群的目的 ? 掛羊頭賣狗肉之說並不是生安白做。

一個龜群,容不下當中群友聊天小離題一下,吹下水,呢份工黎嫁 ? 有心及大智慧的群主理應打成一片,將討論重點拉回主題。而不是平時唔出聲,離題就"專心專注石金"字眼出現,或踢人走。

其實既然講到咁忙,開個聊龜WHATAPP GROUP出黎把很咩,香港又唔係無龜GROUP。
我入過很多群,有遇過熱心跟群友聊的群主,群主有要求,但他並不懶惰去帶領群友聊重點;
有遇過唔出聲的群主,愛給人自由發揮,有時會偏離龜,但龜都係主要,因為群友都是因龜而聚;

但就第一次遇上,唔出聲引領(只會專注石金口號)又要群友聊重點的群主,還會HIGHLIGHT群友分組的群主,我就唔明,點解中峰會覺得我沒有玩石金,或是沒有玩石金之心,或是不配玩石金
作者: cwl    時間: 2015-8-2 23:51
SecRet 發表於 2015-8-2 23:17
我只可以講 導火線唔係在石金兩個群內發生 另回cwl師兄, 我無講邊個岩邊個錯, 不過我曾講 道不同不相為謀 ...

我只能說,在這打啞謎我唔會知是什麼,我只是單純地因為被人AB了,我弟被人踢了再被說"留好遺言就好走",我有個朋友被沒知會下被踢了等等近排發生的事實而發聲。同中蜂並不熟,群外的事更不清楚,也絕不是我本意。

最後,無錯,SecRet 說道不同,群友們為玩龜,群主為生意,道不同套用在這裡非常貼切。跟本開群唔會對生意有幫助,因為識得志同道合多(WHATAPP會令人與人之間聯系更易),知得愈多,就會知自己愈笨柒,就會聰明左,渠道又會多左。
作者: 我愛爬蟲類    時間: 2015-8-2 23:52
雖然唔係群中人,亦無養石金,不過睇完成個post,我都大概估到係咩事
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:02
SecRet 發表於 2015-8-2 23:17
我只可以講 導火線唔係在石金兩個群內發生 另回cwl師兄, 我無講邊個岩邊個錯, 不過我曾講 道不同不相為謀 ...

咁我大意Send錯群我踢……我抵死點解我係吹水羣踢埋我出去先……如果佢係第二個群比人激親佢應該唔係我呀…… c兄有圖有真相如果我真係講錯咗我願意道歉……但係如果佢憎對第二群c兄而牽連我而踢我走佢'系咪會有D問題?
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:05
cwl 發表於 2015-8-2 23:51
我只能說,在這打啞謎我唔會知是什麼,我只是單純地因為被人AB了,我弟被人踢了再被說"留好遺言就好走", ...

咁 亻卜 彳圭亍叫人留遺言?
作者: cwl    時間: 2015-8-3 00:09

剛看到 中蜂說 "有人說不能用WHATAPP GROUP作買賣,這是斷章取義或是唔夠智慧理解前文後理的說法,沒有人訂這規矩。"我自己也非常成功地在WHATAPP群作買賣,為何會說WHATAPP GROUP不能作買賣呢 :)

問題重點在於群主的管理方式唔係太尊重人而已,別跟熟客一唱一和轉移視線,旁觀者清呀。

作者: 751    時間: 2015-8-3 00:11
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:05
咁 亻卜 彳圭亍叫人留遺言?

c兄我可以上圖
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:15
cwl 發表於 2015-8-2 23:51
我只能說,在這打啞謎我唔會知是什麼,我只是單純地因為被人AB了,我弟被人踢了再被說"留好遺言就好走", ...

師兄講得岩 難道只有師兄會咁諗?? 所以中鋒都分2個群了 一個吹水一個專屬
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:18
cwl 發表於 2015-8-3 00:09
剛看到 中蜂說 "有人說不能用WHATAPP GROUP作買賣,這是斷章取義或是唔夠智慧理解前文後理的說法,沒有人訂 ...

事件發生首先不在石金群內 至於尊重我想是中鋒覺得沒被尊重所以要在自己群除人吧
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:19
SecRet 發表於 2015-8-3 00:15
師兄講得岩 難道只有師兄會咁諗?? 所以中鋒都分2個群了 一個吹水一個專屬 ...

照你咁講,即係中風兄開個群引人入去,抽潛力水魚出黎,塞落另一個group催谷買賣,對嗎?
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:21
SecRet 發表於 2015-8-3 00:18
事件發生首先不在石金群內 至於尊重我想是中鋒覺得沒被尊重所以要在自己群除人吧 ...

你不如叫佢自己出黎講la,好過你係度估佢諗乜黎代表佢
作者: cwl    時間: 2015-8-3 00:24
SecRet 發表於 2015-8-3 00:15
師兄講得岩 難道只有師兄會咁諗?? 所以中鋒都分2個群了 一個吹水一個專屬 ...

事實又會唔會係中蜂將群外的事情諗得複雜左 ? 太空閒是亂諗野的危險誘因。
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:25
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:21

c兄一針見血
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:27
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:19
照你咁講,即係中風兄開個群引人入去,抽潛力水魚出黎,塞落另一個group催谷買賣,對嗎? ...

師兄有無入group? 有既話有無見佢sell過龜? 佢放龜相出黎都只係話比人聽既資訊 有無sell過? 你所講果個水魚群叫石金專注群 是石金專注群
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:29
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:21

我無代表邊個 只係見到呢個post有啲無聊 呢個post既目的為咩? 為啖氣? 中鋒谷住啖氣都無噴比其他人知啦
作者: co2_arius    時間: 2015-8-3 00:32
SecRet 發表於 2015-8-3 00:29
我無代表邊個 只係見到呢個post有啲無聊 呢個post既目的為咩? 為啖氣? 中鋒谷住啖氣都無噴比其他人知啦 ...

中峰谷住啖氣冇噴比人知,但佢直接踢走左人嘛
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:34
co2_arius 發表於 2015-8-3 00:32
中峰谷住啖氣冇噴比人知,但佢直接踢走左人嘛

咁都係當事人與當時人的事
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:34
如果……佢係實體商戶仲加要澄清……佢可以入嚟噴
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:35
SecRet 發表於 2015-8-3 00:27
師兄有無入group? 有既話有無見佢sell過龜? 佢放龜相出黎都只係話比人聽既資訊 有無sell過? 你所講果個水 ...

哈哈,石金專注群, sorry我真恢係好大聲笑左出黎,為左有生意要分兩個 group,果然有生意頭腦,陰莖!
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:36
cwl 發表於 2015-8-3 00:24
事實又會唔會係中蜂將群外的事情諗得複雜左 ? 太空閒是亂諗野的危險誘因。 ...

咁我就唔知了 我只知識左佢咁耐未見過佢火
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:37
SecRet 發表於 2015-8-3 00:34

如果係當事人同當事人的事,人地依家開 post投訴,你依個“非當事人”又點解要話人無聊呢?又點解護航呢?
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:38

我係當事人呀
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:38
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:35
哈哈,石金專注群, sorry我真恢係好大聲笑左出黎,為左有生意要分兩個 group,果然有生意頭腦,陰莖! ...

抱歉師兄 我懶左 應該是 石金研究群 專注石金 歡迎交流 飼養心得
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:43
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:37
如果係當事人同當事人的事,人地依家開 post投訴,你依個“非當事人”又點解要話人無聊呢?又點解護航呢 ...

我有講過樓主無聊? 只講過呢個post無聊 同埋樓主開post出來讓非當事人知道討論 我呢個非當時人就不可能討論?
作者: co2_arius    時間: 2015-8-3 00:43

中峰在當住一群人面前踢走當事人,現在當事人在中峰存在的圈子開個post出來噴下,又好像大家都在做同樣的事=]
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:45
751 發表於 2015-8-3 00:34
如果……佢係實體商戶仲加要澄清……佢可以入嚟噴

師兄如果你熟中鋒你會知道佢好憎打字 有人會講咁點解佢要開群 佢開群目的就係拉埋一堆龜友大家交流 以龜會友者
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:47
co2_arius 發表於 2015-8-3 00:43
中峰在當住一群人面前踢走當事人,現在當事人在中峰存在的圈子開個post出來噴下,又好像大家都在做同樣的 ...

請問師兄群內人數?壇內人數?加上群內踢人也未必知道 因為我都是看到這帖才知
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:48
SecRet 發表於 2015-8-3 00:43
我有講過樓主無聊? 只講過呢個post無聊 同埋樓主開post出來讓非當事人知道討論 我呢個非當時人就不可能討 ...

你話個post無聊,個post樓主開的,而你否認樓主無聊
你話樓主開post俾非當事人討論,但你之前又話中風兄踢人係兩個當事人之間的事
邏輯恕我跟唔上
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:49
SecRet 發表於 2015-8-3 00:45
師兄如果你熟中鋒你會知道佢好憎打字 有人會講咁點解佢要開群 佢開群目的就係拉埋一堆龜友大家交流 以龜 ...

啫係……你代表中蜂……做打手
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:49
師兄如果你熟中鋒你會知道佢好憎打字 有人會講咁點解佢要開群 佢開群目的就係拉埋一堆龜友大家交流 以龜 ...

不如你開多個ac,叫中風兄心裏的毛蟲
點解你咁勁,連佢諗,開群目的,心態咩都知 ge :)
作者: cwl    時間: 2015-8-3 00:50
SecRet 發表於 2015-8-3 00:38
抱歉師兄 我懶左 應該是 石金研究群 專注石金 歡迎交流 飼養心得

其實佢點做生意並不關我事,我被入群也因為知他是實體商店,沒什麼刻意唔比面(也應該需要比面),就是看不到慣能這麼沒責任地踢人,再輕輕說聲"講完遺言係應該走了",可以這樣做的嗎 ? 香港很多爬店主都會不知不覺間傳染上自大自我膨脹癌,而佢地愈來愈嚴重到末期的原因是周邊給他們錯覺的愚忠客,唔知秘密兄係唔係。

別再轉移視線說被禁止買賣什麼了。
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:51
SecRet 發表於 2015-8-3 00:47
請問師兄群內人數?壇內人數?加上群內踢人也未必知道 因為我都是看到這帖才知 ...

做得生意就預左俾人討論,唔通要係佢度買過野,俾佢鬧過先有資格講?
作者: 751    時間: 2015-8-3 00:53

唔該你……問吓中蜂尋日踢我哋走我哋私聊ws問佢點解踢走我哋又唔出聲彩佢想點
作者: cwl    時間: 2015-8-3 00:55

師兄,我留在任何一群,都以這大愛(以龜會友)為首要出發點,但最終是怎樣 ? 被分類了,被棄在第一群了。
佢目的並不是拉埋一堆龜友大家交流,至少這目的這氛圍在他未分AB前已達到了,而他也一手消滅了。這必需分清先後,之後一堆人”專注專心專乜專物石金”是他引發出來的二次創作,無佢的動作無這些。

作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:56
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:48
你話個post無聊,個post樓主開的,而你否認樓主無聊
你話樓主開post俾非當事人討論,但你之前又話中風兄 ...

你食一碗飯, 碗飯凍既 你食落去你會唔會凍? 至於什麼當唔當時人請師兄爬番文吧
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 00:57
751 發表於 2015-8-3 00:53
唔該你……問吓中蜂尋日踢我哋走我哋私聊ws問佢點解踢走我哋又唔出聲彩佢想點 ...

我相信佢唔洗問就可以知中風諗乜,然後再答你
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:57
751 發表於 2015-8-3 00:49
啫係……你代表中蜂……做打手

你地點諗隨你地 只係中鋒同我申完我出來了解下者
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 00:58
我愛巴西 發表於 2015-8-3 00:49
不如你開多個ac,叫中風兄心裏的毛蟲
點解你咁勁,連佢諗,開群目的,心態咩都知 ge :) ...

抱歉師兄 我好少上壇
作者: co2_arius    時間: 2015-8-3 01:00
SecRet 發表於 2015-8-3 00:47
請問師兄群內人數?壇內人數?加上群內踢人也未必知道 因為我都是看到這帖才知 ...

要數人數多少去判斷是非的話,最終必定會去到即是五十步笑百步之理
另外,一次踢好幾個人而你在群都不知道的話,照上面道理,既然你在群中都不知道踢人事件,今次在論壇中都應該不多人知道這帖的。
再者,假若光明正大地踢人而是踢得有道理的話,應該是不怕被人知道的,除非踢人是理虧吧
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:00
cwl 發表於 2015-8-3 00:50
其實佢點做生意並不關我事,我被入群也因為知他是實體商店,沒什麼刻意唔比面(也應該需要比面),就是看不 ...

師兄 點都好啦 大家有大家的觀點同對與錯。只係岩玩岩傾咪一齊囉 如果唔係都無意思
作者: 751    時間: 2015-8-3 01:02
SecRet 發表於 2015-8-3 00:57
你地點諗隨你地 只係中鋒同我申完我出來了解下者

算喇……咁聽日中蜂幾點返友緣呀
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:04
co2_arius 發表於 2015-8-3 01:00
要數人數多少去判斷是非的話,最終必定會去到即是五十步笑百步之理
另外,一次踢好幾個人而你在群都不知 ...

互聯網之大師兄應該知道吧 不止是50笑100 加上都唔係怕唔怕比人知道既問題
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:05
751 發表於 2015-8-3 01:02
算喇……咁聽日中蜂幾點返友緣呀

咁我就唔知了 有事搵佢前打去鋪頭問下係唔係度吧
作者: 751    時間: 2015-8-3 01:07
SecRet 發表於 2015-8-3 01:05
咁我就唔知了 有事搵佢前打去鋪頭問下係唔係度吧

Thx……師民
作者: co2_arius    時間: 2015-8-3 01:12
SecRet 發表於 2015-8-3 01:04
互聯網之大師兄應該知道吧 不止是50笑100 加上都唔係怕唔怕比人知道既問題 ...

假若不是怕被更多人知道的話,那又是甚麼問題?
有道理的話也不怕所謂的「公審」吧。如果是有甚麼原因令中峰理應要踢人的話,這些証據一出,自自然然就會收晒全部人皮,而不用只一個以朋友及非當事人的師兄齋講護航,看著都辛苦,你做朋友的都比中峰多說話多解釋,而中峰只是打個分,留了十六個講了等於没講的字。
作者: 751    時間: 2015-8-3 01:16
co2_arius 發表於 2015-8-3 01:12
有道理的話也不怕所謂的「公審」吧。如果是有甚麼原因令 ...

多謝你哋,狼狽為奸,蛇鼠一窩,活躍論壇.
作者: 751    時間: 2015-8-3 01:17
751 發表於 2015-8-3 01:16
多謝你哋,狼狽為奸,蛇鼠一窩,活躍論壇.

中蜂加分留言
作者: paulli    時間: 2015-8-3 01:17
阻人發達爛春袋死...人地都好明顯係想多d客
攪攪陣 無幫襯未踢囉
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:22
抱歉各位師兄 我之所以出黎講一大堆野係因為中鋒係我朋友 發生呢件事佢真係好唔開心 所以我只係想出黎了解下 其實大家熟中鋒既話都知道佢係個好隨和同埋比較靜既人 所以大家初識佢時會覺得佢好cool咁 但其實佢都好傾得的 同佢傾計就算唔係龜既野佢都會同你傾 有時去到佢鋪頭搞搞陣無幫襯都唔理你的 呢點我相信好多師兄都知 發生呢件事大家都唔想 誰對誰錯都唔會有結果 只好随時間而逝吧 日後大家想去搵中鋒吹水 中鋒歡迎的 除非是有人小氣唔想再搵中鋒吧
作者: jasonmetro    時間: 2015-8-3 01:23
睇嚟中鋒真係好討厭你地 ...
算啦,件事未必有話邊個岩邊個唔岩 (雖然無拉拉比人踢真係好無辜)
開個獨立既石金group囉 ... 不過無老闆打理就要等有心人
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:24
co2_arius 發表於 2015-8-3 01:12
有道理的話也不怕所謂的「公審」吧。如果是有甚麼原因令 ...

師兄應該知道什麼是啞巴吃黃蓮吧?況且中鋒仲好憎打字
作者: jasonmetro    時間: 2015-8-3 01:25
同埋secret ching 如果你真係中鋒朋友既話更應該幫佢做翻好形象工程
會員岩又好唔岩又好,都唔係要搞到大家唔開心架係咪?
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 01:26
SecRet 發表於 2015-8-3 01:22
抱歉各位師兄 我之所以出黎講一大堆野係因為中鋒係我朋友 發生呢件事佢真係好唔開心 所以我只係想出黎了解 ...

誰對誰錯當然會有結果,你講一大堆中風平時點平時點,關我鬼事咩,又話要隨時間而逝,你係逃避問題定試圖淡化件事?
你連中風歡唔歡迎人地都知,果然係一等一打手
作者: 我愛巴西    時間: 2015-8-3 01:28
SecRet 發表於 2015-8-3 01:24

有問題就要出黎講,出黎討論澄清,點可以講一句唔鐘意打字就當冇事發生睇唔倒?
事實擺在眼前,佢鐘唔鐘意打字關我鬼事?
作者: lucky8    時間: 2015-8-3 01:31
我睇廣東省香港市好快來臨!D人都大陸化,做生意都共產化!
香港快完了!
作者: lucky8    時間: 2015-8-3 01:35
好似689正苦一様亂七咁來!好在香港有正義的你!
作者: cwl    時間: 2015-8-3 01:36
SecRet 發表於 2015-8-3 01:22
抱歉各位師兄 我之所以出黎講一大堆野係因為中鋒係我朋友 發生呢件事佢真係好唔開心 所以我只係想出黎了解 ...

師兄,恕我不懂看人,在2小時前的11點35分,中蜂還在談笑風生地在自己群POST LINK叫人入這食花生;他踢了我弟後也沾沾自喜般跟口水尾說句"講完遺言係應該走了"。

我真的不能從這些動作上,看出他非常唔開心、後悔、屈屈不得志、失落什麼種種你所形容的。
定話,師兄所說的中峰唔係我地討論緊果隻中蜂,我地搭錯線呀,,,
作者: co2_arius    時間: 2015-8-3 01:36
SecRet 發表於 2015-8-3 01:24

講左咁多,其實都是如果如你口中是其他當事人理虧在先,有實實在在的理據去踢人的話,字不用多打的,圖就可以了。
而且他憎打字,是他個人問題吧,想信很多人都一樣憎無辜被踢的,你如果知道連被踢的當事人都不知道的內情,反正你都打了不少字(應該不憎打字吧),大可以代中峰說明的,為朋友為到底嘛=]
作者: 751    時間: 2015-8-3 01:36
lucky8 發表於 2015-8-3 01:31
我睇廣東省香港市好快來臨!D人都大陸化,做生意都共產化!
香港快完了! ...

Ben哥唔關你事……我只求明白
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:40
jasonmetro 發表於 2015-8-3 01:25
同埋secret ching 如果你真係中鋒朋友既話更應該幫佢做翻好形象工程
會員岩又好唔岩又好,都唔係要搞到大家 ...

師兄你岩 但中鋒只係唔尊重啲唔尊重佢既人
作者: SecRet    時間: 2015-8-3 01:41
我愛巴西 發表於 2015-8-3 01:26
誰對誰錯當然會有結果,你講一大堆中風平時點平時點,關我鬼事咩,又話要隨時間而逝,你係逃避問題定試圖 ...

師兄你錯了 是一等一朋友才對吧?

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2