香港龜友論壇

標題: 尋求有人心接手紅腿龜 X2 [打印本頁]

作者: 史提芬    時間: 2015-7-26 13:25
標題: 尋求有人心接手紅腿龜 X2

因某些原因,不能繼續養.
兩隻龜龜我親手養左3年,我自己都好唔捨得,
但求接手既人有心養,費用全免
可連同飼養器材(燈罩X2,一個龜箱,水果糧,牧草,加濕器,淘磁膽,電源計時器 X3, 溫度感應開燈器 X1)
兩隻龜的底甲大約為15-16CM, 一隻紅色頭,一隻黃色頭(男)

因為實在有太多人想領養,加上有師兄提醒要小心有人會賣龜既緣故,我決定加多少少條件,

1. 領養者需於第3及第6個月提供龜龜既近照比我
2. 領養者需於紅磡區域親自交收 (如需連同器材,請自備工具運送)
3. 領養者的帳號至少需要註冊了3個月或以上
4. 領養者需先提交$600按金, 如領養者有附合以上條件, 該$600按金會於第6個月全數退回給領養者

如果你能夠附合以上4個條件,而又有興趣領養,請再PM我,感謝大家

作者: 養龜初手    時間: 2015-7-26 13:30
Pm左@@
作者: 龜朋友88    時間: 2015-7-26 13:38
C兄我有隻紅腿母.可以給我.我微信so91252796.電話91252796我家地方可以的.可看我家微信
作者: 龜朋友88    時間: 2015-7-26 13:39
.加我微信我可以天天給你看龜的生活

作者: 龜朋友88    時間: 2015-7-26 13:41
我家個隻13CM母
作者: 肥仔    時間: 2015-7-26 14:41
師兄小心受骗,轉頭以人賣左對龜,你有責任幫對龜抓個有愛心主人,送知前上門做家訪睇吓環境,唔好求其送出去,捉對龜好運。
作者: 鬼鈴音    時間: 2015-7-26 16:21
前輩 : 你所養的龜非常靚,証明你是一位負責任的主人,現時最重要尋找一位好似你一樣才好送出
作者: 史提芬    時間: 2015-7-26 17:46
因為實在有太多人想領養,加上有師兄提醒要小心有人會賣龜既緣故,我決定加多少少條件,

1. 領養者需於第3及第6個月提供龜龜既近照比我
2. 領養者需於紅磡區域親自交收 (如需連同器材,請自備工具運送)
3. 領養者的帳號至少需要註冊了3個月或以上
4. 領養者需先提交$600按金, 如領養者有附合以上條件, 該$600按金會於第6個月全數退回給領養者

如果你能夠附合以上4個條件,而又有興趣領養,請再PM我,感謝大家

作者: 肥仔    時間: 2015-7-26 17:57
對龜真幸福可以有個敢有責任心舊主人,希望可以抓到個同樣主人
作者: simonartsang    時間: 2015-7-26 19:23
C兄,請看PM,曾生謝謝!!
作者: leungoscar223    時間: 2015-8-17 14:09
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D3

不幸被言中

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2