香港龜友論壇

標題: 盾是否會有叫聲? [打印本頁]

作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 17:20
標題: 盾是否會有叫聲?
知前懷疑盾有肺炎,連續滴黑藥7天,3天浸水4天滴鼻,情況依然沒有改變,依然間中有打c益的聲音,試過去魚街問過一些舖頭,有D話正常,有D話5係肺炎,叫我継續滴鼻,請問知5知道究竟係咪有病呀?盾會5會好似人甘打c益叫一聲呀?同間中微微開小口逗氣。但盾飲食係正常的
作者: 小虎    時間: 2015-5-17 17:27
放鬆d啦師兄有冇買上次我講果支眼藥水?
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 17:44
小虎 發表於 2015-5-17 17:27
放鬆d啦師兄有冇買上次我講果支眼藥水?

無呀,証係滴黑藥喳,5敢亂滴呀,5知係咪肺炎,滴多幾曰鼻滴到7日先,再決定点做。你果隻藥水係咪肺炎用呀?你D盾會5會有打C益聲?
作者: 小虎    時間: 2015-5-17 17:51
我當然有龜試過呢d情況啦如果唔係唔會提意你買
祝你好運
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 17:56
小虎 發表於 2015-5-17 17:51
我當然有龜試過呢d情況啦如果唔係唔會提意你買
祝你好運

係咪都係滴鼻早晚一次?滴幾多日呀?係咪都係肺炎呢?
作者: 小虎    時間: 2015-5-17 18:05
其實都冇去睇e生,係咪肺炎都係估姐
通常d龜仔係唔會無啦啦發出叫聲,除左忽然嚇到佢例外
無啦啦叫得姐係唔舒服~我果時都係好似你咁以為佢係肺炎,好多時爬文d師兄都話呢隻藥好掂
我咪買支試下囉,滴10日到好返晒冇再叫...早晚1次 2~3滴
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 18:09
小虎 發表於 2015-5-17 18:05
其實都冇去睇e生,係咪肺炎都係估姐
通常d龜仔係唔會無啦啦發出叫聲,除左忽然嚇到佢例外
無啦啦叫得姐係唔舒 ...

好,7日後,再有問題,一定要試一次,真係5該你師兄
作者: 小虎    時間: 2015-5-17 18:17
龜仔一族 發表於 2015-5-17 18:09
好,7日後,再有問題,一定要試一次,真係5該你師兄

呢隻藥e吹波波特別見效
作者: 小盾臂    時間: 2015-5-17 18:21
我都聽過我只盾發出聲通常發出聲后一兩日內會排出好多尿或者酸
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 18:28
小盾臂 發表於 2015-5-17 18:21
我都聽過我只盾發出聲通常發出聲后一兩日內會排出好多尿或者酸

好似你甘就好,但我隻盾係5會排酸家
作者: 小盾臂    時間: 2015-5-17 18:35
請問只盾幾大
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-17 18:40

7cm多D就哩到8Cm頭同尾面量
作者: bobo8888    時間: 2015-5-18 10:55
有冇行來行去,胃口怎樣?
作者: 龜仔一族    時間: 2015-5-18 16:16
bobo8888 發表於 2015-5-18 10:55
有冇行來行去,胃口怎樣?

有行,胃口都0k,不過鍾意訓

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2