香港龜友論壇

標題: 撞到冇耐冇見既朋友 問題 [打印本頁]

作者: seira2242527    時間: 2014-9-14 01:54
標題: 撞到冇耐冇見既朋友 問題
最近係咁撞到冇耐冇見既朋友!

本來見到say 完hi 好想過去抱住人
真係好耐冇見 好感動

但係走到佢面前就好自動咁伸左隻手出黎同朋友仔握手...

次次都係咁! 唔同人真係變左 依家見到朋友握手...會唔會好奇怪呢
我以前唔會咁做.... 當然 都冇抱住人..

作者: lukehui    時間: 2014-9-14 04:38
如果你係女仔,見倒舊男女朋友抱一下都正常,
但男仔,見倒舊朋友係男抱一下好似好基,如果見倒舊朋友係女的,抱一下則正常得多
作者: Reason    時間: 2014-9-14 05:46
做到你朋友真幸福
作者: seira2242527    時間: 2014-9-14 08:00
lukehui 發表於 2014-9-14 04:38
如果你係女仔,見倒舊男女朋友抱一下都正常,
但男仔,見倒舊朋友係男抱一下好似好基,如果見倒舊朋友係女 ...

thx...
我係女仔

咁握手會唔會好怪呢? 好似變到見客咁
作者: seira2242527    時間: 2014-9-14 08:00
Reason 發表於 2014-9-14 05:46
做到你朋友真幸福

haha, 我識到d朋友仔 我都覺得好幸福
作者: lukehui    時間: 2014-9-14 15:37
回復 seira2242527 的帖子

握手係有疏離感,
不如say 個hi再give me 5仲好
作者: 長毛    時間: 2014-9-14 16:02
我見到舊朋友,都會好開心,可能年紀大
我通常會輕輕擊掌,可以參考!
作者: 龜龜ying    時間: 2014-9-14 16:27

同朋友(熟/唔熟/耐冇見)握手真係咁耐都未試過
撞到朋友通常SAY過HI,拍下對方手臂就會。。
作者: seira2242527    時間: 2014-9-14 23:27
lukehui 發表於 2014-9-14 15:37

握手係有疏離感,

好既 give me 5 唔錯
作者: seira2242527    時間: 2014-9-14 23:57
龜龜ying 發表於 2014-9-14 16:27

同朋友(熟/唔熟/耐冇見)握手真係咁耐都未試過

握手真係好怪!

要戒
作者: 龜龜ying    時間: 2014-9-15 11:42

係囉,真係要戒!
我有時見d人喺街,一路握住手一路傾計,感覺好怪(唔知點解)

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2