香港龜友論壇

標題: 依家有d後生仔女態度真係好差! [打印本頁]

作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:01
標題: 依家有d後生仔女態度真係好差!

純粹發洩一下!!
醒少少 未唔洗俾人藐

話說有一天去街 行過m記既甜品攤位..
甜品攤位通常都係一個人做既.... 主要賣甜品
我行到埋收銀位, 準備喊個雪糕食
個女店員掛住玩手機,,,, 望一望我 繼續玩手機
我話" 唔該!要個椰子味麥旋風"
個店員繼續望手機 就咁答我話 " 冇哂新地 "
我話 "我要個椰子味麥旋風"
佢呢次就企左起身 行埋收銀度同我講 " 冇哂新地"
我話" 我唔係要新地.. 我係要麥旋風! "
我直頭指埋張相俾佢睇
佢答" 都話冇哂新地落 ! 呢個未同新地一樣囉 (指住張圖)"
態度極之唔好! 仲要啤住哂...仲要黑口黑面

係呢一刻,,,, 我終於知道 係個攤位冇雪糕...
我回應左句" 哦..原來新地同麥旋風係一樣.... 唔該哂喎" 妖! 我
藐你!

之後我就走左.... 勁想投訴佢!!! 不過最後因為行左入間日本食買野 消左啖氣
依家諗番真係有d火..... 係我gag慢左佢講野既意思, 定係佢唔想打呢份工?

作者: chunfung    時間: 2014-8-1 23:10
而家D人真系!
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:11
chunfung 發表於 2014-8-1 23:10
而家D人真系!

由我出世開始.... 第一次藐人...
作者: Nicole1010    時間: 2014-8-1 23:12
咁都得

作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:15
Nicole1010 發表於 2014-8-1 23:12
咁都得

睇佢個樣 應該係仲讀緊書 不過成個唔想做咁既樣,,, 我走左之後 我起上層望番落去 佢仲起度玩緊電話....
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:16
雪糕位無雪糕, 咁個人係度做咩, 一單過期野, M記唔係閒成咁話
作者: lishuikuen    時間: 2014-8-1 23:18
回復 wel524 的帖子

聽聞薯條都有問題,咁以後去M記食風咩╮(╯▽╰)╭
作者: Nicole1010    時間: 2014-8-1 23:18
seira2242527 發表於 2014-8-1 23:15
睇佢個樣 應該係仲讀緊書 不過成個唔想做咁既樣,,, 我走左之後 我起上層望番落去 佢仲起度玩緊電話....{: ...

成個唔想做咁既樣~~咁話佢唔太好

唔憂做~~咁樣好似好D

作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:19
wel524 發表於 2014-8-1 23:16
雪糕位無雪糕, 咁個人係度做咩, 一單過期野, M記唔係閒成咁話

係波 差d唔記得佢有買過期野tim=_=
條xx坐起度 玩電話 都唔洗做既

商場入面既甜品位 通常好少人買野....
反而對出街果d會旺d
作者: 龜媽    時間: 2014-8-1 23:20
我勸你以後遇到冇禮貌嘅人唔好容忍,容忍=縱容!自己又谷住唔開心!
佢X你,你就X番佢囉,好公平吖!
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:22
Nicole1010 發表於 2014-8-1 23:18
成個唔想做咁既樣~~咁話佢唔太好

唔憂做~~咁樣好似好D

咁又係 讀書真係最幸福時期 政府學校既話又唔洗交學費... 仲布屋企人養 又有零用錢 屋企人仲會買d電話電腦俾自己
作者: 龜媽    時間: 2014-8-1 23:24
其實你留意下面右邊隻龜就明白晒啦!右邊一反擊,左邊隻龜就唔敢再兜口兜面撞了!
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:25
龜媽 發表於 2014-8-1 23:20
我勸你以後遇到冇禮貌嘅人唔好容忍,容忍=縱容!自己又谷住唔開心!
佢X你,你就X番佢囉,好公平吖! ...

我下次唔忍啦   生平第一次藐人 就係藐左佢....
不過話時話有d人 既心理真係好難明,,,
行入鋪頭睇野買野..... 有d店員係會覺得你買唔起/過黎運吉...
仲要擺哂個款同個樣出黎.... 真係睇見都黑人憎...! 太唔鍾意依d眼光!!
大佬 我先係消費者,,,,,, 你咁既樣望住我做咩
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:27
龜媽 發表於 2014-8-1 23:24
其實你留意下面右邊隻龜就明白晒啦!右邊一反擊,左邊隻龜就唔敢再兜口兜面撞了! ...

作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:32
回復 lishuikuen 的帖子

有排成日食, 唔怪之得果排又腸胃炎
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:34

回復 seira2242527 的帖子

哈, 咁又係, 自從早排見有脆辣雞腿包餐特價, 我多左去食, 后尾腸胃炎先少左食, 我而家都好少食,
勸你少去為妙

作者: lishuikuen    時間: 2014-8-1 23:35

我想食都冇辦法食,好多野都要戒口,仲有半年要忍口
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:35
wel524 發表於 2014-8-1 23:34

哈, 咁又係, 自從早排見有脆辣雞腿包餐特價, 我多左去食, 后尾腸胃炎先少左食,  ...

唔好食咁多! 6月果時我狂食m記...(陰公 就係果時食先大獲= ='') 食到我依家都唔鍾意食m記...
真係垃圾食物黎...食完冇幾耐又餓......
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:37

點解要忍??? 有左??
作者: lishuikuen    時間: 2014-8-1 23:38

噓,會小器架╮(╯▽╰)╭!
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:38

之前果排腸胃炎之后就發燒, 真係唔敢再食
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:39

作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:40
wel524 發表於 2014-8-1 23:38

之前果排腸胃炎之后就發燒, 真係唔敢再食

我都試過 喉嚨痛之後發燒

講起發燒 依家聽到都驚.,... 伊波拉好恐怖-.-
作者: wel524    時間: 2014-8-1 23:41

你都有留意新聞, 係呀, 所以要小心身體, 唔好食咁多無益既野, 某D餐廳我諗E世都唔食
作者: seira2242527    時間: 2014-8-1 23:43
wel524 發表於 2014-8-1 23:41

你都有留意新聞, 係呀, 所以要小心身體, 唔好食咁多無益既野, 某D餐廳我諗E世都 ...

係呀~~!  例如有d咩餐廳?
最驚大陸有事...大陸衛生都好差!! 香港又咁多自由行
作者: 龜龜ying    時間: 2014-8-2 00:08

其實唔止後生女,一把年紀都可以態度差的。
前日去7仔用EPS攞(自己)錢,唔講仲以為我去乞佢錢咁
全程黑口黑面仲睥住我,我心諗我黎攞錢啫(附近行幾條街先有恒生)
唔期望你笑住口講"歡迎光臨7-11"
起碼都唔好燶口燶面燶住我丫,我爭你錢唔還咩而家,吹脹
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 00:11
龜龜ying 發表於 2014-8-2 00:08

其實唔止後生女,一把年紀都可以態度差的。

佢係未岩岩俾人炸完型

我去果間甜品店仲少人去過7仔...
正常應該唔會點多野做得去邊....

真係有時唔明黑人面果d咩心理
唔想打工未努力d諗方法囉
作者: 龜龜ying    時間: 2014-8-2 00:17

炸完型都唔可以"攞正牌"咁搵人出氣架~
咁我受既氣,唔通要搵下一位受害者嗎?
我都唔明佢地咩心態,可能幾百億身家未開頭,唔憂做卦=="
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 00:27
龜龜ying 發表於 2014-8-2 00:17

炸完型都唔可以"攞正牌"咁搵人出氣架~

有可能
睇見香港d員工.... 大陸d員工多數服務但人工低... 香港果d就人工高(相比大陸)服務差=__=
當然就咁睇服務態度啦
作者: TangHang    時間: 2014-8-2 00:33

唔係個個都係!!!!我禮貌拎A嫁……
作者: 龜龜ying    時間: 2014-8-2 00:33

香港d人唔等錢洗卦~~
又唔怕人投訴,又唔怕人炒咁,真係吹佢唔脹架
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 00:40
龜龜ying 發表於 2014-8-2 00:33

香港d人唔等錢洗卦~~

係架.... 大陸果d2千幾蚊一個月 香港8千幾蚊一個月 生活壓力太大嗎
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 00:41
TangHang 發表於 2014-8-2 00:33

唔係個個都係!!!!我禮貌拎A嫁……

haha 某d人姐
作者: 龜龜ying    時間: 2014-8-2 00:48

係架~而家香港地拎8千幾蚊個月,都驚比人笑。難為人地大陸得雞碎咁多人工。。
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 00:53
龜龜ying 發表於 2014-8-2 00:48

係架~而家香港地拎8千幾蚊個月,都驚比人笑。難為人地大陸得雞碎咁多人工。。 ...

起人地心目中....香港人勁有錢=.=""~~
作者: 乾坤    時間: 2014-8-2 01:03
seira2242527 發表於 2014-8-1 23:01
純粹發洩一下!!
醒少少 未唔洗俾人藐

吾应该藐佢,你应该甲权头踏佢
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 01:05
乾坤 發表於 2014-8-2 01:03
吾应该藐佢,你应该甲权头踏佢

應該唔夠佢黎
作者: pgm4ho    時間: 2014-8-2 07:35
同佢經理講啦,,,,
作者: twbb    時間: 2014-8-2 10:53
seira2242527 發表於 2014-8-1 23:11
由我出世開始.... 第一次藐人...

咁你以後有排藐都得喇,而家新一代無八成都起碼有七成都係個d無公德既後生仔女,睇開d啦,我都有一次係七仔見到個女店員坐係櫃檯同條仔煲電話粥,把聲仲要發晒姣咁,雖然唔關我事,但睇見都....,話晒佢都係開梗工係店面做d咁既行為.......
作者: Nicole1010    時間: 2014-8-2 11:51
seira2242527 發表於 2014-8-1 23:35
唔好食咁多! 6月果時我狂食m記...(陰公 就係果時食先大獲= ='') 食到我依家都唔鍾意食m記...
真係垃圾食 ...

我之前日日食
因為脆辣雞腿包餐特價
作者: 地獄火    時間: 2014-8-2 12:36
將你用剩果半樽歌士的幫佢通通佢 ma,咪茅塞頓開 lor
作者: Johnson    時間: 2014-8-2 14:08

在個人主觀方面
其實麥旋風應該都係用新地雪糕+D曲奇/聰明豆做
而店員亦含糊不清地回答 冇新地
其實食左咁耐麥記應該都知道麥旋風點整...
我覺得其實兩面都唔太好..(唔好插我
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 23:47
Johnson 發表於 2014-8-2 14:08
在個人主觀方面
其實麥旋風應該都係用新地雪糕+D曲奇/聰明豆做
而店員亦含糊不清地回答 冇新地

唔會插你

樣樣野都有多邊睇既
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 23:50
Nicole1010 發表於 2014-8-2 11:51
我之前日日食
因為脆辣雞腿包餐特價

haha 係呀 我都喜歡食呢個包!
作者: seira2242527    時間: 2014-8-2 23:58
twbb 發表於 2014-8-2 10:53
咁你以後有排藐都得喇,而家新一代無八成都起碼有七成都係個d無公德既後生仔女,睇開d啦,我都有一次係七仔 ...

sms都好過講電話
係未依家物質太好....咁多後生仔女都係禮貌唔係 幾好
作者: Uncledash    時間: 2014-8-3 00:02
twbb 發表於 2014-8-2 10:53
咁你以後有排藐都得喇,而家新一代無八成都起碼有七成都係個d無公德既後生仔女,睇開d啦,我都有一次係七仔 ...

上一代父母,九成人唔識教仔,所以下一代咪噉囉。

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2