香港龜友論壇

查看: 1675|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

報料

樓主
好耐都冇見倒各位師兄報吓天光墟啲料喇,唔知呀婆重有冇龜賣呢?同依家重有冇咁串呢?
沙發
仲係咁串!!次次D人叫佢揀龜比佢,龜婆婆揀D冇咁活潑比人.多數病.....
所以要小心D
回復

板凳
回復 choichakyam 的帖子

多謝師兄報料,其實我之前都幫呀婆買過好多龜,不過就買十隻死九隻,所以都冇出天光墟成兩三個月刺。

十隻死九隻? 咁你仲諗住去阿婆到買=.=  發表於 2013-8-3 11:08
我冇出7,8個月啦!  發表於 2013-8-2 03:08
x2  發表於 2013-8-1 23:32
回復

地板
tonylam 發表於 2013-8-1 19:29
好耐都冇見倒各位師兄報吓天光墟啲料喇,唔知呀婆重有冇龜賣呢?同依家重有冇咁串呢?
...

c兄你快的開番個post, 講下你與阿龜婆的經驗, 推介一下, 齊心協力号召一眾龜友唔好幫阿婆買龜,見佢日日咁定的龜, 幫佢買助長佢作孽, 好陰功. 要阿婆學會尊重生命. 唉! 的龜死得快, 佢先會貨如輪轉, 勸各位c兄救下的小生命......拒絕做幫兇啦..

Good!  發表於 2013-8-5 21:45
回復

回復 花王 的帖子

師兄其實我地又唔洗趕盡殺絕,圍內好多玩開龜嘰師兄同師姐都知到㗎啦,同埋佢都成幾十歲喇,可能都系做多幾年都唔做啦,重有佢都算系天光墟地表之一,如果冇佢可能都會小咗人去㗎,最重要係唔好死係我地手上,會比人話係千鼓罪人㗎
回復