香港龜友論壇

樓主: qqqq1418a
打印 上一主題 下一主題

曬龜都幾煩!

樓主
我放親龜都俾人圍,又要合求合照,仲試過俾家長問嘩真係好啦! 見到妳啦,我個囡等左妳成個星期,日日落黎話想睇龜坐村巴,無啦啦有小朋友問我d龜響邊我都唔認得佢
回復

沙發
要求同d龜合照呀!我響公園放,有老有幼, 我都好怕, 試過有人當我隻盾狗咁玩,又叫hand,1味追住隻盾叫佢sit真係痴線
回復

板凳
係呀話佢又5好意思1係就成班人圍住曬遮住個太陽好煩養龜的人比較愛靜
回復

地板
qqqq1418a 發表於 2013-7-14 01:49
回復 joeloklok 的帖子

妳啱呀!我每日曬龜都諗吾好過黎俾我靜靜地曬就得!可惜往往事於願違! ...

我而家醒啦!! 1係選超級勁太陽去曬,因為家長唔會俾小孩落公園! 就算有都好快走!! 1係去第2d無野玩玩位坐既地方曬,再5係就扮cool,任佢地講,唔回應,笑下,d人好快會無引
回復

打人又唔好, 佢地無惡意係未見過又好奇姐, 我怕熱架我放龜仲要順手放埋個囝我帶太陽帽架!無咁曬嗎, 好天唔帶佢地落去曬曬又覺得佢地好慘, 我多數但會 玩電話咪唔會無禮貌囉d人有幾個例題, 咩龜?食咩? D細龜係咪隻大龜生架? 答得多就好煩,太多人重覆又重覆, 有d仲拎起隻龜玩
回復