香港龜友論壇

樓主: alanwong731
打印 上一主題 下一主題

引入更多競爭,更多 Ching 受惠

樓主
極度懷疑樓主係洞庭湖 打手........佢係呢個post都9唔搭8咁賣廣告
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=51171
回復

沙發
回復 khip 的帖子

師兄,alan佢好明顯係洞記打手黎,你睇呢度 http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=51171
題外話,大家有大家道理既其實,好難講對與錯
回復

板凳

講句公道說話,其實大家各有道理...
講真,我有時見到交易板既師兄真係賣得貴(明明唔使鋪租,有d仲貴過鋪頭買),雖然明買明賣,不過好多新手都唔知價,不過當然,質素、色水都係考慮因素
另一方面講,咁其實係人個post話人貴、又指明邊間平d又真係阻人做生意lor,例如某間鋪我覺得貴架,不過質素真係好好,但係你話人貴可能d人就唔去佢度睇啦,對人好唔公平既,仲有就係,好多賣家可能惡意係人個post話人貴,sell自己,你睇下啊Alan樓主就知..
回復

地板
回復 kenbb 的帖子

唔係咁講wo師兄,質素好貴d當然無問題啦,有時真係有賣家混水摸魚既~
不過呢個題外話啦~
回復

哈,咁我唔識啦~冇經驗
回復

回復 khip 的帖子

師兄,算啦一人少句~~
上次龜痴師兄講左句野點醒左我:
"不嬲上網討論都改變唔到他人觀點架啦...
我明白呢個道理好耐...
所以我次次都係講完自己立場便收工, 唔會糾纏下去...

人... 要動之以情, 曉之以理...
網上打字冷冰冰, 毫無情可言, 又何以搖動到他人立場呢??
第一步都做唔到, 又如何曉之以理呢???"

大家開開心心吹下水算,take it easy~

你岩.................講到飛天都冇用,反正佢聽就算,唔聽都唔關我事,佢死佢賤由佢。  發表於 2012-8-12 01:58
回復

唔得XD,緣仔太好玩,我地已經建立左深厚既感情,我唔會賣我d朋友,哈哈~~
回復

回復 khip 的帖子

佢地唔捨得走既! (我估)
回復

哈哈哈!你好似又岩wo!!!
回復

回復 khip 的帖子

識貨wo師兄!我隻地圖原本想送比個fd但係真係唔捨得,隻野好鬼善良成日比2隻石金苗咬又唔反擊!2隻細野成日疊住隻地圖晒太陽,好鬼fd
回復

回復 金石豬 的帖子

大家誤會姐~~哈哈
下次叫電車師兄車下你,可能你都覺得好爽呢,到時可能你都買返部 lol
回復

回復 khip 的帖子

我都好似未po過地圖d相
我隻地圖個殼好似有少少反上去,唔知點解
回復

回復 khip 的帖子

好少曬太陽-.-.....主人唔好...2個week曬得15 min ....
佢成日係水架,開支熱燈比佢先上岸~~
回復