香港龜友論壇

樓主: rongruo
打印 上一主題 下一主題

點解甘唔公平??我要申訴!!

樓主
rongruo 發表於 2012-6-19 11:40
No
系衣櫃養龜事件!!

AK47同佢個粗口仔咪比人封口7日囉?有咩問題?
還是你係鬧緊汀汀?
如果係鬧汀汀的話,我可以講既係
佢唔係子虛烏有,無故生事,
因為(AK47)係有咁講過類似既言論
唔係得(汀汀)一個人聽到。
AK47係被喻為繼巴姐之後又一奇女子。

DEL帖原因就唔係樓主所講,只係帖既內容過多粗口出現,已經係限制級,為顧及本壇一D未成年的會員的身心健康成長,一D粗言穢語係唔出得街,該帖經與高登粗口帖無異,所講粗口請到高登。

五日前個單吾多關我事wo,橙哥:-)  發表於 2012-6-19 13:51

評分

參與人數 3威望 +14 收起 理由
c87654 + 2 支技版主所做的一切^@^~~~
肥文 + 10 一針見血
kitman1990 + 2 版主好MAN! LIKE

查看全部評分

回復

沙發
rongruo 發表於 2012-6-19 12:12
原來有關係(有熟人)
唔怪之得啦!!

你要的證據,可以係面書群組「龜友吹水室」搵到

「o係某次機緣巧合之下,深受大眾男龜友歡迎既師姐打電話比我~佢打黎同我傾下計,講過佢上次同akibb出街果陣d衣著~唔係重點唔講~之後佢:「你覺得aki係咪有問題?」我:「做咩咁問」佢:「冇,因為我之前同佢去完街,後來都有聯絡,佢話佢呢排死左3隻龜」我:「下?點養可以死咁多隻-.-」佢:「我聽佢講話佢將d龜收o係自己衣櫃到養,事關佢老豆唔鐘意佢養龜…」我聽完之後勁shock……跟住我地都係講笑講廢話…~重點已經講左架喇 唔知果個師姐有冇講大話架~閣下自辨啦」
回復

板凳
torneo2147 發表於 2012-6-19 12:09
呢件事我都有留意 都替該位樓主不值
人地純粹開帖分享下自己既龜 無啦啦比人係咁串 真慘
到最後既下場仲要 ...

一句揶揄就觸發AK47既神經,
一係就佢自己情商低
一係就佢自己身有C

而KITMAN亦有被版主扣分,
如果因為揶揄而封口,聊天室上千萬人都一定死硬,包括我自己在內。
如果真係冇,可以死口唔認,唔使講粗口,
講下笑就拉人地母親落水,有何道理?
串得太過份,扣分好公道,未至於要封口
講晒粗口,鬧人老母,話人援交,已經係嚴重人身攻擊
係地鐵講粗口都要罰錢啦。封口會係最佳做法,
而真正封口既原因唔係呢個帖,而係呢個
水龜版主你同我入黎
回復

地板
rongruo 發表於 2012-6-19 12:18
真系多謝版主你甘辛苦穩出來俾我看喔
笑左
我想睇既系akibb自己post話衣櫃養龜的貼多的

既然有人證既供詞都唔可信,「人證」呢個詞彙可以番屋企

若AK47講笑咁講,人地咪一樣係講笑咁講...
AK47爭人六十萬咩?要作咁大個故仔黎呃人
不管你信不信,反正我信了

佢自己講既話:

AKIBB 發表於 2012-1-3 20:08
我都好想影,我鍾想買部手機添
唔怕話你知,我D龜,一隻一隻咁放係一D陏都陏唔到,岩岩好夠佢大既小箱子,哈哈 ...

AKIBB 發表於 2012-1-3 20:12
哈哈哈哈,唔得唔得,咁樣好晒錢嫁
陏唔到我就可以慢慢欣賞佢,等佢無得走,哈哈哈哈 ...

回復

佑鳥仁子 發表於 2012-6-19 12:28
回復 啊橙 的帖子

啊橙哥有冇証據呀,

給你一此圖片,所謂有圖有真相

回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:42
好牽強下啵~

上court你輸硬~~

佢自己都咁講啦WO?!
仲有得輸?
上COURT,疑犯唔認罪,但有人證作供,提出有關說法指證疑犯
跟住等陪審團同裁判官審議,
係冇物證咁解姐XD
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:49
哦~
原來箱子系衣櫃
正解!

有人指出佢係衣櫃養龜,佢自己話用個岩岩好冇得郁既箱仔養龜
佢唔比得佢老豆知佢養龜,用箱仔放落衣櫃裡面養,呢個推論你意下如何?

如果真係用衣櫃黎養水龜,首先個衣櫃要唔漏水...
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 12:55
推論?
objection喔

咁閣下有咩異議?
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 13:01
上到court只得人證亦唔物證(物證真系好牽強)
仲要推論
oh

你信與否,事實就係眼前,你拎起或視若無睹,請自便
如果你認為我唔夠說服力,D圖片同人證係廢物,
你可以繼續等執行封口既版主出黎說法,
我唔係當時人,我只能夠做到呢一步,
我已經做左我可以做既事,你要偏執己見,行自我的公義之道,
我唔阻止,但請用溫和的方式,別似AKB48及其男友,以粗言說之
我亦相信樓主能夠做到這一點。

算喇.壇就好似社會甘.總有搞屎棍. 總有惡女人.總有羅莉塔.總有狗公団.總有自以為正義人士. 總有自命不凡既嘍囉.唉~  發表於 2012-6-19 13:11
回復

佑鳥仁子 發表於 2012-6-19 13:34
回復 秋隼 的帖子

你知5知你講緊咩呀?

我唔係太明你點解會睇成「箱子=衣櫃」
放落個箱仔,再放落衣櫃裡面收埋
箱係容器,衣櫃係用黎藏寶...
明白了沒?
ak47佢話開玩笑係衣櫃養龜,咁人地都係照版煮碗,用佢當年既言論黎笑佢
狼c奶究話當年冇撐六四啦,有冇大家有眼睇,同一道理,

「大家講下笑,有人玩唔起用粗口鬧人,事主男人又幫拖,粗口好似ak47既連射,最後更開新帖要版主交代,而且粗口橫飛,ak47護仔心切,加入戰團,繼續粗口攻擊,兩人嚴重違反版規係咁講粗口,人家版主十八代無一倖免,全數被小,所以有版主決定封口七日,比佢地過下冷河。」
封口門既來由在此。
回復

wel524 發表於 2012-6-19 20:07
回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低

我會咁睇成件事(局外人)
一句無心既玩笑,搞出咁大風波,食飽等排泄
成件事本身可以熄於微時,但有事主一句飛埋黎就想開拖咁滯
當然,玩事主既人係有唔岩,但開下玩笑都唔比,就過份左d
大家都周不時串下D朋友架啦,如果串兩野就要講粗口,呢個世界會點?
張鄧係有人拉開,但冇人叫你坐落去,而家唔係玩爭鄧仔,見鄧就坐。
跟住黎多個「神奇」既佑x仁子出聲,完全係一副打手feel,最強打手事主男人跟住出現
各位的家人祖廟無一倖免,用盡一切平A式既粗口,毫無意義
如果仁子同AK男友唔出現,成件事會不了了知,我相信

佢地係認為版主係無能,
但又唔諗深一層,
究竟係邊個係到存心生事,息事寧人四個字視若無睹
死淨把口講粗口,一理虧就轉移視線,
口口聲聲要版主交代交代,但又唔諗下場大龍鳳係邊個搞出黎
又話版主睇唔晒D帖就唔好出聲,比個版主你做又做到D咩出黎吖...
咁叻唔去選特首?

重申多次,版主係義務公作,幫大家管理好一個平台,令大家可以盡所欲言(粗口除外),唔幫手,都唔好搞搞震,你一個唔該,人家多年來既心血就玩完。我唔明白事主係要係到搞事,有咩意義?當版主係咩啊?隨傳隨到?你邊飯?你交稅比政府都唔見得有咩回報,所以呢到D版主真係好用心,好落力去搞好龜友,大家和和氣氣又一日咪重好。
回復

rongruo 發表於 2012-6-19 22:58
回復 啊橙 的帖子

一係就佢自己情商低

事實放在眼前,係你唔知點解要去幫兩個唔應該幫既人
佢地柯完屎要我地黎抿,仲好意思話我地?
比人講兩個就講晒粗口,呢D唔係EQ低?
真金不怕鴻爐火,冇做怕咩人講?呢D唔係身有C?

明明唔關事既人係到要加把口,攞宣傳?
講幾廿萬次都係聽唔入耳,唔知你想點,定係又要我地比交代?
封人我地有內部規定,做錯就要罰,按嚴重性作出合適判斷。

乜都話唔公平,誰來對我們公平?
冇睇幾個帖就話我地無能,
睇唔晒所以帖就叫我地收皮

口口聲聲叫人攞證據,攞左出黎就當廢UP,
整個討論你都冇回應佢地講粗口岩唔岩呢個問題
一味話人地搞事搞事,又唔諗下係諤個搞大件事,
版主處分左又要話唔公平,
串下人就喊打喊殺,言論自由在哪?
當然,過份,惡意既,就要得到應有既懲罰

<<>論語,學而>>:「禮之用,和為貴」欣賞下啦話到於此,畢!
回復