香港龜友論壇

樓主: kahung
打印 上一主題 下一主題

中蜂ws群踢人事件

樓主
睇嚟中鋒真係好討厭你地 ...
算啦,件事未必有話邊個岩邊個唔岩 (雖然無拉拉比人踢真係好無辜)
開個獨立既石金group囉 ... 不過無老闆打理就要等有心人
回復

沙發
同埋secret ching 如果你真係中鋒朋友既話更應該幫佢做翻好形象工程
會員岩又好唔岩又好,都唔係要搞到大家唔開心架係咪?
回復

板凳
banseven 發表於 2015-8-6 03:20
其實我都入左專注石金組,我不知是a還是b隊,
其實我好多時問問題,貼相,都沒有回我,可能相跟問題的質量 ...

咁ching你又唔好咁灰心
你無遇到好既討論對象姐
回復

地板
anson388 發表於 2015-8-5 15:45
Dear cwl,
回復你對我的點評:
1. 其實C兄可以真接落去店舖, 或直接打比當時人(他有專頁, 入去可以找到有 ...

anson ching 講既野有道理 佢地無理由叫你打手
但係人地講明係中鋒既問題 唔係有緣既問題
我讀完十頁討論佢地都無叫人唔好去買龜/ 話佢地產品有問題
我相信佢地純粹係就事論事

如果一個生意人可以用“怕影響商譽"為由滅聲 實在係唔公平
回復

anson388 發表於 2015-8-6 15:16
Jasonmetro, 你好!
1. 但係人地講明係中鋒既問題 唔係有緣既問題...中鋒的專頁裡, 已經有友緣龜屋的資料 ...

1.你認為老闆等於公司,而一個人唔認同老闆就一定唔會光顧?現實係,市場供應有限,買家好少會理老闆係咩人。正如兩爬同建制派關係密切,但係有心人都照樣捐助同領養。
2. 其實佢地已經whatsapp咗中鋒,得不到回應,所以先公開事件,我覺得並無不可
3. 我意思係,有咩就三口六面講清楚,中鋒派人出嚟叫冤係幫助唔到件事,而幫中鋒既人無針對事件討論,其實和滅聲兩字雖不中亦不遠矣

anson ching,有時唔好覺得所有事情一定係二元對立,只有正反雙方,我回復你唔代表我認同佢地一切,只係我想你認清佢地既訴求係咩

cwl
清晰思路師兄  發表於 2015-8-6 21:11
回復

實體商戶要做生意 咁網上商戶都係要做生意架
同一個平台 有我生存空間但無你份 咁就唔好打著一個公平既旗號啦
你話ching追擊中鋒斷人米路 咁中鋒趕人出group 都係斷人米路姐
我睇唔到有咩分別

仲有,一個二個話大男人唔應該計較
成日大男人前大男人後
我都唔明唔係大男人又點
ching們係中意做小男人啊
無問題架 又關你事既
回復

anson388 發表於 2015-8-10 11:36
Dear Jasonmetro!!!!
1. 實體商戶要做生意 咁網上商戶都係要做生意架...網上商戶在頭像下, 有Icon證明的! ...

我真係唔知你係咩人 有咩立場 咩hidden agenda
但係點解你唔可以容許有衝突既兩方面出嚟4466講清楚
我無話支持任何一方 但係我認為無人可以仗自己身為實體商戶而回避問題囉

正於herbalchung ching 所講,不如貼出嚟等所有人判斷下
網絡,討論區呢d野就係開放一個比大家理性討論既平台
回復