香港龜友論壇

查看: 7056|回復: 49
打印 上一主題 下一主題

被逼結業,很傷心!

關閉 [複製鏈接]
樓主

龜友小店貨品部結業了,仲有十日左右.....
原因是有一位高層版主商戶,投訴我賣野賣得平..........

龜痴,請不要繼續掩飾真相,真相就是水中情投訴我賣野賣得平,ban黑紗/子砂/圍威畏呢條友是因為他放了我幾個朋友飛機,宜家仲想引我交收放我飛機,所以我先ban,無奈比你用埋黎做封我鋪的藉口,你好野,我自問做事對得住天地良心,你夠姜開post講出事實嗎?

龜痴!!你仲有無良知??我開舖第二日你已經同我講,要刪我鋪!!!!!!!原因是水中情投訴我賣M糧賣得平!!!!!!!!!我ban呢個飛機友是第三日的事,你宜家用呢件事轉移視線,掩飾唔比我開店既正相!!你到底仲有無良知!!!!!!!!!!!
我發誓我所講既千真萬確,如有半點虛言,我不得好死,立刻死!!!!!!!
我真的非常後悔無錄低我同你(龜痴)既電話對話,你講到明封我鋪既原因係我賣野賣得平,你仲話自己同水中情解釋過封我鋪無用,我會繼續係交易區賣,但水中情話一定要封,呢D野全部出自你口中的,你仲話想 小 魚佬,因為魚佬賣M糧賣50蚊,你仲話我減價只會頂爛市,水中情對此不滿...............
以上內容全部出自你口中,我無加過任何修飾,而你宜家所做既一切實在是喪盡天良,仲要掉轉頭話我屈你?

評分

參與人數 2威望 +3 收起 理由
EV-DAY + 1 圍威喂 咪抽水啦
乂阿偉乂 + 2 唔好唔開心啦^___^

查看全部評分

沙發
mikechann 發表於 2012-6-27 23:54
堅.....最惨我唔睇書....唔係都幫你買本....撑下你...

中可以繼續訂的
回復

板凳
小朋 發表於 2012-6-28 00:10
無故禁言10年又真係有d誇張

其實唔關呢件事,龜痴唔比我開舖是因為我賣得平,宜家龜痴只係用呢個原因黎掩飾真相,呢條圍威畏是黑砂的分身,放過我幾個friend飛機了,又想引我交收放飛機,所以我ban了此人
回復

地板
龜痴 發表於 2012-6-28 00:25
我地版主一般在禁言前會多次警告,

而 SNAPPINGTURTLE 在沒有證據的情況下,

隨便你點講,我知你只是中間人,歸還訂金是必要的啊,有何問題?更何況我沒有亂噏,當然你會覺得我亂噏
回復

mikechann 發表於 2012-6-28 00:28
市場平衡重要....定是龜友利益重要..!!!!!

哈哈,問得好
回復

kahal22204 發表於 2012-6-28 00:26
你唔好咁得意洋洋呀sunny choi

講嗮出黎,講出呢條友係邊個,等人知道事實真相!!!
回復

mikechann 發表於 2012-6-28 00:16
回復 SnappingTurtle 的帖子

其實我覺得取消你權力己ok~更能顯此乃公平地~

賣野賣得平而被打壓才是事實,ban人呢個其實唔多關事,只不過比龜痴有位入
回復

龜痴 發表於 2012-6-28 00:25
我地版主一般在禁言前會多次警告,

而 SNAPPINGTURTLE 在沒有證據的情況下,

龜痴!!你仲有無良知??我開舖第二日你已經同我講,要刪我鋪!!!!!!!原因是水中情投訴我賣M糧賣得平!!!!!!!!!我ban呢個飛機友是第三日的事,你宜家用呢件事轉移視線,掩飾唔比我開店既正相!!你到底仲有無良知!!!!!!!!!!!
回復

wongfafa 發表於 2012-6-28 09:53
雖然我無參與過呢件事,不過根據我所理解,事情重點係有推介人因為被放飛機原故,所以施行禁言的權力,單憑 ...

師姐,我ban呢條友是因為他不斷開分身買野放人飛機,仲想引埋我上當,我ban呢條友相信絕大部分龜友都會支持!!! 宜家龜痴只不過利用呢件事轉移視線,在我開鋪的第二日龜痴已經同我講水中情要我收檔,而最主要的原因就是我賣得平,但宜家龜痴不斷用其他原因掩飾呢個真相!!!!!!! 我發誓我所講既千真萬確,如有半點虛言,我不得好死,立刻死!!!!!!!

火葬左未?  發表於 2012-6-28 13:08
回復

zero_1 發表於 2012-6-28 11:28
我刀完全無參與過呢件事,亦吾清楚來龍去脈~不過凡事留一線,

他朝好相見,大家吾好再煽風點火喇~ ...

師兄,由頭到尾都只是水中情話要封我鋪,無奈龜痴宜家公開講大話,話有兩三個版主投訴我,唔比我開舖,此人已經埋沒良知。。。。。。
回復

fai890 發表於 2012-6-28 11:47
真的假不了·假的真不了

說的對,但的確非常無奈............只可以講,做人最緊要對得住良心
回復

zero_1 發表於 2012-6-28 11:52
我完全無參與過呢件事,亦吾清楚來龍去脈吾評論了~BTW祝你早日賣出剩下既貨啦 ...

明白,我只想將真相向你講出黎,我知你身份尷尬,唔想評論得罪任何一方,但我相信你心裡面有一個答案

明白~  發表於 2012-6-28 12:01
回復

wongfafa 發表於 2012-6-28 16:41
大家都講個信字,你話如果水中情老闆因為你賣得太平,有競爭問題,呢個我相信你無講錯,而且佢唔鐘意都合乎 ...

信唔信由得你,我只可以講,龜痴電話中所講,主要原因的確是我D野賣得平,尤其是Mazuri路龜糧,這真真正正是主因,我無講大話,句句講真,如果有假的話,保佑我一世無運行,出親街都X街,絕子絕孫,不得好死,宜家龜痴所做的一切都只是掩飾真相,你信唔信我唔重要,我只想將事實講出來
回復

龜痴 發表於 2012-6-28 17:16
以下是兩個星期前我與 SnappingTurtle 的 PM 記錄...
當時他已開始賣貨... 仲未申請做龜友推介人...我一 DE ...

你post呢段野出黎有何意思?我真的非常後悔無錄低我同你既電話對話,你講到明封我鋪既原因係我賣野賣得平,你仲話自己同水中情解釋過封我鋪無用,我會繼續係交易區賣,但水中情話一定要封,呢D野全部出自你口中的,你仲話想 小 魚佬,因為魚佬賣M糧賣50蚊,你仲話我減價只會頂爛市,水中情對此不滿...............
以上內容全部出自你口中,我無加過任何修飾,而你宜家所做既一切實在是喪盡天良,仲要掉轉頭話我屈你?
回復