香港龜友論壇

樓主: maoma
打印 上一主題 下一主題

又搶奶

boap 發表於 2014-1-29 20:34
你係選擇性失憶定老人痴呆症?
剛剛先至屈我唔愛國
我澄清完之後

師兄, 澄清唔倒喎
回復

boap 發表於 2014-1-29 20:44
誹謗係乜嘢
你都係讀下書先同我講嘢啦
關描述咩事呀

你唔形容可以型成誹謗呀? 誹謗唔係放屁喎~~

邊個全國政協講? 如果有我自焚又何妨
回復

boap 發表於 2014-1-29 23:26
1. 中國人係毛澤東時代嘅受害者,與蝗蟲搶奶粉
第一,請問兩者之間有咩邏輯關係?
第二,毛澤東令數以十 ...

1, 無, 亦唔使. 係兩件事, 毛澤東不能完全代表中國、中國人
2, 點止數十萬??? 但有何理據關一黨專政事? 2013年都一黨專政緊, 唔見有餓死???

啲相部份都係假嘅, 死屍相片到處可搜羅. 相就幾多都有, 但係一條片都無, 百幾年前就有攝錄機, 幾百個記者在場無人影倒. 你信埋我個份.
再講, 衝擊國家叫極唔走, 又學人螳臂擋車, 坦克唔係開去學校操場轆人, 俾車車死有乜好怨? 城市地型坦克點夠人跑, 好笑...

你身邊大陸人點諗, 我唔參考, 我有自己分辨是非能力, 過左多人贊同就係啱嘅年紀好耐. 我唔排除佢地想融入你先講你想聽嘅說話~~
回復

boap 發表於 2014-1-29 23:34
共燦黨六四搵坦克碌學生成肉嘅相片,網上俯拾皆是,無片段係因為太恐怖,唔可以播出街!
咁就可以證明無輾 ...

其他LINK你貼得出, 唔爭在幫幫手搵兩三條可以令人確信係89年北京軍隊坦克轆暴徒嘅相睇吓? 先謝
我就幾年裡面搵左好多次都搵唔倒

我想有而且相信或多或少會有嘅. 原因係我唔想原來咁多華人多年來都係不辨是非被外國同漢奸們利用作以華制華

回復

boap 發表於 2014-1-29 23:34
共燦黨六四搵坦克碌學生成肉嘅相片,網上俯拾皆是,無片段係因為太恐怖,唔可以播出街!
咁就可以證明無輾 ...

槍聲可配, 亦可以係向天開槍示警驅散集會. 又唔係錄音機, 點解有聲無畫???

支聯會有發言人承認派錢俾班暴徒買帳幕. 但當時有分析買野對抗國家嘅錢, 係對佢地黎講好大數目. 當年北京市民收入仲係同香港有差距
你咁關心件事, 應該唔會無睇過段片...
回復

boap 發表於 2014-1-29 23:43
證據??
https://www.google.com.hk/search?q=%E6%90%B6%E5%A5%B6%E7%B2%89+%E6%96%B0%E8%81%9E&newwindow=1 ...

師兄, 呢啲只能證明仲有其他人形容買奶粉做搶奶粉, 完全唔能夠證明買奶粉即係搶奶粉.

再搵啦
回復

boap 發表於 2014-1-29 23:47
一起回顧中共屠殺手無寸鐵學生的史實
http://www.228.net.tw/index.php? ... w&id=7777&Itemid=71
http://b ...

你話係我殺嘅都得啦...
咁同法輪功拎啲手術後杷片就話共產黨活摘器官, 或者PS張石頭爆出「天滅中國共產黨」大字有咩分別???
你拎去山區俾人睇仲多人信呀
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:18
回復 herbalchung 的帖子

看來有人已經技窮了

亦是. 標題下已經有來源係新京報, 但新京報原本標題唔係咁講
假野複製十次都係假
原文標題係搶購

http://www.bjnews.com.cn/news/2011/03/10/109794.html

斷章取義好無意思囉, 全句如下
「但是,毕竟受到三鹿事件影响,老百姓心里不踏实,香港、澳门没有那么多奶粉消费人群,订单也少,内地游客去了后,一下子就把那边的奶粉抢光了。」
逗號前所指奶粉為消費同訂單, 你唔能夠理解同原文標題嘅搶購???
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:22
原來香港父母買唔到奶粉係抵死嘅、應該嘅
與人無尤
因為買一件就自然少一件架啦?

師兄, 你冷靜啲先
第一無人買唔倒. 不過我認為香港人唔好妄想不勞而獲, 你認為好人地都可以認為好, 唔排隊又想快過人買到好野, 一係你出多啲錢囉
第二買唔倒都唔會死無人抵死, 你唔去排隊, 連打尖都無就想有大家想要嘅野, 唔適係合香港生存

我係支持國內同胞多啲到港消費, 促進香港繁榮
利益啲講香港依家就係靠旅遊業, 旅遊業當中絕大部份係靠同胞.
無左旅遊業香港人真係乞米
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:24
我幾時有講放屁呢兩個字?
請列舉之!
抑或連你自己都覺得自己放緊屁?

我咪就係話係誹謗唔係放屁囉, 你理解力唔夠就問吓律師意見啦
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:25
唔好轉移視線啦
繼續搶你嘅奶粉啦

所以要將視線集中, 請你開始澄清
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:28
你對眼係咪有事? 定選擇性失明?
咁多link都證明唔到?
一起回顧中共屠殺手無寸鐵學生的史實

片呀... 唔係照片, 係影片呀...

你誤會又好, 我講得唔夠仔細又好.

有無唔係造假、清楚影倒好多人講北京軍警開槍射殺同用坦克輾斃班學生嘅影片呀? 有就麻煩你俾條LINK我, 先謝

搵唔倒多就一條都好. 一條都無就唔好怪我唔信囉

啲死人相觸動唔倒我心靈, 因無證明係當時當地發生... 有啲似係交通意外工業意外嘅相, 夾入去啲真相度
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:31
最出奇係五毛自己技窮、是非不分、指鹿為馬
鐵證如山都可以話無。
咁忠心做五毛,先至真正係華人之光{:98 ...

我又唔介意你話我五毛. 我好願意承擔講公道說話哩個社會責任
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:34
1.買帳幕=買起學生?
嘩,好嘢喎

不等於. 但帳幕用途不大, 而且有錢買一個就夠

夜拍功能攝影機, 世界大戰時就有. 外國攝記日夜採訪, 無講唔通
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:35
竊書不能算偷

咁算乜?
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:37
咁你意思即係話
一切都係啲學生自己互相殘殺之後
再自己整啲肉碎扮被車死

唔係.
我觀點係
1部份暴徒死不足惜(收錢攪衰自己國家者、殺害軍警者、擾亂社會運作者)
2死傷報大數, 誇張化
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:41
http://www.youtube.com/watch?v=rjz-6EdjPi8

人證現身說法,中共用坦克屠殺手無寸鐵的學生 ...

講就唔使錢嘅, 但係可以煽動無知婦孺企係自己陣營製造放益.

當時身在天安門香港人黎洪, 之前都話死過萬人(試想當時幾多人聽到之後認為中國政府無人性), 過後都可能受到良心責備講返真話. 點解其他無親眼見到嘅人唔可以? 落唔倒台???
六四事件之『支聯會』黎洪欺騙香港人篇
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:41
http://www.youtube.com/watch?v=rjz-6EdjPi8

人證現身說法,中共用坦克屠殺手無寸鐵的學生 ...

你睇完多啦A夢會唔會當真? 我以前成日都聽人講, 廿幾年前
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:47
原來原文引錄都可以係假嘅
佩服佩服
即係你講嘅所有嘢

原文係搶購

你貼嗰啲的當係假, 而且真係有成效, 最少我見呃倒一個人
回復

boap 發表於 2014-1-30 01:48
得架啦
中央知道你盡忠職守
維穩有功

國家已特別關照香港澳門, 相對於我地其他省市

不過我唔覺得係因為國家有責任善待香港
只係因為唔想外界眼見香港回歸後變差, 特別係台灣省人民.

回復