香港龜友論壇

查看: 5089|回復: 73
打印 上一主題 下一主題

我地又比689出賣!

樓主
kimkwok 發表於 2013-10-11 10:59
果條呀基諾講乜你又信,佢夠話佢地冇錯係槍手錯哂啦
蘋果講既野你又信,蘋果最鐘意歪曲事實真相
最唔應該信 ...

乜野係最唔應該信?
回復

沙發
kimkwok 發表於 2013-10-11 11:52
自香港政府新聞處

佢話會轉達,轉達左3年呀唔該
回復

板凳
回復 Alvin-MP5 的帖子

事前雙方協議會面時都唔安排傳媒採訪,點知菲律賓安排新聞官喺現場拍片,仲即晚安排與阿基諾拒絕道歉講話一齊播放。 呢劑阿基諾擺明過你一棟!
回復

地板

回復 ew9480 的帖子

唔好傻啦好無,3年前香港無政府呀?抽水呢個TERM唔係咁用架。
回復

回復 kimkwok 的帖子

鄭大班提議過可以入境果時將菲人行李驗屍咁驗,有效度抗議。CY都縮晒頭,有咩好講。
回復

回復 研究陸龜 的帖子

依家幾乎所以幫新來港既機構背後都係民甬聯背景,佢地勢力大到食埋工聯會果份,睇下上次選舉,爭得幾出面。
回復

回復 kimkwok 的帖子

我無問點解,你講乜野
回復

菲律賓傳媒報道,菲律賓總統阿基諾三世與行政長官梁振英在印尼峇里會面時,兩人同意放下人質事件。行政長官梁振英今早返回辦公室時,未有回應事件。

梁振英今早返回特首辦時,被記者追問是否有提及忘記人質事件時,他未有作出回應。

據《馬尼拉今日標準報》指出,中國領導人敦促菲律賓盡快解決人質事件的呼籲來得太遲,因為阿基諾三世日前與梁振英已討論,並同意放下人質事件。當時阿基諾三世拒絕為事件道歉,指菲律賓的文化是不會為他人的過失道歉。

而總理李克強在文萊出席東亞系列峰會期間,曾與阿基諾三世簡短交談,指出人質事件拖延已久,牽動中國人民,特別是香港市民的感情,希望菲方高度重視並嚴肅對待,盡快合情合理解決。阿基諾回應指,菲方正繼續開展相關調查,會致力妥善處理此事。

唔好放過佢,一定要佢回應自己有無講過呢句說話。
菲媒有片架嘛,有講咪放出黎囉。CY無講過既咪話無囉。
回復

回復 ew9480 的帖子

佢唔係指緊CY呀唔該,你訓醒先好出黎回啦。水唔係咁抽既,成句俾番你。
回復

教父 發表於 2013-10-12 17:37
你真係好搞笑
蘋果日報係轉述菲律賓報,唔係佢作出黎WOR
個日RTHK 、明報都有轉述 WOR

怕人以為睇蘋果講,貼埋LINK。

MANILA STANDARD
http://manilastandardtoday.com/2013/10/09/hk-amenable-to-put-behind-hostage-taking-issue/?fb_action_ids=10153358823560085&fb_action_types=og.lik

留意第3段啦
"Leung said the dialog could be at the level of the Filipino consul-general in Hong Kong, but Aquino said his administration “will perhaps go further than that” and send Justice Secretary Leila de Lima to lead it."
阿奎諾公開話梁振英只要求派總領事級官員道歉就算,阿奎諾自己話咁唔好,派高級啲,部長級
回復

教父 發表於 2013-10-12 12:11
中共邏輯係好白痴
當年屠殺西藏人民就叫解放..
長春圍城又唔提?殺左幾多平民??

只回你呢點
"1972年,日本首相田中角榮訪華,就二次世界大戰日本侵略中國道歉,當時毛澤東仲多謝日本侵華....做咩E家中國人好似唔記得左??? "

唔係唔記得左,係好多人唔知。
1972年大陸咩環境? 果時已成年既好多都唔知,細個/未出世既更加唔駛講。德國援助中國多年,呢單野唔係直到德國停水喉,有咩人會知?
讀mphil見唔少大陸學生,所謂高學歷一群,九成九無聽過呢d事囉。

同意,中共最叻報喜不報丘,隱瞞事實,唔係點會咁多大陸人當佢神咁拜......  發表於 2013-10-13 00:30
回復

Alvin-MP5 發表於 2013-10-13 00:14
回復 Uncledash 的帖子

佢一開頭已經訓緊~

我認同佢一點既係,龜壇講番龜,上龜壇都係想搵同好輕鬆下,黎到仲要見倒尐表達能力同邏輯差到匪夷所思既人,完全放鬆唔倒,都係番去倒龜屎算。
回復