香港龜友論壇

標題: 終於食野喇/.\ [打印本頁]

作者: armadee    時間: 2013-11-6 01:16
標題: 終於食野喇/.\
黎左個半月都冇食過野~岩岩幫佢地換水,手痕又汁下個位,汁返簡簡單單~
汁完見佢地係另外個盤仔活潑左好多又開晒眼.
一放佢地返去,周圍走.我乘機放幾粒糧試下,點知真係開口食

作者: polar9212    時間: 2013-11-6 01:17
咁就OK晒 快高長大喇!
作者: karl0513    時間: 2013-11-6 01:44
肯食野就好了
作者: Andygogo    時間: 2013-11-6 02:15
有冇加暖管?天气開始凍要加番冇咁易肺炎!
作者: psps2010    時間: 2013-11-6 02:23
公喜哂 龜龜食野安心哂
作者: karry    時間: 2013-11-6 10:22
恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂! 恭喜哂!
作者: ppchan0801    時間: 2013-11-6 10:47
恭喜恭喜! 我懵仔今日來佐第四日,肯食蝦乾! 琴日食左一粒糧就唔再食了
作者: elaineleung    時間: 2013-11-6 12:58
恭喜恭喜。。。。
作者: armadee    時間: 2013-11-6 15:56
我諗住淺水餵定一個星期再加返深水落管,希望之後會keep住食野啦
作者: kamkamkaka    時間: 2013-11-6 16:35
恭喜樓主
小小建議,用另一個盆餵食會好一些
作者: astroppc    時間: 2013-11-6 16:36
盞燈用緊幾多W? 會不會太近太熱唔多開口?
作者: armadee    時間: 2013-11-6 20:43
回復 astroppc 的帖子

左邊冇遮冇掩支溫度計show30度
所以我都放棵假草整個遮掩位比佢地
食野果邊燈射唔到應該唔會熱既~
作者: armadee    時間: 2013-11-6 20:43
回復 kamkamkaka 的帖子

其實咁樣係會方便D既~
不過驚換係第2到佢地唔食

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2