香港龜友論壇

標題: 今個星期大陸遊記(包膠) [打印本頁]

作者: 豬仔pigpig    時間: 2012-2-27 01:15
標題: 今個星期大陸遊記(包膠)
今日去既地方...廣州花地==(好多人都話哩到好多野睇...但今日我去到係好失望==因為價錢比起我認識既係太價==內地人真係c子開大口...當你水魚咁禁==
就好似哩條咁樣==要成3千蚊...d色唔靚不在講...個嘴仲要有事既....真係...唉!! 哩條牛奶就可以啦...但係我冇問到幾多錢...因為店主唔比影相...所以拿拿聲影完就走左== 好多龜種....一般都係普通價...但去到某d品種...嘩...真係吓死你==一隻r普普通通都要8k==(真係太貴了)都唔知大陸人係咪真係要頂到個價咁高==
佢地自行繁殖既刺...真係有d怪...所以望左兩眼就走左了... 哩d都唔平嫁==有d星龜仔個樣唔靚都要800蚊<----仲要係人仔==真係我自己係出面搵既都平過佢==
圖就得咁多啦==
都係兩個字囉,,,失望...仲以為上去可以搵到好野...點知都係普普通通...
好似有d浪費車錢...
不過都可以知道下內地既價格...
原來係咁既...個個都以為人地水魚咁禁...人地都唔係傻嫁...
今次既(包膠)係咁多啦...打左好耐...希望大家中2啦...
下次再搵新野比大家睇下^^

作者: 汀汀    時間: 2012-2-27 01:17
我一向覺得麻麻..
作者: kara    時間: 2012-2-27 01:21
大陸d刺係用黎食用的!!
同埋好惡的!!!!
作者: minicooper    時間: 2012-2-27 01:28
THX! FOR UR REPORT!
作者: c87654    時間: 2012-2-27 01:44
豬仔pigpig 發表於 2012-2-27 01:15
今日去既地方...廣州花地==(好多人都話哩到好多野睇...但今日我去到係好失望==因為價錢比起我認識既係太價= ...

甘我都吳上去了,,,,,,,,,,,,
作者: zero322    時間: 2012-2-27 06:44
回復 豬仔pigpig 的帖子

有R? 真心買的話好多都可講價
去大陸唔講價就真係好傻啦
一講價D人就會慢慢壓比你 如果你講完就走分分鐘即比你用你自已講戈個價錢買TIM架
作者: Tat    時間: 2012-2-27 07:59
多謝師兄無私嘅報告!!
作者: jason1111111111    時間: 2012-2-27 08:17
回復 zero322 的帖子

c兄,我前幾日都有去,試過講價,都講唔到,可能我地唔係本地人掛,真係好貴
作者: MichaelL    時間: 2012-2-27 09:06
多謝報告
真係懷念幾年前個花地
千多d蚊一隻r 任執
作者: edwinwan    時間: 2012-2-27 09:40
MichaelL 發表於 2012-2-27 09:06
多謝報告
真係懷念幾年前個花地
千多d蚊一隻r 任執

幾多年前啊
作者: ali    時間: 2012-2-27 10:42
多谢ching 报告,咁可以悭番唔驶上去 lu !话时话,香港魚街的龜,有冇人知來源係邊既呢,唔通都係呢度?
作者: iamnero    時間: 2012-2-27 12:06
jason1111111111 發表於 2012-2-27 08:17
回復 zero322 的帖子

c兄,我前幾日都有去,試過講價,都講唔到,可能我地唔係本地人掛,真係好貴 ...

見你唔系本地人,搏你唔熟路搵你笨都正常既
我去既話都暫時未試過俾人當水魚既……D價都正常
作者: Tat    時間: 2012-2-27 13:18
上面有冇見到鑽紋嗎?
作者: skclan    時間: 2012-2-27 13:21
宜家花地好多龜都比香港貴..............
而且高質難求呢!

作者: ko83    時間: 2012-2-27 19:08
那不是非洲刺仔是長耳刺=是正中前豬放飛刺的
作者: billychan    時間: 2012-2-27 19:27
多謝分享..................
作者: 教父    時間: 2012-2-27 19:28
其實D人係邊到入龜....咁多龜

作者: chung8192002    時間: 2012-2-27 21:17
人仔貴成咁,在花地買左又要搵人運落黎,咁煩又有風險,都係見識過就算了,多謝分享.
作者: ericboy    時間: 2012-2-27 22:58

花地未去過既可以當上去見識下, 過多2,3個月應該會多好多龜, 如果一心諗住買平野就無謂去喇...
不過星龜都去到800蚊人仔就好似未見過, 上年9 月去都係300蚊人仔, 可能大細唔同啦...
普通R賣8000蚊唔叫好貴喇, 睇下呢度交易區d R既價咪仲恐怖

作者: 乂阿偉乂    時間: 2012-2-28 00:01
聽講d 器材好平._." 我fd買上癮
作者: 自由度    時間: 2012-2-28 16:41
花地湾我常去,就系咁么啦,我倒是想去鱼街多滴
作者: 双翻    時間: 2012-2-28 21:21

作者: KaukcE    時間: 2012-3-12 03:34
豬仔pigpig 發表於 2012-2-27 01:15
今日去既地方...廣州花地==(好多人都話哩到好多野睇...但今日我去到係好失望==因為價錢比起我認識既係太價= ...

有無松鼠?
作者: dickyck    時間: 2012-3-18 04:49
睇你係港澳人仕,就亂x甘開價,上次有隻安仔我問價13000人仔,
我澳門行家問就8000人仔
作者: dickyck    時間: 2012-3-18 04:52
街市個邊,台緣成體當安緣賣,仲要吾優賣個種態度
作者: 豬仔pigpig    時間: 2012-3-29 12:50
回復 dickyck 的帖子

無錯啦...成日都水人地...當人唔識貨

歡迎光臨 香港龜友論壇 (https://www.hkturtle.org/) Powered by Discuz! X3.2