yes 發表於 2013-8-19 04:33:57

E餐貴

金青大餐

http://www.hkturtle.org/data/attachment/album/201308/19/0432554zqpd6qkke7qgdaq.jpghttp://www.hkturtle.org/data/attachment/album/201308/19/043244gnryc2pwuhejjezr.jpg

君臨天下 發表於 2013-8-19 07:07:17

食雀!{:100:}唔係呀化?

mandy4014 發表於 2013-8-19 11:12:32

唔係掛.有得告佢嗎....太殘忍啦{:100:}{:119:}

kittyapple38 發表於 2013-8-19 11:21:48

{:111:}{:111:}{:111:}{:111:}{:111:}{:111:}哇!!!

堅架?! 隻雀..你買返黎比佢食???? 好變態同殘忍者....{:86:}

呀豆 發表於 2013-8-19 11:23:45

{:100:}{:100:}...........真係好殘忍~
睇住佢食仲變態 {:111:}

roy20090308 發表於 2013-8-19 11:37:51

小心禽流感啊

龜龜ying 發表於 2013-8-19 11:51:38

回復 yes 的帖子

點解要食雀咁殘忍呢?{:100:}冇其他野可以食嘛!?{:100:}

colala 發表於 2013-8-19 12:54:39

我明白大自然係一個食物鍊,但在大自然裡,任何動物都有機會成為獵物,d獵物被追捕時會有機會逃走,係公平地為生存而競賽。但呢隻雀就好可憐,困住咗,一定要被食! 如果有其他食物可以取代就好la。

沉默一切 發表於 2013-8-19 13:00:50

好核突{:100:}真殘忍:@

yes 發表於 2013-8-19 14:32:53

回復 kittyapple38 的帖子

我無咁富裕,一千蚊一餐,隻金青系死左,先至比埋佢食,電視都話食得唔好side嘛。。

yes 發表於 2013-8-19 14:44:38

回復 colala 的帖子

食死雀都話殘忍,平時D人喂生pinky.小白,金魚,水魚仔,青蛙仔,小強,蟀,草蜢,大麥小麥,仲殘忍啦。好多師兄都系咁喂架啦,咪一樣困獸鬥,你地未見過啫。

老細 發表於 2013-8-19 15:52:52

kittyapple38 發表於 2013-8-19 16:06:42

回復 yes 的帖子

哦哦...死左既..咁都好d...{:91:}
不過係街執返黎架._.? (好奇..hahah)

yes 發表於 2013-8-19 16:12:06

上便講過一千蚊一餐,又點會系執番黎呢。

royal 發表於 2013-8-19 16:34:39

yes 發表於 2013-8-19 16:12 static/image/common/back.gif

上便講過一千蚊一餐,又點會系執番黎呢。

C HING, 唔怕死雀有病毒???

大頭成 發表於 2013-8-19 17:31:15

食死金青   一件不留   吾好浪廢

yes 發表於 2013-8-19 17:37:12

回復 royal 的帖子

唔怕,好多動物都食腐肉,系一般人會怕啫,香港人特別怕,因為比香港醫學界嚇怕。佢唔嚇你,你唔會入温室,你唔入温室就揾唔到你錢。你有無見過乞丐受感染?一般落後地方的人會唔會死晒?印度恆河至命細菌滿佈,當地人一出世就要用河水洗禮,印度人囗都唔少,,,
每種物種生存都需要條件,包括細菌病毒,接觸不一定感染,,你身體不一定適合佢地生存繁殖,正常健康嘅身體系會有免疫系統處理,但當我地不當的對身體,才會使免疫力下降,才有條件比啲細菌病毒入侵。

tanzigunazumi 發表於 2014-1-25 23:43:25

我成日都覺得香港人道德感太高...雖然我唔食貓狗,但係我唔會反對人地食,只是食物罷!人地中國食狗節,又有班衛道之士要人捐錢去買啲狗,等啲狗唔洗比人食,咁啲狗買咗又點處置?佢地養晒佢?放晒佢變晒流浪狗?定係送去比愛協人道毀滅?...姐係如果你本身係素食主義者,你覺得食其他有痛覺的生物好殘忍,我會專重你這個想法!如果你本身都食雞牛豬果啲,點解你唔覺比你食果啲生物都好慘?你地話人之前點解唔諗下你地到底有無呢個資格話人?   真是有夠虛偽!

yes 發表於 2014-1-26 14:14:41

講到人道毀滅,真的人道嗎?假仁假義,騙左好多人,由其是馬,跟本上馬跑斷腳就人道毁滅是馬主唔想side錢去養只廢馬,而不是馬不能比賽,馬會遺憾,唉,,,,

仲有有D狗主為左自己玄耀,將D狗cut尾cut耳就仲殘忍,史立沙,洛威,都伯文,哥基,,,,,,,

現今香港好慘,冲動,未搞清事情就開口鬧,鬧錯唔洗負責任,對唔住都无聲。另外, 可能填鴨教育的後遺症,人云亦云的較多,是非黑白搞不清楚,真正會運用邏輯數據推理的人少,在本土還可以,去到外國讀書就明顯,小學中學都可以,上到大學寫論文就企左響度,只有抄,分不會高,,,,,,

Lunpapa 發表於 2014-1-26 14:27:23

嘩 ........... 咁都得?

:funk::funk::funk::funk::funk::funk::funk::funk::funk:
頁: [1] 2
查看完整版本: E餐貴