龜痴 發表於 2011-8-9 00:28:51

農曆7月14夜探荔枝窩 (本周六晚)

活動簡介:
荔枝窩係一條無人的廢村... 百幾間屋空無一人... 所以傳說有鬼... 今年農曆七月十四... 鬼門關大開之際... 我決定夜探荔枝窩... 睇下係咪真係有鬼... 全程十幾公里路... 經大量樹林... 海邊... 河流... 仲有一條廢村... 如果見唔到鬼我扮鬼嚇死你... 膽小勿跟我去玩...

集合時間: 8月13日 (星期六), 下午 3 點 00 分,
集合地點: 大埔墟 mtr A 出口
行程: 小巴入新娘潭 OR 烏蛟騰出發... 經上下苗田 AND 好多紅色石頭的地質公園... 再入荔枝窩後在鹿頸走人...
難度: 簡單<一般<有挑戰性<難行<地獄
預算完成時間: 下午 11:00 PM

注意事項:
1. 建議帶電筒... 不帶也可... 可以帶晚餐 (一舊面包)... 不帶也可...
2. 請穿寬鬆運動服和短褲, 不要穿牛仔褲, 不要穿拖鞋, 不要帶龜上山...
3. 有可能會嚇親... 尤其是俾我嚇親... 我係傻架... 無錯... 我真係錯架...
4. 我會極 HEA 行... 務求入黑後剛到荔枝窩... (荔枝窩之前好多靚景, 所以唔想天黑後才入... 早少少去到 HEA 行睇景)
5. 歡迎帶同家人/朋友參加...

報名手續:
在此出 post, 並 pm 龜痴, 留姓名, 參與人數和電話...
截止報名日期為 8 月 11 日晚上 23:50...
7 月 16 日零晨 00:10 前, 我會 pm 各位已報名人士本人的聯絡電話...

已報名人士:
龜痴
YvY
喜愛

暫時共 3 人..

先小人, 後君子...
此 post 嚴禁吹水...
此 post 一出, 唔會再改時間地點...
嚴禁推 post...

如果未來想在 FACEBOOK 收到活動通知... 可以 ADD 入龜友行山隊群組
http://www.facebook.com/groups/111558205594105/

YvY 發表於 2011-8-9 00:31:56

點可以唔去

龜痴 發表於 2011-8-9 00:32:58

YvY 發表於 2011-8-9 00:31 static/image/common/back.gif
點可以唔去

即係去唔去... =.=''

YvY 發表於 2011-8-9 00:34:27

龜痴 發表於 2011-8-9 00:32 static/image/common/back.gif
即係去唔去... =.=''

去啊去啊~~~~~:kiss:

龜痴 發表於 2011-8-9 00:37:00

YvY 發表於 2011-8-9 00:34 static/image/common/back.gif
去啊去啊~~~~~

去還去... 唔好 KISS 我...
{:84:}

YvY 發表於 2011-8-9 00:37:44

龜痴 發表於 2011-8-9 00:37 static/image/common/back.gif

{:91:}{:87:}扑暈你
我依家咩都唔驚law~

YvY 發表於 2011-8-9 00:38:40

龜痴 發表於 2011-8-9 00:37 static/image/common/back.gif

你做咩邀Connie去==

肥貓樂樂 發表於 2011-8-9 01:35:50

要行山x_x

黑寶`;p 發表於 2011-8-9 02:00:27

好遠`! {:142:}

Dicken 發表於 2011-8-9 02:03:27

我本身諗住去,不過好似好驚咁...{:100:}

sing昇1378 發表於 2011-8-9 11:54:12

鬼呀-囗-''

carolcarolam 發表於 2011-8-9 19:47:42

無興趣, 你去完返來話我地知, 你既探險之旅~

喜愛 發表於 2011-8-9 22:05:08

我報名...

sharkleung 發表於 2011-8-9 23:32:36

好遠{:107:}

龜痴 發表於 2011-8-10 00:21:07

有幾遠呀... =.=''

ah林-3- 發表於 2011-8-10 00:40:26

小妹怕怕-.-
同埋太遠了:(`

花次郎 發表於 2011-8-11 05:25:13

{:101:} 個人意見,樓主真係要搵有行山經驗既人先好去(行夜山,外行去玩唔過),鬼反而係次要,你應該擔心野狗同迷路.

龜痴 發表於 2011-8-11 09:05:18

花次郎 發表於 2011-8-11 05:25 static/image/common/back.gif
個人意見,樓主真係要搵有行山經驗既人先好去(行夜山,外行去玩唔過),鬼反而係次要,你應該擔心野狗同 ...

放心... 我行左十幾年山.. 呢條路我都行過幾次...
地方好靚... 不過無乜挑戰性... 所以我只會同新手去行...

迷路一定唔會... 過了地質公園基本上得一條路...
我亦未見過呢條路有野狗...
仲有... 如果三點集合... 行到荔枝窩應該剛剛天黑... 再走 1-2 小時大路出山...
完全無問題...

我雖然開 post 開到好似好玩野...
但帶人上山我一定好小心... 過去一年我帶了龜友上山不少於 20 次... so far 都無意外...
你來唔來 join???

mean2mean 發表於 2011-8-11 09:23:28

回復 龜痴 的帖子

你幾耐之前去過?
我30/4 去時....好多圍哂邊話維修....
有機會D指示牌會指錯路....小心

龜痴 發表於 2011-8-11 10:43:25

回復 mean2mean 的帖子

我上年去已經封了路... 唔俾睇大魚滕... 估唔到封到今年...

不過無野難到我既...
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 農曆7月14夜探荔枝窩 (本周六晚)