law198938 發表於 2013-6-11 18:45:39

24吋用的濾涌

24x18吋,水深應該最多6吋兩隻鑽仔,要用幾流量濾桶?

jbl e900好唔好??無咩budget

貪夠平,又有d德國牌子!有無推介??

kof 發表於 2013-6-11 20:09:19

德國牌子呢现在刀是大陸造滴

ki0110 發表於 2013-6-11 20:11:51

我都係呢個缸用富華206,三條孔雀魚,一條小精靈,兩隻石金,6cm水深

一蚊一隻龜 發表於 2013-6-11 20:19:01

ki0110 發表於 2013-6-11 20:11 static/image/common/back.gif
我都係呢個缸用富華206,三條孔雀魚,一條小精靈,兩隻石金,6cm水深

富華係好用,但係價錢真係好貴下{:150:}

ki0110 發表於 2013-6-11 20:41:36

回復 一蚊一隻龜 的帖子

之前用平D既511,不過完全唔夠力,養龜唔係一兩年既事,除時個濾水器壞左,隻龜重喺到,如果因為平D所以養到隻龜成日睇E生,咪重貴,所以貴D都值

一蚊一隻龜 發表於 2013-6-11 20:43:52

ki0110 發表於 2013-6-11 20:41 static/image/common/back.gif

之前用平D既511,不過完全唔夠力,養龜唔係一兩年既事,除時個濾水器壞左,隻龜重 ...

富華206足唔夠足夠啊師兄 師兄機耐洗一次濾涌?

小豹 發表於 2013-6-11 20:50:45

富華真係好好用架{:108:}

peterkwong2005 發表於 2013-6-11 22:35:55

用ATMAN CF1200 LO, 都唔差架, 又平, 大流量和大容量, 不過耐唔耐用就睇運~

mkhn 發表於 2013-6-11 22:55:17

我24X18富華206,4隻刀蛋

keipip 發表於 2013-6-11 23:10:59

24缸12”水2隻多屎草,Atman CF700,已用年幾,夠做

law198938 發表於 2013-6-12 01:20:02

peterkwong2005 發表於 2013-6-11 22:35 static/image/common/back.gif
用ATMAN CF1200 LO, 都唔差架, 又平, 大流量和大容量, 不過耐唔耐用就睇運~

ATMAN 同JBL 邊個好用D?? 我想買桶唔過$800, 但又想大L, 又怕唔足...
JBL足L 麻?
華富認真貴....因要俾多肇錢訂缸,因要23X18吋缸,比較怪!
所以無咩錢!
又見到台灣牌子JAD濾桶,又一平野!

peterkwong2005 發表於 2013-6-12 08:07:44

回復 law198938 的帖子

國產牌子黎講ATMAN 係最好, 夠平又夠力, 只係耐用度好睇運~
何況一D都唔貴, 4百就買到好大容量, 我都用緊~

law198938 發表於 2013-6-14 18:33:21

peterkwong2005 發表於 2013-6-12 08:07 static/image/common/back.gif

國產牌子黎講ATMAN 係最好, 夠平又夠力, 只係耐用度好睇運~

atman 的話cf1200 應該夠....想問df系統有咩分別?
女朋友想我買華富, 306 行1000l/h 請問 最多都係24x18x9缸夠用麻?

ki0110 發表於 2013-6-14 18:36:06

其實我一星期就洗一次

peterkwong2005 發表於 2013-6-14 21:08:01

富華306 夠用, 大牌子,口碑好, 有埋詳細教學, 岩新手, 零件都易配D
DF 據聞係省電過CF. 功效大同小異

law198938 發表於 2013-6-15 02:56:54

peterkwong2005 發表於 2013-6-14 21:08 static/image/common/back.gif

富華306 夠用, 大牌子,口碑好, 有埋詳細教學, 岩新手, 零件都易配D

華富係咪送埋濾材? 好唔好用架? 如果係就唔洗晒錢買濾材!:D

鬼豪 發表於 2013-6-18 21:24:36

我2個月前都買了富華306 真係唔錯包濾材 易用出水位可以較大細在魚佬買 好像900左右

law198938 發表於 2013-6-21 23:48:19

最後買左富華306:Q好貴呀!
星期日拎埋個缸可出相!
其實排除耐用,濾水效果是否相差唔大?
頁: [1]
查看完整版本: 24吋用的濾涌