sandylau0423 發表於 2013-5-8 22:34:15

Kendy走了...>_____<~~~

Kendy前天走了…走得好突然...{:86:}

3月尾時係魚銜買左佢同另一隻龜龜返屋企養。。。買回家時已經開始唔食野,本先以為係環境適應唔到問題,心諗遲d可能會食番野。。。之後,佢仲有眼腫、浮水、四肢冇力的情況出現。。。最後決定帶左佢去睇獸醫。獸醫話佢應該病左好耐好耐,即係係魚街未賣出去時已經病病地。。。叫我做定心理準備。。。但都開左藥比佢食同浸。返到屋企,照顧左大半個月,佢隻眼仔已經完全好番哂,精靈番,而且一個星期前開始食番野。。。仲要好肯食龜糧!一心諗住佢今次死裡逃生,一定可以健健康康長大!!

點知。。。前兩日睇佢,佢突然奄奄一息,已經唔得了…佢走時隻眼仲係開的。。。好精靈的。。。{:86:}

好唔捨得佢離開我。。。{:86:}

一蚊一隻龜 發表於 2013-5-8 22:35:43

{:86:}R.I.P {:86:}

我愛爬蟲類 發表於 2013-5-8 22:38:24

R.I.P{:86:}

快快長大吧 發表於 2013-5-8 22:41:20

R.I.P:'(      

龜大仙 發表於 2013-5-8 22:41:29

回復 sandylau0423 的帖子

不要傷心龜龜有你的關心已經得到解脫離苦得樂去到另一個地方開心生活希望你好好照顧其他龜龜{:99:}

602151 發表於 2013-5-8 22:45:29

R.I.P.
{:86:}
C姐不要難過

y79k34102 發表於 2013-5-8 22:45:36

R.I.P{:86:}{:86:}{:86:}

winnie3499hk 發表於 2013-5-8 22:48:00

{:86:}{:86:}{:86:}R.I.P

dmchiu 發表於 2013-5-8 22:50:52

kellyBB 發表於 2013-5-8 22:53:54

joeyball 發表於 2013-5-8 23:01:41

frankie000 發表於 2013-5-8 23:03:12

R.I.P{:110:}

twbb 發表於 2013-5-8 23:05:56

R.I.P樓主唔好咁傷心喇,係我心目中肯帶竉物去睇醫生嘅都係好人,但始終世事無常,放開一些吧,另外我同你嘅情況有幾分相似,買左兩隻巴西返屋企有一隻捱唔到五日就離我而去,另一隻浸左retoboost後開始肯食野但就成日無精神係咁瞓,睇完你段文之後我都好擔心好驚呀,之前個次我已經好心痛,我唔想再嚟多次呀{:86:}

ja1234ja1234 發表於 2013-5-8 23:06:06

rip{:86:}{:86:}

Leo502 發表於 2013-5-8 23:23:36

{:178:}R.I.P.

Grace0403 發表於 2013-5-8 23:43:25

{:86:}r.i.p

君臨天下 發表於 2013-5-8 23:49:12

r.i.p:'(唔好傷心,龜龜知架{:86:}

Monkeyee 發表於 2013-5-8 23:55:52

R.I.P. 我很同情你,因為我之前也是在魚街買了隻病龜,養了一個月便bye bye...{:86:}

兆輝J 發表於 2013-5-9 00:39:03

{:110:}RIP.....

Puiki 發表於 2013-5-9 02:09:43

師兄,節哀順變吧{:86:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Kendy走了...>_____<~~~