pooh 發表於 2012-8-14 12:19:41

超唔開心,心情仍然未能平伏

昨天放平日,見得閒出左魚街睇下有咩買俾Roger 同 LALA啦……臨行時見咁好太陽,咪放2隻小魔怪出露台曬下,叫家人代我照顧……買左蝦乾回來,興高彩烈出露台諗住餵佢地時,發現唔見左 Roger,心知不妙,好可能佢騎住LALA,好辛苦咁爬左出缸,我發左癲都搵唔到,相信 Roger 已做了飛天龜,望住LALA有D茫然……本來LALA係買來陪 Roger 的,但現在只淨LALA一隻孤令令,好感慨……
永別了 Roger 同 茶茶……
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/409733_10151067605034826_177852221_n.jpg

諗起再見唔到Roger 曬太陽瞓覺個樣就好傷心啦
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/s720x720/283794_10151068339099826_745270370_n.jpg

Roger 、茶茶 安息吧……

izzy 發表於 2012-8-14 12:22:53

{:155:} 摆窗边???

willlysze0409 發表於 2012-8-14 12:23:20

r.i.p{:86:}主懷安息!

家家 發表於 2012-8-14 12:28:21

吸取經驗,以後知點做

catmartin 發表於 2012-8-14 12:28:46

唔好傷心啦{:110:}

taylortin 發表於 2012-8-14 12:45:47

R.I.P{:143:}
唔好咁傷心, 有冇落漊下搵過AR?
窗邊曬龜真係幾危險
就算個人係佢身邊一下唔留神都好易有意外
以後小心D, 好好照顧LALA

Koa 發表於 2012-8-14 12:49:42

RIP.....{:86:}

eGG 發表於 2012-8-14 12:53:23

R,I,P下次要用高D既箱裝住先好擺出去曬太陽!我之前同你一样試過走左隻黑旦B,都係温唔返

南十字 發表於 2012-8-14 12:59:15

阿門...........{:164:}

khip 發表於 2012-8-14 13:04:51

pooh 發表於 2012-8-14 12:19 static/image/common/back.gif
昨天放平日,見得閒出左魚街睇下有咩買俾Roger 同 LALA啦……臨行時見咁好太陽,咪放2隻小魔怪出露台曬下, ...

搵過 sofa底,和埋D牆邊未..佢地鐘意D發熱既地方...

pooh 發表於 2012-8-14 13:05:20

{:86:}唔會再有下次啦……以後都係自己得閒先攞去曬太陽啦……

pooh 發表於 2012-8-14 13:07:54

露台個位好細,爬走左多數會飛落街{:142:}

刀背蛋 發表於 2012-8-14 13:35:34

耐唔耐就有龜友跌龜落街!!!
r.i.p

boniface 發表於 2012-8-14 14:40:48

ching
我都係上星期四暖管壞了泡死咗我12隻仔仔

pooh 發表於 2012-8-14 14:50:30

R.I.P
{:100:}我一個月死左2隻已經好唔開心啦,如果係一次左死12隻,我估我會接受唔到……以後都唔再養{:86:}

boniface 發表於 2012-8-14 14:55:54

回復 pooh 的帖子

真係慾哭無淚
死得好惨

ahkei 發表於 2012-8-14 16:28:19

樓主下次曬龜可以拿走棵樹
我隻龜都試過爬樹走佬

pooh 發表於 2012-8-14 16:33:09

回復 ahkei 的帖子

{:104:}多謝提點
但我見佢地好鍾意係樹底下瞓覺所以冇拔走棵樹……

chim 發表於 2012-8-14 17:31:11

Rest in peace...下次小心D....{:86:}

石J 發表於 2012-8-14 18:48:30

龜已走,樓主要忍住,好好咁照顧LALA,Roger 在天之靈先會安息......
頁: [1] 2
查看完整版本: 超唔開心,心情仍然未能平伏