winnie3499hk 發表於 2012-7-7 02:05:54

永別了…小金

三日內…連走兩只龜…心情還未能平伏,今天又發走了一只箱龜…布氏梅花~~小金~~簡直晴天霹靂…或許打退了我再龜的心了!雖然跟你相識既時間不是很長,但係你一進我的家門,你就是我的愛寵…不管時間是長是短…恨我這段時間很忙,沒有跟你拍照,害你連遺照也沒有,但是你的神態永遠的留在我的回憶中,今天你跟芝士一起合葬…希望你地會喜歡吧,希望你們在彩虹橋那邊互相照應吧!請你們一路好走…My Love~~小金~~

一刀兩斷 發表於 2012-7-7 02:15:51

真的希望小金同芝士在彩虹橋那邊互相照應.....一路好走

山貓 發表於 2012-7-7 02:19:53

師兄不要氣餒,梅花本身就難養,而且未養定,未必關你事.{:96:}

小貓大人 發表於 2012-7-7 02:21:36

唔好氣餒    再振作!{:91:}

winnie3499hk 發表於 2012-7-7 02:22:21

係我唔好…我害死佢…{:86:}{:86:}{:86:}

小貓大人 發表於 2012-7-7 02:26:04

小金係咩種?

山貓 發表於 2012-7-7 02:26:52

回復 一刀兩斷 的帖子

師兄你指上一手養定左,抑或樓主先?
有冇機會轉換環境唔適應?
其實我只係希望樓主唔好過份自責,高手新手都有機會養死龜.

一刀兩斷 發表於 2012-7-7 02:31:32

山貓 發表於 2012-7-7 02:26 static/image/common/back.gif
回復 一刀兩斷 的帖子

師兄你指上一手養定左,抑或樓主先?

上一手養定左...........我十分清楚因為我就係上一手.....
呢層不清楚了,但樓主同期另一只還好好的.....
明白:handshake:handshake:handshake

winnie3499hk 發表於 2012-7-7 02:33:17

回復 小貓大人 的帖子

布氏梅花黎既……

winnie3499hk 發表於 2012-7-7 02:35:02

回復 山貓 的帖子

謝謝關心…你有心了…因為突然間,三日走兩只龜…一時間接受唔到…

山貓 發表於 2012-7-7 02:43:34

回復 winnie3499hk 的帖子

哈哈,唔駛驚,我係新手,都死好多龜,東箱,黃緣,梅花.
但係我仲未放棄,但我會檢討,睇下出左咩野問題.
一開始我以為箱龜識飽,餐餐餵到佢地唔食,結果瓜左隻.
另外,我底材用椰磚加椰泥,咁我就諗,可能係d龜誤食左椰磚碎,又瓜1隻.
我d龜, 試過無啦啦爆肛門,個天真係蝦我呢個新手.
不過,只要你用心,將來都會係一個高手.
再想想點樣可以令龜龜有個好既生活環境啦.:handshake

winnie3499hk 發表於 2012-7-7 02:45:59

回復 山貓 的帖子

嗯!多謝師兄賜教!!我會檢討一下!!令餘下既龜龜生活得更好!

lamchiukei 發表於 2012-7-7 06:57:23

龜龜有你這主人死而無遺。

seira2242527 發表於 2012-7-7 08:36:51

R.I.P//....

dickccm 發表於 2012-7-7 09:14:09

節哀順變!

hongie 發表於 2012-7-7 09:34:50

rip 加油...

chim 發表於 2012-7-7 22:43:20

Rest in peace, 師兄加油啊!{:86:}

龜之友 發表於 2012-7-7 22:46:11

回復 winnie3499hk 的帖子

R.I.P.呢排好多c師死龜。天熱仲易死龜咁..

pls535499 發表於 2012-7-8 02:15:13

R.I.P{:86:}

hotonyho 發表於 2012-7-8 02:16:35

RIP                  
頁: [1]
查看完整版本: 永別了…小金