psi 發表於 2012-6-9 12:31:14

樂樂走了~~

都係我嘅錯~~~ 樂樂走了~~~ {:86:}
每日都俾樂樂在一個小盒, 放响窗邊食嘢同曬太陽~~~ 個盒就算佢企直都仲高佢三CM以上~~ 養咗兩個月都一直係咁~~~ 點知~~

尋日朝我心血來潮, 見到個新盒想用, 不過都係算啦~~ 下次出街曬太陽先用啦, 唔好貪新忘舊~~ 就用番舊餵食盒啦~~ 如果用新盒, 高D大D就冇事~~~

樂樂如常極速食哂D糧, 我就走去洗缸換水, 留低 樂樂自己曬太陽~~~

點知, 換完水番嚟唔見咗 樂樂, 剩低個盒同水~~ {:100:}

即刻屋企週圍搵.....唔見...之後又九鈔九落平台花槽搵, 因為窗口對落就係一個大花槽.....但係...
搵咗兩粒鐘都唔見.... 只好放棄... {:110:}{:110:}

樂樂 對唔住呀~~~希望你可以安息啦~~~

RanDY;p 發表於 2012-6-9 12:41:17

RIP
我都試過:'(

龜朋友 發表於 2012-6-9 12:42:30

只要有希望也不要那麼放棄

elaineleung 發表於 2012-6-9 12:43:45

可能仲係屋企度!!!!{:96:}

taylortin 發表於 2012-6-9 12:57:57

CHING有冇係屋企搵過?可能係沙發後面/櫃邊度

龜朋友 發表於 2012-6-9 13:23:38

回復 psi 的帖子

努力,樂樂一定知你仍不放棄他

samwong4949 發表於 2012-6-9 14:48:15

幾多樓啊?

tom6ii00 發表於 2012-6-9 15:08:14

唉...呢個情況我都試過:'(

佑鳥仁子 發表於 2012-6-9 15:39:02

可能E+係你腳邊,
望下有冇

家家 發表於 2012-6-9 15:42:07

可能樂樂呢個名唔好,我第一隻死的龜B就是叫樂樂!:'(

psi 發表於 2012-6-10 13:06:34

多謝各位師兄嘅留言....
再經過一日努力, 屋企可以搵, 可以搬開嘅, 都努力過...平台可能/唔可能嘅地方, 都CHECK過..... 都係冇.....我唯有放棄啦.....

再見喇, 樂樂~~~ 希望你下次有個小心D嘅主人啦~~~ 對你唔住~~{:86:}
我會好小心照顧之後嘅小龜, 唔會再犯呢個錯~~~{:110:}

SecRet 發表於 2012-6-10 13:12:14

我都試過唔見龜 搵極都搵唔到 過左成年既某一日 突然覺得有野搞我隻腳 一望原來就係果隻龜 所以你都要加油

chim 發表於 2012-6-10 22:44:20

{:86:}Rest in peace.....
頁: [1]
查看完整版本: 樂樂走了~~