elizz 發表於 2012-5-24 09:15:47

我要悼念我隻龜B

我承認是我錯了,龜B。
是我太遲發現你患了疥瘡, 最近這兩天你甚至出現肺炎病徵,昨天塗了龜精靈仲以為會好一點,點知你...。昨天為你用藥,我見你好痛甘,但你都無咬我或是太多反抗,我覺得你真係好善解人意。本來打算今天有空可以去旺角買藥,但你今早過世,手腳僵硬。記得我家人一直反對我為你支付太多醫藥費,因為你成本低。但是我不知是否對你情有獨鍾還是太頑固,我就是希望醫好你,要幾多錢我唔介意。不過就在我這麼有決心的時候,你就離開了。你至少俾個機會我買齊藥醫你你先走麻,現在我覺得罪孽深重。
最後,我決定幾年內唔再養龜、不買龜苗,靜靜反省、悼念你,希望你係天堂過得開心啦。
以前我成功養大過龜苗,養得幾健康,但唔知點解今次會甘。

seira2242527 發表於 2012-5-24 09:21:46

巴西種...放心啦! 有我家綠綠做彩虹橋和他做朋友的!
果時綠綠病左....我都太遲冇下藥,,, 當我決心去買藥..同佢滴驚之後, 諗住佢會好d..
但到第2日, 佢就去左...但原因唔係病麼..係浸親........
世時無常 不要太介懷 盡力了就好 如果再養既話 就比心機照顧下一隻小龜,.....

龜龜一路好走~~

山貓 發表於 2012-5-24 09:53:48

生前對牠好就足夠,死後不用太難過.
龜b rest in peace.

freemankapo 發表於 2012-5-24 10:36:17

elizz 發表於 2012-5-24 09:15 static/image/common/back.gif
我承認是我錯了,龜B。
是我太遲發現你患了疥瘡, 最近這兩天你甚至出現肺炎病徵,昨天塗了龜精靈仲以為會好一 ...

我隻哈哈早兩日過左身...希望佢同你隻龜龜可以前後腳行彩虹橋..
再O係天堂相遇...仲可以做埋朋友仔...唔怕寂寞...
RIP..

龜妹妹 發表於 2012-5-24 11:03:52

龜龜會知道你對牠好的, 不用太難過.

AKIBB 發表於 2012-5-26 18:45:37

R.I.P            

Cutto033 發表於 2012-5-27 12:55:56

RIP..~不用太難過.

chim 發表於 2012-5-27 21:38:32

Rest in peace.....{:86:}

EKG 發表於 2012-5-27 22:33:32

{:86:}R.I.P

billychan 發表於 2012-5-28 12:14:52

R.I.P...................

cindyip 發表於 2012-5-28 22:20:10

R.I.P.         

brazil 發表於 2012-5-29 15:53:57

RIP..~不用太難過{:96:}
頁: [1]
查看完整版本: 我要悼念我隻龜B