龜大仙 發表於 2012-5-14 20:47:28

給小龜的信

寄給在彩虹橋的小龜(小琳)
自你往生有一天了,雖然你龜命太短促(二個多月),但非常開心,你永留在我心中,每天和你玩,現在看你的物品,就會想你懷念你,在你臨終時,感覺你在箱內發出聲音,看一下,相信你已用盡氣力伸長頸抬頭看著我,真難過,相信你也走得很安祥,和在享受日光浴的模樣相同眼閉上,在世時你其中一隻眼是失明,看不到景象,但你去到彩虹橋後,眼能再次看到景象了,我也很高興,雖然不捨得你,但你在這裡要開開心心,無憂無慮過生活,小龜放心,我們是暫別,答應你,將來會到彩虹橋接你,我們再會重聚,祝幸福快樂,再見小龜!!
                                                                                                                           懷念你的飼主
                                                                                                                                    5/2012

婷婷 發表於 2012-5-15 08:11:32

我都寫過兩封信,比我兩隻去咗彩虹橋既狗仔:loveliness:
雖然小琳只係一隻龜仔,但有你一個咁有心既主人~不往此生:loveliness:

婷婷 發表於 2012-5-15 11:43:49

flower07223 發表於 2012-5-15 10:42 static/image/common/back.gif
其實彩虹橋即係邊度??

係咪即係奈河橋??

曾經問過一個識類似傳心術既朋友,
托佢感應下我隻狗仔離開後去咗邊,
除左形容响屋企外,就係响一個種满鮮花既大草原,
好開心,輕鬆咁迎面跑向我朋友,
仲叫我永遠只需要記住佢呢個笑容……
呢個大花園,應該就係所講既彩虹橋

flower07223 發表於 2012-5-15 10:42:04

其實彩虹橋即係邊度??

係咪即係奈河橋??

AKIBB 發表於 2012-5-15 11:11:15

R.I.P

billychan 發表於 2012-5-15 11:50:24

R.I.P............

龜大仙 發表於 2012-5-15 20:36:41

回復 婷婷 的帖子

是所有動物往生後去的地方,牠們會在這等你,再次重聚..{:87:}

seira2242527 發表於 2012-5-16 09:20:26

R.I.P..... 我家的綠綠也只和我相處了2個月.... 我明白你的感愛....
綠綠會和小琳 做好朋友的....

龜大仙 發表於 2012-5-16 23:19:33

回復 seira2242527 的帖子

多謝你{:110:}

brazil 發表於 2012-5-17 11:13:02

我明白你的感受... R.I.P.{:96:}

龜大仙 發表於 2012-5-17 23:29:45

回復 brazil 的帖子

多謝{:110:}
頁: [1]
查看完整版本: 給小龜的信