kanhung 發表於 2012-4-23 19:49:29

23/F 扔咗落街下集+星仔走到天崖盡頭

上次在 4 / 4 (清明節 )發帖話隻石金响 32/F 掉落街 ,遍尋不到屍體 ,終因在禽日印星死了(在壇中 Ching 放出來的) ,念住將它土葬 3/F平台花園的花槽 ,當完事後行經我住所隔籬的行人天橋 ,再望一望天橋頂對上是我家 ,但距離都有約 20 - 25 呎 ,照理不會掉落行人天橋頂 ,但想咗一陣就擒上公園圍牆再跳落天橋頂 , 一路向前行及左右望 ,行咗 20 步到.....{:110:}就見到條屍 ,攞上手時有小小黐住地下 ,圖照推測可能掉下時被風吹遠咗 ,所以掉在天橋頂 ,唉............而葬了的印星遺照買回來已手脚都乏力 ,浸药都無咩進展.........最後都...........{:86:}另我想留回印星殼 ,請問各 Ching 幾耐到要執骨.....及外殼的色澤會否變淡 ,怎樣保持外殼色水。

SnappingTurtle 發表於 2012-4-23 19:58:01

好心up.rip

小豹 發表於 2012-4-23 20:16:32

好可憐,{:86:}隻石金变干屍了{:86:}

shayne74 發表於 2012-4-23 20:17:01

R.I.P.
{:86:}

billychan 發表於 2012-4-23 20:33:08

R.I.P.................

samwong4949 發表於 2012-4-23 21:11:35

禍不單行!{:121:}

泥頭佬 發表於 2012-4-23 21:20:01

土葬之後有可能執吾到骨 , 因為屋苑有可能會換花槽既泥 , 如果換泥之後可能清走埋條屍~~

小豹 發表於 2012-4-23 21:31:42

揾肥文啦{:121:}

ManManLi 發表於 2012-4-24 00:32:28

T^T.. 祝龜龜早登極樂><

龜大仙 發表於 2012-4-24 00:52:51

一路好走{:152:}

woody 發表於 2012-4-24 11:15:26

R.I.P...{:86:}

chim 發表於 2012-4-24 17:07:36

Rest in peace......{:86:}

hkold2006 發表於 2012-4-24 17:27:31

R.I.P........

地獄火 發表於 2012-4-24 17:41:32

一路好走 RIP{:110:}
C-hing,隻印星點解會死 ga {:112:}

william 發表於 2012-4-24 17:55:34

RIP ! 一路好走!{:121:}

kanhung 發表於 2012-4-24 18:04:41

地獄火 發表於 2012-4-24 17:41 static/image/common/back.gif
一路好走 RIP
C-hing,隻印星點解會死 ga

同壇中一個 Ching 買回來 ,交收時隻龜D脚都無咩力 ,就其對後脚申出來 ,及痀咗少少綠色嘅屎 ,見時以為少事 ,唉.......{:110:}返到屋企第2日都係咁 ,唔係點食野 , PM 賣家 ,佢話食乾草糧及油麥菜 ,但枕住食很少食物 ,浸药又無用.....最後都瓜老襯...........所以同壇中 Ching 買生口野交收時有唔對路或問題要即時拒絕.........唔係就瀨野{:113:}

地獄火 發表於 2012-4-25 01:45:05

kanhung 發表於 2012-4-24 18:04 static/image/common/back.gif
同壇中一個 Ching 買回來 ,交收時隻龜D脚都無咩力 ,就其對後脚申出來 ,及痀咗少少綠色嘅屎 ,見時以為少事 ...

我估個 C-hing 都知佢就上路先放比你{:107:}
如果你仲有興趣養星,我平放比隻你玩下(13 cm),保証精神{:99:}

小豹 發表於 2012-4-25 01:49:42

kanhung 發表於 2012-4-24 18:04 static/image/common/back.gif
同壇中一個 Ching 買回來 ,交收時隻龜D脚都無咩力 ,就其對後脚申出來 ,及痀咗少少綠色嘅屎 ,見時以為少事 ...

真係陰公猪 o(╯□╰)o

地獄火 發表於 2012-4-25 01:58:02

照計 8 cm 星都好易養,冇理由咁快上路{:110:}

kanhung 發表於 2012-4-25 09:33:44

地獄火 發表於 2012-4-25 01:45 static/image/common/back.gif
我估個 C-hing 都知佢就上路先放比你
如果你仲有興趣養星,我平放比隻你玩下(13 cm),保証精神{:99: ...

我要隻乸喎.....有無呀?多少$........
頁: [1] 2
查看完整版本: 23/F 扔咗落街下集+星仔走到天崖盡頭