king199802 發表於 2012-4-12 12:57:54

草龜走左SOSAD

由第一日買佢返黎就冇食野,餵咩都冇效,體重仲要比其他草龜輕:'(

屍醫 發表於 2012-4-12 13:02:36

r.i.p 草苗係難養:( 又易有皮膚病 對水溫又敏感

KkKkK 發表於 2012-4-12 13:02:42

{:100:}唔係呀,走左啦?:o

king199802 發表於 2012-4-12 13:04:35

屍醫 發表於 2012-4-12 13:02 static/image/common/back.gif
r.i.p 草苗係難養 又易有皮膚病 對水溫又敏感

講起皮膚病,我有2隻中左招,用碘酒醫治中....

richard1701 發表於 2012-4-12 14:11:05

回復 king199802 的帖子

有師兄介紹用蒸餾水養...真係好好多...
見佢由極度嚴重腐皮...到宜家生猛到...
放佢出黎行...佢行得超快...殼離曬地...

wel524 發表於 2012-4-12 15:14:10

R.I.P...........

richard1701 發表於 2012-4-12 15:22:10

回復 richard1701 的帖子

之前我用煲過既水諗住巳經好乾淨...
佢d腐皮都仍然响度冇好過...
成日乾養+塗碘酒+神水+抗生素佢都係死死下...
咁咪試下蒸餾水...點知勁過神仙水...
宜家佢老虎都打死幾隻....

yycyt 發表於 2012-4-12 15:59:17

rip{:86:}{:86:}

king199802 發表於 2012-4-12 21:16:17

回復 richard1701 的帖子

唔該晒:lol用屈臣氏蒸溜水?

ashbone 發表於 2012-4-12 21:19:46

R.I.P{:90:}

richard1701 發表於 2012-4-12 21:22:11

Watson's你怕唔怕貴呀?
你自己買就買最平果D...因為日日換水都唔平...
我是返工"JUM"既...唔洗$

chim 發表於 2012-4-13 19:10:10

R.I.P......{:86:}

乂阿偉乂 發表於 2012-4-15 19:10:20

R.I.P......{:86:}

samko 發表於 2012-4-16 21:16:10

R.I.P..............

haren 發表於 2012-4-16 21:26:36

R.I.P.~{:86:}
頁: [1]
查看完整版本: 草龜走左SOSAD