prasidha 發表於 2011-12-26 23:08:41

我想買(甲虫) 獨角仙 同 鍬型虫 (全幼蟲) 邊個好?(新手)

我想知   獨角仙 同 鍬型虫邊個比新手樣好d?
    我個人中意(獨角仙)多d....       唔知有冇人放(獨角仙)幼蟲
            如果冇 請問邊到買平d?            

(高手請教)

prasidha 發表於 2011-12-27 19:17:43

冇人回我.....

joechung 發表於 2011-12-27 19:27:29

鍬型虫鍬型虫

prasidha 發表於 2011-12-27 21:21:48

回復 joechung 的帖子

thx thx 係得你回thx

joechung 發表於 2011-12-29 16:34:51

蟲森萬象甲蟲專門店
平   網站:         http://www.hkbeetle.com/forum/forum.php                                                                                                            

Mrturtle 發表於 2011-12-29 16:41:40

新手養獨角仙好
新手進介:台仙一對

仁仔 發表於 2011-12-29 16:44:30

我個人認為用菌絲養比較易養
所以養鍬型蟲啦

Mrturtle 發表於 2011-12-29 16:46:53

想成虫生bb
新手都係獨角仙好

chadwick 發表於 2011-12-29 16:52:48

個人認為幼蟲都係仙好D冇咁易死
想經歷埋繁殖都係仙好D

joechung 發表於 2011-12-29 18:57:13

回復 Mrturtle 的帖子

鍬型虫又長命又易養
彩虹鍬最好

ko83 發表於 2012-1-3 23:48:42

而家咧個時候買到既都係幼虫.....仲要養成大半年先會見到佢由虫變成 成體既樣
你想直接養成體 定由 毛毛虫開始養先!?
ps提提你魚魚街地鋪有得買虫虫 不過比較貴 不過比較易搵到就腳
成虫 魚魚街要上樓鋪先有......當然睇你要邊區
某d地方有 專門只買賣甲虫類既分分鐘比魚街平
頁: [1]
查看完整版本: 我想買(甲虫) 獨角仙 同 鍬型虫 (全幼蟲) 邊個好?(新手)