meisterpchk 發表於 2016-3-16 23:02:03

交收後第二日死亡… RIP...

琴日同龜友一位師兄交收左兩隻蛋龜苗,奇怪的是,其中一隻返到屋企側身又浮水,第二日終告死亡…
很可惜,生命就此結束…

1mm 發表於 2016-3-16 23:03:44

RIP.....too sad...:funk:咁快就死.. 另一隻又冇事?咁奇怪?:L:L師兄會否買左病龜

Aquaville 發表於 2016-3-16 23:08:32

有緣龜友 發表於 2016-3-16 23:16:03

{:100:}買了病龜{:86:}

jackytung 發表於 2016-3-16 23:43:27

RIP.......:'(另外一隻點樣?有無異樣

meisterpchk 發表於 2016-3-16 23:45:00

發現另一隻都有問題,左手有白點,右手收唔埋入殼
諗住同賣家講返,佢態度好串…
大家小心哩啲人

lingling00 發表於 2016-3-17 00:10:18

師兄有冇乾養同分開先呀

meisterpchk 發表於 2016-3-17 00:12:10

乾養中,睇下龜精靈有冇幫助…

lingling00 發表於 2016-3-17 00:14:35

死左個隻,交收時有冇望過?有冇異常?

jackytung 發表於 2016-3-17 00:45:22

師兄不如公開賣家啦...唔好比其他師兄中招

hugo11 發表於 2016-3-17 08:00:01

姐。。另一隻都係病?
好誇張,起碼買嗰陣時龜狀態,龜身周圍都要Check下嘛~買左就梗係難啲會彩你~人哋買得病龜仲唔孿都拗返直咩,佢就係想甩身不負責任!!你仲搵返佢負責任?緊發脾氣;P對呢啲咁嘅人唔可以好好哋傾。

ppchow 發表於 2016-3-17 08:27:40

小弟新手,不敢養苗,在網上找些一年苗養點知重大件事,除了第一隻果位師兄果隻,.…總知有臥病中

meisterpchk 發表於 2016-3-17 09:45:53

賣家係 freeking0700,大家小心
交收時比較難check...
唉… 我以後會小心啲…

Kennekken01 發表於 2016-3-17 12:02:34

佢電話幾號

beebee0915 發表於 2016-3-17 12:28:42

買了病龜:curse:本人試過上網購了病龜苗,番到屋企,無幾耐就死了!
所以而家真係要check真啲!

freeking0700 發表於 2016-3-17 12:35:09

師兄,我拎比你個陣佢地仲生生猛猛,我有清楚同你講個有一隻是有小腐皮,而另—隻就冇。問題係你一黎就一口咬定人地賣病龜,請問你在接手新龜後,或運送回家途中做左D咩?我記得你話自己末放屋企住,你隔左幾耐先放佢地出黎?有冇先分開養,比咩水位?你話浮水,龜初到家浮水是正常不了,你竟然連咁都話關賣家事。而你態度先係串好冇,一黎就,喂,賣病龜?點點點。請不要含血噴人,如有需要可請版主壇主回應。THx

vannus2615 發表於 2016-3-17 12:45:12

各有各論點 , 買家是有責任check清楚先買 , 賣家有責任交代龜的近況 , 如果買家不放心可在爬蟲店購買~!

freeking0700 發表於 2016-3-17 12:48:37

即係冇 check 清楚就已經係全部責任?我有清楚交代近況,連佢食乜糧都講埋,在我家時十分活躍,照樣浮水玩,可以點?

hugo11 發表於 2016-3-17 13:36:34

freeking0700 發表於 2016-3-17 12:35
師兄,我拎比你個陣佢地仲生生猛猛,我有清楚同你講個有一隻是有小腐皮,而另—隻就冇。問題係你一黎就一口 ...

你明知隻龜有病,仲賣畀人?(當然人哋接受係冇問題)同咪你明知人哋係新手唔係更應該畀多啲病症嘅知識人咩?你講到好似冇乜事咁~小腐皮。。宜家到頭來就話佢處理不當唔關你事咁。:o

mr.661 發表於 2016-3-17 13:54:42

圖都沒有,好難判斷。
想問下在買賣post有冇提及腐皮,還是交收時才知道?
如果明知有腐皮都買,我寧願去藍衫黨好過,起碼仲叫做有得選擇病情輕重,
唔好為左唔好意思而在交收時接受病龜。
頁: [1] 2
查看完整版本: 交收後第二日死亡… RIP...