swh 發表於 2016-1-20 22:08:49

大花蕙蘭

睇到眼花…………!

火水. 發表於 2016-1-20 22:40:46

師兄,這些惠蘭幾錢盤?想買兩盤返屋企

swh 發表於 2016-1-20 23:12:51

火水. 發表於 2016-1-20 22:40
師兄,這些惠蘭幾錢盤?想買兩盤返屋企

我朋友在花墟零售380(直身),拱形就唔同價

TakTak 發表於 2016-1-20 23:32:12

惠蘭好襟攞,色令花大。日本同韓國頂級的更令,不過貴好多好多

raymondcheng 發表於 2016-1-21 09:09:40

{:99:}{:99:}

鬼鈴音 發表於 2016-1-22 11:28:47

{:102:} 師兄你好,我想知道一吓,以上題及【直身蕙蘭 ~ 售$380】的問題~ 是否任何顏色 和 任何菖數 ~ 都是【售 $380 {:112:}】
~ 同時,我也想知道【拱形蕙蘭 ~ 售價 {:112:}】
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
師兄的朋友 ~ 種植【蕙蘭】非常有水準 {:105:},很靚 {:98:}

swh 發表於 2016-1-22 12:17:24

鬼鈴音 發表於 2016-1-22 11:28
師兄你好,我想知道一吓,以上題及【直身蕙蘭 ~ 售$380】的問題~ 是否任何顏色 和 任何菖數 ~ 都 ...

目前市面那些都係韓國品種但是在雲南栽種的,一般都係4-5支花,除咗日本進口那種才每一支花計錢!

鬼鈴音 發表於 2016-1-22 12:53:08

swh 發表於 2016-1-22 12:17
目前市面那些都係韓國品種但是在雲南栽種的,一般都係4-5支花,除咗日本進口那種才每一支花計錢! ...

原來是這樣的,請問師兄有沒有你的朋友~ 花墟地址,等我去選擇一兩盆過新年,唔該曬師兄,謝謝 {:99:}

swh 發表於 2016-1-22 13:44:15

九龍旺角花園街232-242號E2地鋪.
靜觀園蘭花貿易公司

鬼鈴音 發表於 2016-1-22 14:11:14

唔該曬師兄,謝謝 {:99:}

鬼鈴音 發表於 2016-1-22 15:07:27

swh 發表於 2016-1-22 13:44
九龍旺角花園街232-242號E2地鋪.
靜觀園蘭花貿易公司

唔該曬師兄,謝謝{:99:}

鬼鈴音 發表於 2016-1-28 19:18:09

師兄,今日出咗去買【直身 4 菖黃色蕙蘭花 ~ $380】+ 【黃色有香味國蘭 ~ $80】謝謝你 {:99:}
【注 : 拱形蕙蘭 ~ $480】

bird 發表於 2016-2-7 15:22:33

many many $$$$$
頁: [1]
查看完整版本: 大花蕙蘭