鬼鈴音 發表於 2015-11-18 16:16:45

寵兒 ~ 十億

寵兒 ~ 十億 {:99:}
在5月30日 ~ 在太子專門店購入【十億】
在7月15日 ~ 發現底板兩旁出現白色現象
在7月30日 ~ 看【土瓜灣 ~ X 醫生】底板兩旁腐爛見血
直至現在11月18日 ~ 十億還在康復中

大眼仔 發表於 2015-11-18 16:33:35

點解會爛甲...慘慘

ococ 發表於 2015-11-18 18:09:02

純好奇 點解要開店名?

煲蕃薯 發表於 2015-11-18 19:11:19

嘩,搞咩爛到咁

raymondcheng 發表於 2015-11-18 21:04:08

{:110:}{:110:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 00:17:27

ococ 發表於 2015-11-18 18:09
純好奇 點解要開店名?

師兄,我真是在舖頭買,這是【鐵一般事實】,還有我上文有任何說過龜龜爛甲是關舖頭事,請你們不好興波作浪 {:91:}
現在論壇上以經很多很多事,你認為唔夠差{:83:}

Kris 發表於 2015-11-19 01:06:50

要努力番....我2隻龜B....都在接受治療......(快一個月=3=)'''
齊齊打气...齊齊加油.0,0{:96:}

ppgame00 發表於 2015-11-19 01:18:01

總之希望樓主龜龜早日康復!

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:36:15

大眼仔 發表於 2015-11-18 16:33
點解會爛甲...慘慘

師兄說真,我真是不知道,如果知道就唔會做乞丐呢?{:86:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:39:31

煲蕃薯 發表於 2015-11-18 19:11
嘩,搞咩爛到咁

師兄,真是唔知道 {:86:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:42:44

raymondcheng 發表於 2015-11-18 21:04

十億 ~ 現時好咗好多,只餘下很小洞口,我現時都好安慰{:99:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:45:35

Kris 發表於 2015-11-19 01:06
要努力番....我2隻龜B....都在接受治療......(快一個月=3=)'''
齊齊打气...齊齊加油.0,0 ...

我們互相打氣加油 ,一定望到終點{:99:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:46:26

ppgame00 發表於 2015-11-19 01:18
總之希望樓主龜龜早日康復!

多謝關心 {:99:}

raymondcheng 發表於 2015-11-19 09:43:06

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:42
十億 ~ 現時好咗好多,只餘下很小洞口,我現時都好安慰

{:96:}{:96:}

大眼仔 發表於 2015-11-19 10:06:20

要完全使洞口好返, 唔係怕反發

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 10:11:23

大眼仔 發表於 2015-11-19 10:06
要完全使洞口好返, 唔係怕反發

師兄收到,我代【十億】說句 ~ 多謝關心{:99:}

Kris 發表於 2015-11-22 19:44:30

鬼鈴音 發表於 2015-11-19 02:45
我們互相打氣加油 ,一定望到終點

昨天收到消息...細龜撐不下......昨天早上走了....{:86:}{:86:}

幸好大龜保命.....努力中....{:86:}{:86:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-22 21:43:59

Kris 發表於 2015-11-22 19:44
昨天收到消息...細龜撐不下......昨天早上走了....

幸好大龜保命.....努力中....{:86 ...

細龜龜走咗,我很震驚 {:111:} 發生甚麼事 {:86:} 我真是不知道說甚麼好 {:86:} ,但Kris ,請節哀順變 ,你還有大龜照顧呀 ,你一定要 {:96:} 不好再傷心

Kris 發表於 2015-11-22 22:34:37

鬼鈴音 發表於 2015-11-22 21:43
細龜龜走咗,我很震驚發生甚麼事我真是不知道說甚麼好,但Kris ,請節哀順變...

2隻都事10月頭買回家的...
回家第2天....發現白眼.....拎左去個師兄到...發現原來2隻B都爆蟲,醫左一星期回家後一星期左右,就柯水屎...又番番個師兄到醫...結果檢到.腸胃炎.....留醫左近三星期....昨天收到師兄通知...琴日早上開餐時..特然走左....幸好大龜撐過了.....現在終於可以回家.......都好感激依位師兄.....辛苦哂佢....如果冇佢...可能大龜都唔係到啦....{:86:}

鬼鈴音 發表於 2015-11-22 22:49:14

Kris 發表於 2015-11-22 22:34
2隻都事10月頭買回家的...
回家第2天....發現白眼.....拎左去個師兄到...發現原來2隻B都爆蟲,醫左一星期 ...

給多一些【心機】照顧大龜,龜龜一定會長命百歲 {:99:},{:96:} {:96:}
頁: [1]
查看完整版本: 寵兒 ~ 十億