seiraseira 發表於 2015-8-19 23:36:06

鬼鈴音 發表於 2015-8-19 20:33
美孚公園真是多賓賓同小朋友,隨時【失去龜龜】會令到龜龜主人傷心

C兄知唔知邊度有寧靜既公園好介紹{:99:}

鬼鈴音 發表於 2015-8-19 23:59:07

師兄 : 這樣大型活動,並非這樣說又可以成功,例如 : 控制人流,保安,急救站 ……,如果户外活動,更加要申請和購買保險 …… {:99:}

seiraseira 發表於 2015-8-20 14:42:32

鬼鈴音 發表於 2015-8-19 23:59
師兄 : 這樣大型活動,並非這樣說又可以成功,例如 : 控制人流,保安,急救站 ……,如果户外活動,更加要 ...

哦.........................THX C兄

奇門 發表於 2015-8-20 18:40:08

師兄 : 這樣大型活動,並非這樣說又可以成功,例如 : 控制人流,保安,急救站 ……,如果户外活動,更加要 ...

咁要搵Sponsor喎, 有無辦法?

鬼鈴音 發表於 2015-8-20 19:52:13

師兄 : 你哋可以尋找【民政事務處 ~ 室内禮堂】就不需要急救站也不需要購買保險,同時控制人流和保安方面也很方便,就勞煩師兄你們{:99:}

Piano12345 發表於 2015-8-20 22:50:25

師兄:你好似講緊曬馬多過曬龜喎

Piano12345 發表於 2015-8-20 22:51:01

師兄:你好似講緊曬馬多過曬龜喎

鬼鈴音 發表於 2015-8-20 23:24:28

唔好意思,令到各位師兄誤會,說聲【sorry】{:110:}

鬼鈴音 發表於 2015-8-20 23:33:11

我不會再表達意見了{:86:} 我只是關心龜龜的人吧了{:86:}

seiraseira 發表於 2015-8-21 02:07:57

奇門 發表於 2015-8-20 18:40
咁要搵Sponsor喎, 有無辦法?

其實...這個只係普通會員搞既小活動.....如果要搵Sponsor, 就應該係論壇大人物搞既大型活動先要有,
我地呢D只係會員仔一齊約出黎曬下龜仔傾下計飲啖茶食個包~

seiraseira 發表於 2015-8-21 02:11:51

鬼鈴音 發表於 2015-8-20 19:52
師兄 : 你哋可以尋找【民政事務處 ~ 室内禮堂】就不需要急救站也不需要購買保險,同時控制人流和保安方面也 ...

明白c兄~ 但係我地今次只係普通出黎曬下龜傾下計~好似平時朋友約出黎玩而已,,,
如果要出動控制人流同保安, 就應該要大型活動先可以申請到啦...

不過我都會留意番我地擇既呢個公園,龜龜係未可以入得, 同埋範圍,設施ok唔ok...~
c兄舉出既設施當然係活動既最好幫手, 但無奈我地只是朋友出黎傾下計曬下龜.....唔係大型活動~

seiraseira 發表於 2015-8-21 02:14:05

鬼鈴音 發表於 2015-8-20 23:24
唔好意思,令到各位師兄誤會,說聲【sorry】

c兄又唔洗咁介懷{:1_1:} 只因呢個post既活動只係我想約下朋友仔出黎玩下既小活動,
就如論壇會員仔約出黎飲啖業食個包一樣,

假如係論壇又或者機構舉辦既活動, 自然就一定要注意同申請c兄所講既野~! 所以c兄都無錯既~

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 10:08:45

我現時有一次個的地方可以借給師兄聚會,你們可以考慮一吓?
日期 : 8月29日【星期六】
時間 : 下午2時30分 ~ 下午4時30分【兩小時】
地點 : 大坑東社區中心地下07室 ~ 棠蔭街17號【石硤尾地鐵站B1出口】
人數 : 大約30人
供應物資 : 冷氣,木枱,膠椅,飲水機【免費】{:99:}

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 12:05:59

多謝,師兄給我【分數】謝謝{:99:}

seiraseira 發表於 2015-8-21 14:50:29

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 10:08
我現時有一次個的地方可以借給師兄聚會,你們可以考慮一吓?
日期 : 8月29日【星期六】
時間 : 下午2時30分 ...

唔該哂C兄... 但係我地係曬龜波{:1_1:} 室內恐唔係幾岩{:1_1:}

如果拎黎搞大食會應該就唔錯既{:114:} HAHA

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 19:05:57

這樣也好,我交回場地給民政事務署{:99:}

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 19:06:18

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 19:10:54

seiraseira 發表於 2015-8-21 20:02:33

鬼鈴音 發表於 2015-8-21 19:05
這樣也好,我交回場地給民政事務署

唔該哂C兄{:99:}

andyszeloklok 發表於 2015-8-21 20:55:13

大家可以帶糧餵下D流浪龜嗎?
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: (已完結)2015年8月24日(一) 美孚公園曬龜日 "持續更新"