龜痴 發表於 2014-7-1 22:59:36

7.1 遊行

58dhWE7DHZ0
https://www.youtube.com/watch?v=58dhWE7DHZ0&list=UUTndUvOyngPJGvsaCmAgZ3Q

段片在金鐘高等法院橋上拍
由5點影到8點,之後記憶卡爆了,所以無再拍下去

5點金鐘開始封路
但大會帶頭車輛6點才到
所以6點前人流都疏疏落落
之後人流便超多

大家睇下見唔見到自已

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/p526x296/10444785_10152498210250699_6838304714139033046_n.jpg

段片係飲完茶突然無聊買左卷膠紙去用手機影
所以會斜左,有D震,仲有時光時暗

Nicole1010 發表於 2014-7-1 23:11:21

D人遊行好無聊。{:131:}

Nicole1010 發表於 2014-7-1 23:11:45

不過還真多人

龜媽 發表於 2014-7-1 23:18:40

數倒有50萬6千9百7拾9人遊行!

地獄火 發表於 2014-7-1 23:30:33

咁多年一次都未行過,正所謂精人出口,笨人才出手{:105:}

Mike記 發表於 2014-7-1 23:40:54

師兄你拍足三粒鐘真好心機,多謝分享!真係好多人。

swh 發表於 2014-7-2 00:08:09

支持香港人有選擇自由!

地獄火 發表於 2014-7-2 00:18:18

我打算係政府公共球場起間寮屋,然後住返幾十年,等政府想用返個球場果陣,屈返佢千零億,少個崩我都 5 會搬走{:105:}

地獄火 發表於 2014-7-2 00:37:30

搞掂東北果邊先 la{:105:}

4848 發表於 2014-7-2 01:42:00

香港人   

enginechan 發表於 2014-7-2 08:35:02

仲夠膽講92000:@

EV-DAY 發表於 2014-7-2 09:02:13

攝影交流版   用心良苦... ...人地都無講乜      

都仲俾一群 五毛智象胡亂洗版   五毛異象 真係好肉 孫

EV-DAY 發表於 2014-7-2 09:16:02

真係好肉 孫
{:87:}{:105:}{:87:}
{:172:}{:176:}{:93:}

紅花 發表於 2014-7-2 12:04:56

回復 地獄火 的帖子

香港多得你呢D人唔少

地獄火 發表於 2014-7-2 13:25:56

呢個香港仲有幾多人似我咁勤力,就一天都光哂{:105:}

kanhung 發表於 2014-7-2 15:00:06

好似美國咁 ,恐怖份子放炸彈於金鐘法院附近 ,炸一次 ,恐布份子抗議中國 ,用抗議人仕性命去抗議中國政府鎮壓異見人仕 ,再用刀插人 ,呢 D 先叫有效抗議。

肥仔昌 發表於 2014-7-2 18:38:09

回復 地獄火 的帖子

最笨係出腳!

地獄火 發表於 2014-7-2 18:52:21

肥仔昌 發表於 2014-7-2 18:38 static/image/common/back.gif
回復 地獄火 的帖子

最笨係出腳!

你留意下,而家通街都係想不勞而獲既人,狂搞福利主義,以前既香港精神經已蕩而無全,真係死得{:88:}

好少龜 發表於 2014-7-2 19:02:29

雖然普選大局已經所謂一錘定音,但50萬人遊行可以向特區政府說不,有何不可?
若果香港人繼續用屁股指揮腦袋,連最基本的自由言論核心價值也不去捍衛的話,香港又豈能比譽為自由的城市啊!我們又可以獨善其身嗎?

dmchiu 發表於 2014-7-2 19:04:49

地獄火 發表於 2014-7-2 18:52 static/image/common/back.gif
你留意下,而家通街都係想不勞而獲既人,狂搞福利主義,以前既香港精神經已蕩而無全,真係死得 ...

亞火,講得好!說出我心底話!
頁: [1] 2
查看完整版本: 7.1 遊行