Peja 發表於 2014-4-28 09:19:36

700d配咩天涯鏡好??

我有支18-55mm,定係買支55-250mm??
睇下意見THX{:1_1:}

森苗 發表於 2014-4-28 10:20:28

回復 Peja 的帖子

睇你影咩多?
好似我中意周圍走, 鏡頭一直都係得"定焦"+"標準變焦", 方便影人影景
如果一定要買支55-250, 我係你我會俾多少少錢買支天涯, 除非你係買70-200 F/4(小小白)

(好耐之前用過Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC OS.
實用 價錢平, 現在6D + 24-105L + 50 1.4)

Peja 發表於 2014-4-28 10:58:17

森苗 發表於 2014-4-28 10:20 static/image/common/back.gif
回復 Peja 的帖子

睇你影咩多?

玩左無幾耐~仲係探索緊影邊方面多~:lol而加50/50
不過天涯鏡係方便,但係支55-250質素係未會好過sigma 18-200mm?

Peja 發表於 2014-4-28 11:13:06

森苗 發表於 2014-4-28 10:20 static/image/common/back.gif
回復 Peja 的帖子

睇你影咩多?

係WO而加邊度仲有sigma 18-200mm??幾錢左右?

森苗 發表於 2014-4-28 12:05:28

回復 Peja 的帖子

宜家吾知邊度有喎...... 好耐之前啦:lol

亂彈王子 發表於 2014-4-28 14:03:41

70~200 f4 non is 啦

Peja 發表於 2014-4-28 16:37:44

亂彈王子 發表於 2014-4-28 14:03 static/image/common/back.gif
70~200 f4 non is 啦

http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/70-200mm-f4.htm
呢碌>??
太貴啦....未適合我住:P

Peja 發表於 2014-4-28 16:52:37

https://www.youtube.com/watch?v=XICrxSBwQeI
呢隻野點睇??

yungyung 發表於 2014-4-28 17:09:32

買sigma17-50f2.8仲好拉,去遊行可以一支鏡玩晒,
質數又好,價錢又大眾化,我都用呢支的。

unchi 發表於 2014-4-28 18:43:38

700d配小小白@@
頁: [1]
查看完整版本: 700d配咩天涯鏡好??