香港龜友論壇

樓主: 龜痴
打印 上一主題 下一主題

正式免除 ZERO_1 所有職務

樓主

我菅理過音響網,人流量相信比這處多.
IP相同機會真的好微,真的騙唔到人.
除非你幾個是住在一齊,或同一間公司工作.

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 一針見血

查看全部評分

回復

沙發
一刀兩斷 發表於 2012-12-13 23:53
玩分身會吾會ON X到用自己ip,仲叫人查等被人踢爆?
而且落一落公共圖書館,地鐵站,cafe等等用公共電腦,大把 ...

你地咁齊心一齊去圖書館,地鐵站,cafe,重要一齊用wifi上網,重一齊用同一地方的公共電腦.
你地都幾老友喎!有冇一齊沖涼,一齊小便,一齊訓天呀?
小白騙自己就可以,玩遊戲見好就要收.識唔識?

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
肥文 + 10 一針見血

查看全部評分

回復

板凳
一刀兩斷 發表於 2012-12-14 00:03
師兄,你係米get錯意啊,

"玩分身會吾會ON X到用自己ip,仲叫人查等被人踢爆?

係你唔理解,ip不是講近你注册的位址.
Ip是講近你當時上網時的位址,例如你用手機上網和家居固網都會不同.
又例如你中午在屯們圖書館上網,下午係沙田圖書館上網,兩者都不會一檬.
所以你幾個冇可能會同一個IP,機會超微....
你唔係ON X 你是無知.........
回復

地板
一刀兩斷 發表於 2012-12-14 00:16
佢地講緊註冊ip阿師兄

我相信他們是寫錯,管理網話查分身第一是查這人的當時的上網IP.

又好當他們講近注册IP,你知唔知HK有幾多人口,咁啱你幾個會在同一地方注册?同樣是龜友,同上一個網,又咁啱做埋朋友,你地又幾有緣喎!揾鬼信你啦!

回復

你話人地屈你,OK,你去報警囉!

警方是有能力查到你幾個是否用同一個IP,網絡系統,用一個分線器,連是否用同一個電腦都查到.

你地ed分身個案,在音響網二手區都都唔知幾多,每年交給警方處理的分身炸騙案件都唔小.
回復

一刀兩斷 發表於 2012-12-14 00:37
哦,博到就話寫錯,講錯,禁真係講哂玩哂喎師兄,禁講咩道理姐,鬥人多鬥歪理就得.
下,仆X了,五少人見過我,我 ...

你講咁多做乜,去報警還自己一個清白.

這裡的管理員已好客氣.

我們一向的做法是柵除這些會員資格,和Block左這會員的注册IP,等他不能在注册.

而且不會回覆這人的問題,柵除你就柵除你,不會作出任可解譯.
回復

一刀兩斷 發表於 2012-12-14 01:14
我刀一直理性回答,係今晚條氣頂住先同你地嘈.
我也好答氣,叫支持我地既所有會員沈默/走已维護本壇風氣.
...

哈!我睇你d post好耐架那,我一句聲都冇出過,不過我一直都冇信過你講啲野喎!

你係到曹咁就叫護本壇風氣???????我相信這處大部份人支持的會是這網站,不是支持你一人.

因提供地方比大家分享的是這網站和網主,不是你

你要做大哥要人認同你聽你話,你大可以自已開個論擅,做善事又好,賣龜有好,冇人會你理.

哦..........由你~~~~反正你信五信對我無關痛瀁  發表於 2012-12-14 17:19
回復

一刀兩斷 發表於 2012-12-14 01:14
我刀一直理性回答,係今晚條氣頂住先同你地嘈.
我也好答氣,叫支持我地既所有會員沈默/走已维護本壇風氣.
...

還有我好深信一個愛心善心的人是不會好似你咁樣說話.

什麼"插到你傻,E度一條契弟,仆X了..................."

不過唔排除黑社會都有善心人.Ha
回復

guy 發表於 2012-12-14 01:18
你都發覺哩
佢地兩個始終欲斷難斷
話走話走又未走

師兄好店,笑左
回復