香港龜友論壇

查看: 33012|回復: 177

正式免除 ZERO_1 所有職務

由於 ZERO 在論壇要求辭職,雖然沒有向我 PM,但考慮到事情的嚴重性,及種種前因後果,我尊重他的意願,由即時起免除 ZERO 所有職務,直至另行通知

在此我感謝 ZERO 一直對論壇的貢獻

ZERO 近半年的文筆,態度,IQ 及 EQ 都與剛加入時有極大的不同
另外他與論壇另一個人 (一刀兩斷) 用了同一個 IP
每次與一刀兩斷有關的罵戰都由 ZERO 刪除
又或每次一刀上線後不久 ZERO 便出現
種種跡象都顯示 ZERO 與 一刀兩斷 是同一個人
甚至我有極大理由懷疑 一刀兩斷 是 ZERO 的 20 歲的兒子,ZERO 近日淡出論壇,戶口被一刀偷用了

一刀兩斷在論壇犯下的事磬竹難書,
1。經常 (60次以上)假扮有龜送,之後人家(在開 POST 後一分鐘內) PM 他,他說剛送了出去,但 CHECK 他的 PM 卻沒有記錄有人找他。。。亦從來沒有受他恩惠的人上來多謝他!!! 以他的開 POST 量和每次每個 POST 都會送出多隻龜,如果他沒有講大話的話,保守估計他向超過三百人次送龜,好難想像咁多人中從來沒有一個人上來多謝 OR POST 龜相
2。經常 (15次以上)假扮在街執到龜,醫好之後賣出去,正常人一年之間為何可以在不同的地點執到病龜?他的幸運令人費解
3。以版主之名威迫 KITMAN 提供 R之迷 的相片 (當時一刀誤以為 R 之迷是美女),如果唔係便 BAN 她 AC, 攪到 KITMAN 無啦啦打電話比我求救,以為論壇的版主都是變態的,花了我成個鐘去解釋。。。

我非常感謝 ZERO 對論壇的長期幫助,但種種跡象都顯示 ZERO 的 AC 被他兒子 (一刀)偷用,
而 一刀 真係太影響論壇正常運作,所以在 ZERO 本人向我聯絡前,我必需停了他 AC 的所有權力,以免繼續被壞人利用

最後,論壇一直都以老子的哲學來管理
水至清則無魚,人至察則無徒。。。我唔出手唔代表我見唔到,只係因為我比緊機會你改過,請不要挑戰我的底線。。。

評分

參與人數 25威望 +72 收起 理由
Chun12132001 + 2 一針見血
一夜白髮 + 10 功德無量
交易仔 + 1 熱心幫助
MichaelL + 1 咁遲先爆料 好多人站錯邊喎
c87654 + 3 功德無量
R之迷 + 3 多謝分享
山貓 + 1 功德無量
alvintang1346 + 1 熱心幫助
KPS + 2 功德無量
啊橙 + 10 功德無量
izzy + 2 後知後覺
professional + 2 熱心幫助
easymodel + 1
kof + 1 功德無量
權強 + 1 熱心幫助
kitman1990 + 3 多謝龜痴~~~~~~~~
COLOR + 1 原來如此
seira2242527 + 3 熱心幫助
波子 + 1 熱心幫助
地獄火 + 3 熱心幫助

查看全部評分

支支持持,英明ar~
你打咁大段野應該要好耐=.=
回復

一天光哂
回復

嘩..局外人認真看不透
香港政治淪陷 連龜壇都可以甘 - -社會變了
回復

龜痴 發表於 2012-12-10 23:32
由於 ZERO 在論壇要求辭職,雖然沒有向我 PM,但考慮到事情的嚴重性,及種種前因後果,我尊重他的意願,由 ...

龜痴作出聲明!! Good..件事告一段落.....

不過龜痴是否見過真人Zero大大和一刀嗎?  (純好奇問...冇他意)
回復

估唔到龜壇都可以發生ED事  真係100歲唔死都有新聞
回復

請你更正....佢唔好醫好後賣出去
係扮醫好後送出去(有領養費收)
回復

以版主之名威迫 KITMAN 提供 R之迷 的相片 (當時一刀誤以為 R 之迷是美女),如果唔係便 BAN 她 AC, 攪到 KITMAN 無啦啦打電話比我求救,以為論壇的版主都是變態的,花了我成個鐘去解釋。。。
= ="...呢個正...
回復

乂阿偉乂 發表於 2012-12-10 23:39
以版主之名威迫 KITMAN 提供 R之迷 的相片 (當時一刀誤以為 R 之迷是美女),如果唔係便 BAN 她 AC, 攪到 ...

呢下真係估唔到......
回復

我真係蒙在鼓裡
回復

哇﹐真快手〜花生〜
回復

以為論壇的版主都是變態的........完全錯了
論壇變態的只得我一個

評分

參與人數 3威望 +21 收起 理由
tbasd + 1
肥文 + 10 熱心幫助LOL
婷婷 + 10 多謝分享

查看全部評分

回復

以版主之名威迫 KITMAN 提供乂阿偉乂 的相片 (當時一刀誤以為 乂阿偉乂是鄭伊健),如果唔係便 BAN 她 AC (原來佢係基既), 攪到 KITMAN 無啦啦打電話比我求救,以為論壇的版主都是變態的,花了我成個鐘去解釋。。。
回復

以版主之名威迫 KITMAN 提供 R之迷 的相片 (當時一刀誤以為 R 之迷是美女),如果唔係便 BAN 她 AC, 攪到 ...

其實我覺得應該專稱佢為巴哥
有冇同感??

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
汀汀 + 2 粗言穢語/人身攻擊

查看全部評分

回復

地獄火 發表於 2012-12-10 23:42
以為論壇的版主都是變態的........完全錯了
論壇變態的只得我一個 ...

當我流嫁?
回復

Qazwsx 發表於 2012-12-10 23:42
其實我覺得應該專稱佢為巴哥
有冇同感??

=_="......唔知道~~~哈
回復

我冇咩政治參與性....我係沉默的市民
回復

khip 發表於 2012-12-10 23:40
呢下真係估唔到......

你對過我咁 ga la......係都要我比 carman 姐姐張第 2 代閃卡你
回復

係bo....我想問下...咁一刀所講的39個龜友點???
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=63827

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 一針見血

查看全部評分

回復

呢個係事實-.-
個次我真係CALL左龜痴~~~
因為同一刀WTSAPP~ ZERO PM~~~
WTSAPP同PM既相我都SNED哂俾龜痴
回復