香港龜友論壇

樓主: SnappingTurtle
打印 上一主題 下一主題

各位認為梁振英應該下台嗎?

樓主
L.F 發表於 2012-12-10 19:10
其實我覺得應該俾個機會佢

比機會佢,咁邊個比機會市民?
回復

沙發
龜界 發表於 2012-12-10 23:48
今日10號+21天,仲唔係31天?
估唔到寵物論壇會變成政治論壇啫
唔反對政府,唔擾亂社會,就被界定"打手" ...

我都諗唔到親子皇國(好似係呢個名)變左繁殖基地
回復

板凳
所謂政治,以政治民,被治之民何以不得問政?
明德者心中清明,其德昭昭,直德何懼,
孟曰民為貴,社稷次之,君為輕,暴政可推而立新
鄉愿亂民,禍國殃民,妖言惑眾,
今有亂君失德禍政,治民以惑,長此而來
今民生計,再下一城矣
回復

地板
溫水煮蛙,死左都唔知咩事,呢d蛙用最好食,最嫩口
田雞我就食得多,但我冇興趣比人當田雞咁食
想做田雞既由佢,但唔好諗住同我地攬炒,你死你既事
比機會佢加大個火煮蛙,不如淋熄個火佢仲好
講大話合法化會趕係廿三條立法之前突襲立法會,
強行令大話變成官方語言,我地以後就要學兩文四語
「中英文,粵語,英語,普通話同大話」
回復

cmt3602tt 發表於 2012-12-18 00:27
其實大家可不可看看他上任為港做了的事成果才去判斷他應否下台呢?
其實世上無一人係一生無做過錯事,試問現 ...

政府係必須堅持固定政策,如果左思右想,佢既威信蕩然無存
所以cy到死果日都唔會變,1789年法國冇革命會唔會有拿破崙既輝煌?
回復

choichakyam 發表於 2012-12-22 18:23
唔應該住,佢落左台,咁邊個做,都成問題

香港人才滿地,難道得CY一個人先做得黎?未免太睇少香港人

x2  發表於 2012-12-23 16:48
回復