香港龜友論壇

樓主: leoyuchiu
打印 上一主題 下一主題

投訴用家不斷人生攻擊

leoyuchiu
回復 oooooo 的帖子

你有冇保育意識架?
我唔理你拎去賣 or自己捉黎養,都一樣係破壞緊生態。呢個世界就係因為你呢d咁自私既人搞到污煙障氣
你仲要咁公開話比人聽你做犯法既野?我唔理你捉野生動物/掘古玩,呢d都係國家財產,你已經犯左法,我已經cap低左你張圖,我唔排除報警

點評oooooo  你D法律知識咁瀕泛,你知法律嗎?你令我笑了~你先認知大6法律至講啦~~  發表於 昨天 19:22
已有 4 人評分 威望 收起 理由  
oooooo  + 1 搞笑
itlct  + 1 功德無量
杰仔_kit  + 10 創意分~
sing昇1378  + 1  
總評分: 威望 + 13   查看全部評分
回復

龜友
oooooo  點睇架?  發表於 昨天 19:25
已有 1 人評分 威望 收起 理由  
oooooo  + 1 有見地
總評分: 威望 + 1   查看全部評分
回復

地獄火
瓶底下面個字似 trade-marked wor,我覺得似 50~60 年代產物

點評oooooo  官字係有意思架  發表於 昨天 19:26
oooooo  + 1 好觀察力
回復

sing昇1378
似假多...

點評oooooo  點睇架?  發表於 昨天 19:26
回復

leoyuchiu

你都幾好笑,大陸拉你唔到所以你覺得咁做係岩?
唔怪得d富2代係大陸殺完人都覺得冇問題,反正有個高官老豆又拉唔到佢
睇黎你道德觀真係好有問題

點評oooooo  你唔識唔好扮啦~~大6法律係可以掘到之後私人擁有架!!道德觀呢樣野你先睇下自己有無先啦!!  發表於 昨天 19:30
回復

leoyuchiu

btw, 我已經send左email報警,可能拉你唔到,不過冇用唔代表唔做

點評oooooo  但你可能承受報假案罪名  發表於 昨天 19:34
oooooo  我咪要好驚....  發表於 昨天 19:31
回復

龜友
我係外行人但睇個底都知啦...
宋朝野個底仲可以咁靚?!
做工又粗,面層又太新,買都唔駛廿蚊啦

點評oooooo  咁抵  發表於 昨天 19:59
oooooo  + 1 多謝寶貴分析
回復

leoyuchiu
回復 leoyuchiu 的帖子

咁我又覺得你冇必要驚,反正你覺得拉唔到你嘛
btw,拉唔到你唔緊要,係我唔明點解你咁無道德點解仲可以咁厚顏無恥姐

點評oooooo  厚顏無恥得過你...你檢討下你自己個人品先  發表於 昨天 20:00
肥貓樂樂  -2 本人唔阻止你係人地POST表達自己意見但本.
總評分: 威望 -2   查看全部評分
回復

地獄火
呢件貨主係貪官既話,你就執到寶 la  

點評oooooo  我都想~~  發表於 昨天 20:00
回復

leoyuchiu

哈哈你放心,市民有責任為可疑既罪案舉報,多謝你既關心

點評oooooo  我唔係關心你,我係怕你俾人拉左,我笑到會肚痛!!  發表於 昨天 20:02
回復

EV-DAY
5係膠既話  要5要賣?   八其子弟都係找佢

點評oooooo  宋同清有咩關係?  發表於 昨天 20:01
回復

fai890
師兄你放心!你一定吾會被人拉,因這件是流野尼

點評oooooo  人就係破壞生態既主因,你唔去死  發表於 昨天 22:13
leoyuchiu  你呢d破壞生態既敗類有天收既放心 :)  發表於 昨天 20:08
oooooo  咁就太可惜  發表於 昨天 20:03
回復

EV-DAY
回復 EV-DAY 的帖子

5係清呀...人都死啦 ....係而家啲八其
回復

leoyuchiu
樓主你都幾好笑,你做呢d傷天害理破壞生態既野仲可以反話人人品有問題?
你面皮真係核彈都射唔爆,唔捉你去研究真係可惜 :)
仲有,我唔會再reply,有最新消息會再通知你 :)

Thank you for contacting the Hong Kong Police Force. Your correspondence
will be processed as quickly as possible and, if a further response is
required, you will be contacted again shortly.

Yours faithfully

iPOL Centre
for Commissioner of Police

點評紅花  C兄我支持你  發表於 2 小時前
oooooo  你只係垃圾,廢柴,你無資格在此帖reply  發表於 21 小時前
oooooo  我捉咩你又唔知,果種龜係食物鏈係邊層面,對當地生態有咩影響你更唔問  發表於 21 小時前
oooooo  保育係咩你唔識,臨業政策更加唔洗講  發表於 21 小時前
oooooo  你唔需要同我講你會再reply,你咁無聊無恥又無知,我根本都唔想見到你reply~~  發表於 21 小時前
oooooo  點解你唔親身去報警而要响度九噏~~哈.............  發表於 昨天 22:18
oooooo  其實你知唔知咩叫保育,你梗係爬文爬壞腦~~  發表於 昨天 22:11
回復

EV-DAY
大6假古玩 要陳味 要似飽曆風霪 既大巴 ,周街唐8虎 寶劍  兵馬俑 .                                                                                                                      師兄掘到機深 賞到的

點評oooooo  秘密  發表於 22 小時前
回復

Chun12132001
leoyuchiu 發表於 2012-4-17 20:11
樓主你都幾好笑,你做呢d傷天害理破壞生態既野仲可以反話人人品有問題?
你面皮真係核彈都射唔爆,唔捉你去 ...

做得好,師兄,我都見到好多地產霸權,你咁得閒可以幫我搞搞佢嗎?一定好多人多謝你.

點評oooooo  Chun12132001師兄,你唔好理leoyuchiu呢無齒之徒啦,leoyuchiu呢條無齒之徒好以D細路咁,俾人蝦就同老豆老母老師投訴架,同leoyuchiu呢條無齒之徒傾會失身份~~~  發表於 6 小時前
oooooo  爬爬爬師兄,你唔好理leoyuchiu呢無齒之徒啦,leoyuchiu呢條無齒之徒好以D細路咁,俾人蝦就同老豆老母老師投訴架,同leoyuchiu呢條無齒之徒傾會失身份~~~  發表於 8 小時前
oooooo  x2  發表於 昨天 22:12
oooooo  + 1 有公民意識,維護公眾利益
回復

leoyuchiu

啊扮專家先生,首先,係生態層面上面,我根本唔需要知你捉邊種龜,因為"每一種生物/物種"係food chain同ecological既角度黎講都有佢既作用,細到細菌、就算係害蟲都有佢既用處,佢對成個eclogical system有冇影響唔到你comment

我點解回你?好簡單,你不斷人生攻擊又冇point咁反擊 (話人咩唔識咩唔識)我都費事理你,成個小學生咁
不過,如果你誤導人既話,我就有必要出聲,你唔識唔係罪,不過唔好教壞其他人,btw, 我大學果時係讀呢d野,我勸你唔好班門弄斧

咁順便回埋上面位人兄,可能你覺得呢件事好小事,但我想講,保護生態一d都唔係小事,係我層面,佢係重要過地產霸權,因為生態係影響全世界、下一代

點評oooooo  乜大學有屎片讀架  發表於 6 小時前
oooooo  又話唔reply,幾句激下你咪即時無口齒啦扮保育先生,上網咁認真,你咪輸law  發表於 9 小時前
回復

zero_1
請各方冷靜

點評oooooo  小弟原本開呢個post呃下水吹,非常融洽,leoyuchiu 發言後就被搞串了,既然版主也發言了,我想投訴,leoyuchiu 的留言属惡言灌水,挑引.....  發表於 9 小時前
回復

爬爬爬
回復 leoyuchiu 的帖子

咁你唔搞下d殺鯊取翅嘅同濫捕鯨魚嘅先?
獵老虎、黑白犀牛、大象、黑猩猩,走私犀牛角、象牙、虎骨、豹皮,拖網捕魚、濫捕藍鰭吞拿、濫捕鯨豚
商人胡亂伐木以致熱帶雨林面積迅速縮減  危害地球第二大氧氣提供者 以及上百萬與熱帶雨林並存嘅物種  每分鐘都有物種絕種
全球暖化以致 水母數量大幅增加 甚至失控 嚴重消耗水中氧氣 使其他物種死亡、珊瑚白化嚴重影響珊瑚礁生態
全球蛙類受不明真菌影響 數量大幅下降   各地蜜蜂莫名消失 以致無數作物植物無法授粉
澳洲蔗蟾橫行 危害各種小型動物   野猪、老鼠、蛇入侵原生生態
阿拉斯加沿岸海膽泛濫以致巨型海藻林消失
就算睇番香港福壽螺、福壽魚、紅耳龜、微金菊入侵,河道富營養化 以致水藻大量繁殖 影響淡水生態
依D大野你唔去搞 喺度廢up
你對唔對得住個地球!?

同埋你又知佢捉嗰d龜係瀕臨絕種? 唔同物種唔同可捕數量
你點解唔洗知隻龜係咩種?   可能該種數量過多反而須要控制呢
捕捉幾隻個體可能可以輕微減低種內同種間競爭 使其他個體有較大機會繁殖同獲得食物
喺未了解該地生態系統之前你又有咩資格話人!?

點評oooooo  爬爬爬師兄,你唔好理leoyuchiu呢無齒之徒啦,leoyuchiu呢條無齒之徒好以D細路咁,俾人蝦就同老豆老母老師投訴架,同leoyuchiu呢條無齒之徒傾會失身份~~~  發表於 8 小時前
回復

leoyuchiu
回復 爬爬爬 的帖子

你用下腦同放大你隻眼,我有講過我唔關心你上述d大事?
係咪所有你所謂既小事唔使理,淨係理大事先岩?
修身齊家治國平天下,照你既謬論,係咪淨係平天下而前面果d咩都唔理?
你自己睇晒我講咩你先再講啦打手,冇一樣物種係需要被破壞,果樣物種需唔需要唔係你黎determine

點評oooooo  無齒,你無齒,你好無齒,因為你無口齒呀~~九噏,垃圾同廢物唔係人身攻擊,無齒就係喇,講緊你D牙嘛  發表於 8 小時前
回復