香港龜友論壇

查看: 1320|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

龜B食糧問題...

樓主

我岩岩先養的
屋企有乾草...但睇過D文章話龜B吾好食咁多...
我想問應該比D咩野佢食...??
我爬個文有 車前草個D??...街市有冇得買架???同係咩樣的??
沙發
最基本常識要知道邊度買糧都唔知就養, 你真係要多多努力.
想簡單可以去MARKET PLACE 買包沙律菜 ITALIAN MIX, 返來亁水"切碎" 來餵. 唔明再問.
回復

板凳
回復 8ways 的帖子

車前草/浦公英葉/桑葉  以我所知 mk 奶路臣街3號市有
近朗豪坊,元朗小巴上車位行入去既小檔丫
lee樣係mk既鋪有得買komodo龜糧(有4隻味)
相既話我只係得龜糧有相
http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1
回復

地板
LOUIS 發表於 2011-7-4 21:21
回復 8ways 的帖子

車前草/浦公英葉/桑葉  以我所知 mk 奶路臣街3號市有

好似係有間, 明天去買啲先. 亁糧就唔買啦, 除非買唔到新鮮菜.
回復

8ways 發表於 2011-7-4 21:25
好似係有間, 明天去買啲先. 亁糧就唔買啦, 除非買唔到新鮮菜.

其實係咁答我...你可以唔洗養了....因為你聽哂個個老闆既野...
咁你不如唔好問我地啦....
叫你轉個隻龜糧緊係好d嫁啦
唔係我地邊會有咁多人去買一盒
回復

耐心d答人啦,,上面果位,,人地吾識咪問到識,唯一可以罵ge就係:你點解吾扖文先問人呀!!!
回復

Komodo陸龜糧幾好,不過唔算平,bb唔好餵牧草住,消化系統未成熟,可以餵住龜糧同車前,桑葉個d先
回復

chung321 發表於 2011-7-3 23:53
我岩岩先養的
屋企有乾草...但睇過D文章話龜B吾好食咁多...
我想問應該比D咩野佢食...??

比D野佢食:
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=1381
回復