香港龜友論壇

查看: 4474|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

投訴[釣鯉鱸眉]無理講粗口鬧人

#
事源係咁, 我琴日下午3點左右見到佢賣密西西比泥蛋, 我有意思, 但想平多50蚊, 所以就PM佢問可唔可以平多50蚊, 到今日岩岩我上龜友見到佢覆左我好幾次, 最後一次係用一個又長又唔岩文法同亂黎既粗口鬧我同我老母, 請大家睇睇圖先

我完全唔明發生咩事,
第一, 我無話唔要, 只係我根本唔知佢覆左我, 我可以認我無留意短訊息, 只係顧住睇POST以致無覆佢係我問題,                                    但有需要比人鬧到咁? 仲要唔只鬧我, 要鬧埋我老母?
第二, 我只係遲左一日覆你, 唔係一個星期, 遲左一日覆你就係玩你? 就係唔要? 你預人地24小時望住短消息?
第三, 莫講我真係想要, 就算我唔要又點? 問左你有無得平就一定要買? 唔可以比人再考慮?

佢個名都......

評分

參與人數 2威望 -14 收起 理由
火水. -10 畜意洗版,我同你玩
啊橙 -4 畜意洗版

查看全部評分

回復

佢之前拎人地啲相賣龜之後昆人出黎交收添啦- -
佢根本有心攪事  板主真係要諗下點樣阻止呢啲人
回復

花王 發表於 2012-3-1 00:12
睇到佢個id 我以為入左間爛仔館, 影響哂......遲的唔奇怪會出現一些, 更不堪的名字 ...

沒有最不堪,只有更不堪
回復

lok0114 發表於 2012-2-28 01:33
回復 lcw 的帖子

請你睇清楚件事先, 我幾時有令佢希望幻滅? 我由頭到尾都無話唔要, 我只係無即刻覆佢, 佢 ...

睇到佢個id 我以為入左間爛仔館, 影響哂......遲的唔奇怪會出現一些, 更不堪的名字
回復

回復 lcw 的帖子

請你睇清楚件事先, 我幾時有令佢希望幻滅? 我由頭到尾都無話唔要, 我只係無即刻覆佢, 佢就以為我唔要, 以為我玩佢, 一切既野都係佢自己幻想。
仲有, 個個人做野都一定有理由架啦, 有好多人打完人一身, 理由係因為[我鍾意呀], 咁都係理由黎架喎, 但唔通你會話呢啲叫[有理]打人? 有理由唔代表有理, 請你攪清楚[有理由]同[有理]係兩個意思, 雖然只係差過[由]字, 但意思差好遠, 而你話佢因為夢想幻滅(自以為)而講粗口鬧人, 呢啲只係叫[有理由]唔係叫[有理]。

此風不可長........影衰哂!  發表於 2012-3-1 00:14
lcw
了解,三唔識七,亂咁爆粗,有危險架,好彩遇着你係斯文人.  發表於 2012-2-28 21:47
發人深省…  發表於 2012-2-28 14:32

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
啊橙 + 10 見解獨到!!

查看全部評分

回復

lcw 發表於 2012-2-27 23:30
睇番之前啲post知道係由於你無幫佢買隻旦龜,佢宜家好急要出龜, 樓主比個希望佢,同時又令個希望幻減, 爆粗 ...

你係咪搞錯咗呀!我唔係樓住呀!
回復

lok0114 發表於 2012-2-26 23:46
回復 龜痴 的帖子

我好明白版主既難處, 你肯咁認真理我已經好好, 我出呢個POST唔係想你地對佢作出處分, 只 ...

你完全唔明白版主既弦外之音, 已經話你知"網上打粗口沒有犯法"及"你可以用粗口罵還他"
所以你唔應該係聊天區果邊講, 更加唔洗係投訴板開Post, 你係要去 活動發起區度發起千人PM活動, 一人一個DLLM遙遠既祝福送比佢.
如果有抄低你早前公開佢既電話号碼,就可以深夜Call佢,然後情深咁呼喚佢既名字一次..
回復

小豹 發表於 2012-2-26 22:26
佢唔止一次俾人投訴了,呢個人可能真係有些問題,睇個名就知啦=='"

我覺得佢個名係全龜壇最順口既,最令人一看難忘,
建議交易被人放飛機既龜友不妨多唸幾遍,保證怒氣全消,心曠神怡...好過唸佛教既心經.

Haha  發表於 2012-2-29 18:13
回復

ron410 發表於 2012-2-26 22:14
我都話叫你哋同佢交收要諗清楚!你哋睇番佢之前啲post呀!起勢炒媽拾蟹語無倫次!佢真係好有問題!我都驚驚 ...

睇番之前啲post知道係由於你無幫佢買隻旦龜,佢宜家好急要出龜, 樓主比個希望佢,同時又令個希望幻減, 爆粗自有佢既道理, 唔算"無理講粗口鬧人"..
回復

大家收到架喇,各會員都會對此人多加留意..
睇個名己經古靈精怪

lcw
大家收到架喇,各會員都等緊樓主發起活動 :)  發表於 2012-2-27 23:48
回復

回復 龜痴 的帖子

我好明白版主既難處, 你肯咁認真理我已經好好, 我出呢個POST唔係想你地對佢作出處分, 只係純粹比大家知道發生一件咁既事, 其實我原本諗住係聊天區果邊講, 但我又唔知咁樣會唔會叫貼錯區, 所以先POST黎呢到, 而加見到有人回應就已經夠架啦
回復

地板
我們不會介入會員之間的私下糾紛, 包括電話, MSN, SMS, QQ, PM 等...
除非對方在論壇開 POST 用粗口罵你, 我們才會介入...
一般處理方式都先是 DEL POST 和扣分, 再犯才禁言...

由於在網上打粗口沒有犯法, 即使報警, 警方也不會受理...
你可以用粗口罵還他, 又或搵專業的調解員進行調解...
費用一般是幾千元便可, 比搵律師告他更便宜得多, 一般都可以達至雙贏

很好的影片解釋~  發表於 2012-2-26 23:16

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
skclan + 10 一針見血

查看全部評分

回復

板凳
佢唔止一次俾人投訴了,呢個人可能真係有些問題,睇個名就知啦=='"
回復

沙發
我都話叫你哋同佢交收要諗清楚!你哋睇番佢之前啲post呀!起勢炒媽拾蟹語無倫次!佢真係好有問題!我都驚驚哋!
回復

樓主
距個名甘粗
回復