香港龜友論壇

查看: 983|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

緊急求助!! 如果冇YOUTUBE鍵D FORUM想POST YOUTUBE D片,可以點做??

樓主
我去一個FORUM冇龜友咁先進.....但係我想POST YOUTUBE嘅片上去...但係冇YOUTUBE個鍵可以POST片, 點樣可以整到有個畫面可以PLAY條片?? 我唔想只係POST條LINK出來啊....

P.S. 我識喺龜友呢度POST...但係冇個鍵點做啊?? 緊急,請求龜友幫忙! 謝謝!!
沙發
迷你~ 發表於 2012-1-4 23:14
我去一個FORUM冇龜友咁先進.....但係我想POST YOUTUBE嘅片上去...但係冇YOUTUBE個鍵可以POST片, 點樣可以整 ...

embed d script

題外話…你果個forum比唔比用呢d script架…唔係個個壇得…呢個forum都用唔到bo:O

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
ashbone + 2 熱心幫助

查看全部評分

回復

板凳
yuk郁 發表於 2012-1-4 23:18
embed d script

謝謝你啊!但係我剔完STEP 3之後抄左STEP 4個D字去個FORUM....

佢仍然只得果堆字...冇條片出黎嘅............

我係咪有邊度誤會左..

THANKS!
回復

地板
迷你~ 發表於 2012-1-4 23:25
謝謝你啊!但係我剔完STEP 3之後抄左STEP 4個D字去個FORUM....

佢仍然只得果堆字...冇條片出黎嘅........ ...

你試下tick 使用舊版內嵌程式碼
因為唔係好多地方仲比用embed
多數只係d blog…
回復

yuk郁 發表於 2012-1-4 23:27
你試下tick 使用舊版內嵌程式碼
因為唔係好多地方仲比用embed
多數只係d blog… ...

我試過"舊版內嵌程式碼"都唔得...佢喺一個免費FORUM(係咪舊到連片都POST唔到??).. 我要幫手POST YOUTUBE影片上去..但係整唔到...

唔該哂你!!:)
回復

迷你~ 發表於 2012-1-4 23:56
我試過"舊版內嵌程式碼"都唔得...佢喺一個免費FORUM(係咪舊到連片都POST唔到??).. 我要幫手POST YOUTUBE ...

你有冇見過人地post到utube先?
[youtube ][ /youtube]有冇用過呢個?
如果都唔得 咁我真係唔知了…
回復

回復 yuk郁 的帖子

果度就係冇呢個YOUTUBE掣..所以我就唔識..試完你教嘅方法又唔得.. 都唔知咩事..

呢度龜友有呢個掣..所以我識POST...

ANYWAY,唔該哂你!!!! :)
回復

迷你~ 發表於 2012-1-4 23:14
我去一個FORUM冇龜友咁先進.....但係我想POST YOUTUBE嘅片上去...但係冇YOUTUBE個鍵可以POST片, 點樣可以整 ...

呢個問題,在別的論壇也曾發生,壇主亦曾試圖解決,
最終也找不出原因,(或未盡全力).
只知道有部份會員係唔可以直接PLAY條片,
只可以POST條LINK出來,或再由別人代貼.

就算在龜友,有些會員都係POST條LINK出來,
未有直接PLAY條片,原因就唔知道?

回復

呢個係測試既---試貼

http://www.youtube.com/watch?v=o ... outube_gdata_player
回復

ashbone 發表於 2012-1-5 11:02
呢個問題,在別的論壇也曾發生,壇主亦曾試圖解決,
最終也找不出原因,(或未盡全力).
只知道有部份會員係 ...

我所在那個壇係連個有得play嘅畫面都冇.......淨係得堆程式碼.....

是否冇得搞?

還請師兄指教!thx!!
回復

RE: 緊急求助!! 如果冇YOUTUBE鍵D FORUM想POST YOUTUBE D片,可以點做??

迷你~ 發表於 2012-1-5 19:42
我所在那個壇係連個有得play嘅畫面都冇.......淨係得堆程式碼.....

是否冇得搞?

如果在發帖或回帖(高級模式),两個版面既頂欄功能鍵内,最右位置唔見有紅色youtube標誌,就唔可以直貼短片播放。
據悉有個别論壇既個别會員係冇youtube標誌
回復