香港龜友論壇

查看: 5993|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

想問下陸龜反車問題

樓主
花次郎 發表於 2011-10-24 04:37
其實陸龜反車係唔係好難先轉得返身(特別係高圓背),仲有反車會唔會危害到佢既健康或生命? 水龜我就唔覺有

陸龜基本上反車係轉唔返, 但反車係唔會死既, 除非反正係加熱燈下被烤干.
回復

沙發
花次郎 發表於 2011-10-25 02:32
點解出黎既答案有幾個  1.陸龜反車識轉返身.

2.反車耐係會壓住個 ...

陸龜反車轉唔返身係正常既, 你用自己隻龜一試就知, 偶然反到身係地形.

我有一隻最細既, 佢係磁磚反轉左, 佢自己用6-7sec就反到, 但係只此一次, 之後就從此再反唔到!

反車耐壓肺死係網上傳文, 實際全球人人返工, 加埋大把龜日頭反車, 邊有龜因此死呢?
全球各地賣龜係一羅羅, 船運好多日, 大把龜反車, 郵購龜亦係, 邊度有人保証果箱或箱內龜唔反轉架, 大陸有D人郵購買龜, 郵寄都三五七日, 途中果箱係架車度, 反轉幾日, 冇乜特別.

我D龜, 全部都係郵購返黎既, 乜事都冇.
回復