香港龜友論壇

查看: 7537|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

每天自己晒者屁股泡水.

樓主
你d 龜龜真叻... 識去水盆疴.... 我個兩隻最鍾意係瓷磚疴..
回復

沙發
waiman 發表於 2011-10-13 10:34
因為里面有燈, 而果個水盤係焗爐既鐵盤, 鐵傳熱好, D水好暖, 水溫又有梯度, 所以佢地好中意去玩水.

佢地 ...

師兄, 咁我想問, 你係用射燈加熱, 定用UVA 燈去加熱?
同埋, 其實佢地每日照8-10個鐘UVB 燈, 我UVA 係咪都要照足8-10個鐘俾佢地??
回復

板凳
星期六又要研究下點放個箱.........
回復

地板
回復 caxlvyin 的帖子

自已整左個~~
90cm x 30cm x 40cm 高~
係用實惠的櫃來改裝~~
回復

waiman 發表於 2011-10-13 12:55
乜野係射燈? 乜野係UVA燈? 指乜?

簡單d 問, 師兄用什麼燈去加熱d 水?
回復

謝謝燈神師兄~~~~
但係.....uva 無uva, uvb 無uvb..... 我家兩隻b 仔... 一個星期, 先得我放假個日有太陽曬到........
咁..........唉.............希佢兩個可以平平安安.. 快高長大啦......
回復

Johannchan 發表於 2011-10-14 00:50
哈哈, uva 無uva, uvb 無uvb...一個星期, 先得放假個日有太陽曬...但又落雨點算?  死梗.....!!! ...

pls dun scare me......
回復